Ζωηφόρος

Πρόκληση Ερντογάν από Έβρο - Ζητά Κομοτηνή και …Θεσσαλονίκη

Σε νέα πρωτοφανή πρόκληση προέβηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν και μάλιστα σε δημόσια ομιλία του στην πόλη της Κεσάνης κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ευρισκόμενος ο Τούρκος πρωθυπουργός στην περιοχή του Έβρου και μιλώντας στο κοινό ανέφερε απροκάλυπτα πως η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία προσθέτοντας με προκλητικό τρόπο πως όταν λέει για την Τουρκία Θράκη, εννοεί και την Κομοτηνή, την…Θεσσαλονίκη, το Kırcaali και Deliorman της Βουλγαρίας, ακόμα και περιοχές μέχρι τα Σκόπια και την Βοσνία, επεκτείνοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις σε όλη σχεδόν την κεντρική Βαλκανική χερσόνησο. Φαίνεται πως ο άκρως αλλά και επικίνδυνα φιλόδοξος Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις προκλήσεις του έβαλε μπρος εκείνο το μεγάλο σχέδιο που έχει καταστρωθεί εδώ και χρόνια από τουρκικής πλευράς για την ανασύσταση της λεγομένης, «Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης», η οποία θα περιλαμβάνει εδάφη της βορείου Ελλάδας καθώς και εδάφη της νοτίου Βουλγαρίας μέχρι και τα... κεντρικά Βαλκάνια. Φυσικά από όλα αυτά τα σχέδια δεν θα έλειπε και η Θεσσαλονίκη, (του τουρκολάγνου δήμαρχου), που θεωρείται το σύμβολο του νεοτουρκισμού και τα τελευταία χρόνια του νεόκοπου νεοοθωμανισμού που προωθούν οι Ερντογάν και ο «πολύς» Νταβούτογλου.

Οι πραγματικά πρωτοφανείς αυτές προκλήσεις εκδηλωθήκαν στην μεγάλη περιοδεία που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός στην ανατολική Θράκη, επισκεπτόμενος πολλές πόλεις της περιοχής μεταξύ των οποίων η Αδριανούπολη, η Ραιδεστός, (Tekirdağ στα τουρκικά ) και η Κεσάνη, όπου και εκφώνησε τον άκρως αυτό προκλητικό λόγο. Στην εμφάνιση του αυτή ο Ερντογάν προβλήθηκε σαν ο εγγυητής της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των Βαλκανίων, λες και του αποδόθηκε από όλους αυτός ο ρόλος και σαν ο μεγάλος ηγέτης της υλοποίησης των νεοοθωμανικών οραμάτων που θέλουν να ξαναγυρίσουν τα Βαλκάνια στην  Οθωμανική εποχή για την οποία ο Ερντογάν πιστεύει ότι είναι η …εγγύηση για  την ειρήνη και την πρόοδο των Βαλκανίων. Σε όλη αυτή την περιοδεία ο Ταΐπ Ερντογάν επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου εθνικιστικό παραλήρημα που θα το ζήλευαν και οι κεμαλικοί του αντίπαλοι. Διακήρυξε δημόσια πως δεν υπάρχει καμία άλλη εθνική συνείδηση στην Τουρκία παρά μόνο η τουρκική συνείδηση, πως δεν υπάρχει καμιά άλλη σημαία παρά μόνο η τουρκική σημαία και ξεπερνώντας ακόμα και τους κεμαλικούς εθνικιστές αντιπάλους του, απείλησε όσους υπονομεύουν την τουρκική εθνική συνείδηση ότι θα βρουν αντιμέτωπους τον ίδιο και την κυβέρνηση του που δεν θα επιτρέψει σε κανένα να υπονομεύσει την ακεραιότητα και την τουρκική κυριαρχία.

Η περιοδεία αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού γίνεται στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Μάρτιο στη Τουρκία. Ο Ερντογάν αναλαμβάνοντας τον ρόλο του μεγάλου εθνάρχη που επενδύει για άλλη μια φορά στην μεγάλη νίκη της παράταξης του στις εκλογές αυτές, περιοδεύει σε πολλές περιοχές της Τουρκίας για να στηρίξει τους υποψηφίους δημοτικούς άρχοντες της παράταξης του. Έτσι ήρθε και στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να διακηρύξει πως για την Τουρκία έχει μεγάλη σημασία η Κομοτηνή ακόμα και η…Θεσσαλονίκη.

Για όλα αυτά τι έχουμε να πούμε στον κ Ερντογάν ; Εμείς εδώ στη Αθήνα βουλιάζουμε στην μημονιακή μας μιζέρια και δεν θα είναι έκπληξη αν αύριο δούμε ακόμα και τουρκικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Θεσσαλονίκη για να χαιρετήσουν την τουρκική κυριαρχία πάνω από τα νεοοθωμανικά Βαλκάνια. Είπε κανείς τίποτα ; Σιγά, μην θορυβείτε μήπως και ξυπνήσει κάποιος εκεί στο περίφημο και πασίγνωστο Μέγαρο Μαξίμου των… «εθνοσωτήρων» μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel