Ζωηφόρος

Εσπερίδα για τα Νάματα Ψαλτικής Τέχνης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΝΩΣΙΣ  ΘΕΟΛΟΓΩΝ

(Π.Ε.Θ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ    ΗΛΕΙΑΣ

Πύργος,  17/11/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Εσπερίδα για τα Νάματα Ψαλτικής Τέχνης

             Η Ιερά  Μητρόπολη Ηλείας, το Παράρτημα Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης  Θεολόγων και  η  Σχολή  Βυζαντινής  Μουσικής  της  Μητροπόλεώς μας, συνδιοργάνωσαν χθες στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, εσπερίδα  με θέμα: <<Νάματα  Ψαλτικής  Τέχνης >>,   για την παρουσίαση του βιβλίου:

<< Νάματα Ψαλτικής Τέχνης και κατάνυξης στην Θεία Λατρεία>>

του π. Γεωργίου Αναγνωστοπούλου,  Θεολόγου, Καθηγητού  Ελληνικής Παραδοσιακής  Μουσικής στο Μουσικό Γυμνάσιο –Λύκειο Βαρθολομιού.

            Ομιλητές ήσαν οι  κ. :

Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Αναπλ. Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας  Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος λόγω εκτάκτου κωλύμματος δεν παρέστη και ανέγνωσε την εισήγησή του ο Σχολικός Σύμβουλος Μουσικών Δυτ. Ελλάδας κ. Δ. Παπαδημητράκης,

Ιωάννης  Σίμος, Δρ. Μουσικής Παιδαγωγικής  Μουσικής Ακαδημίας Σόφιας, π. Σχολικός Σύμβουλος Μουσικών,

Παύλος Φήμης, Επ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, Λογοτέχνης.

     Προσφώνησαν την εκδήλωση ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Γεώργιος  Κομιώτης και ο προεδρεύων της εσπερίδας κ. Νικόλαος Κουλουγλιώτης, Ομ. Καθηγητής ΑΤΕΙ  Πειραιώς. Ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε εν τάχει στην πορεία μελοποίησης αυτού του σημαντικού έργου και στις προσπάθειες για την έκδοσή του.

      Την εκδήλωση πλαισίωσαν  μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, με Χοράρχες τους κ. Γ. Παπαγεωργίου και Δ. Θανόπουλο. Εκτέλεσαν μουσικά μαθήματα από το βιβλίο. Μουσικό σύνολο απέδωσε με όργανα δημοτικά μας τραγούδια. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός απηύθυνε συγκινητικό εγκωμιαστικό λόγο ευλόγησε και ευχαρίστησε για την καθόλη προσφορά του π. Γεωργίου στην τοπική Εκκλησία, στην Μουσική και στην Εκπαίδευση.

 

Παρέστησαν, εκτός του πλήθους και οι: Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, οι π. Υπουργοί  Κ. Τζαβάρας και Γ. Κοντογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Χ. Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος  Αμαλιάδας κ. Β. Ζαχαρόπουλος, ο Πολιτευτής Ηλείας κ. Θ. Βλαγκούλης,  ο Πρ/νος Εκπ/κών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Ηλείας κ. Ν. Αγγελόπουλος, ο Αντ/γος ε.α. της ΕΛΛΑΣ κ. Α. Σπυρόπουλος, η εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κ. Β. Χαϊκάλη, ο τ. Δντης Δ.Δ.Ε. Ηλείας κ. Γ. Βένδρας, η τ. Πρ/νη Εκπ/κών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Ηλείας κ. Ε. Αντζουλή, η Δντρια του ΕΕΕΕΚ  Πύργου κ. Α. Πετρόγιαννη, ο Δντης του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού κ. Π. Γκίβαλος, ο Δντης του ΓΕΛ Βαρθολομιού κ. Α. Δεληπάλλας, άλλοι Δντες σχολείων, καθηγητές-εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων και ιδιαίτερα της μουσικής, κ.α.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel