Ζωηφόρος

Παράταση της Δημόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα»

Στις 29/3/2014 το ιστολόγιό μας ανέδειξε τη δημόσια διαβούλευση επί σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα».

 

Το νομοσχέδιο επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο αναγνώρισης νέων θρησκευτικών κοινοτήτων και ομάδων, διευκολύνοντας ουσιαστικά την επίσημη αναγνώρισή τους. Τότε (29/3/2014) στη δημόσια διαβούλευση δεν υπήρχε ούτε ένα σχόλιο. Σήμερα (4/4/2014) έχουν ήδη υποβληθεί 74 σχόλια και το Υπουργείο έδωσε παράταση μέχρι 11/4/2014 στη διαβούλευση. Είναι χαρακτηριστικό πως στο σχολιασμό συμμετέχουν τόσο ορθόδοξοι θεολόγοι και απλοί πιστοί που εκφράζουν την αγωνία τους για την επιχειρούμενη με αυτό το σχέδιο νόμου νομιμοποίηση ποικίλων θρησκευτικών ομάδων, αιρέσεων και σεκτών όσο και εκπρόσωποι τέτοιων ομάδων οι οποίοι επιχαίρουν για το γεγονός ότι ο Υπουργός επιτέλους διευκολύνει την επίσημη αναγνώρισή τους. Για παράδειγμα Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σχολιάζει μεταξύ άλλων: "Αξιότιμε κε Υπουργέ, Ευχαριστούμε που μετά πολλές ταλαιπωρίες, Δικαστήρια κλπ, η Πολιτεία ενδιαφέρθηκε να ταχτοποιήσει το θέμα της Νομικής Προσωπικότητας των Θρησκευτικών Κοινοτήτων που λειτουργούν στην Ελλάδα με άδεια μεν αλλά χωρίς Νομική Προσωπικότητα την οποία τώρα καλύπτουν εκ πλαγίου με Θρησκευτικά Σωματεία βάσει του άρθρου 78 του Αστικού Κώδικα". Και συμπληρώνουν: "Είναι λοιπόν κατανοητό το ενδιαφέρον μας για το σοβαρό αυτό θέμα που πιστεύουμε να αντιμετωπίσετε με την ισονομία που προβλέπει και το Σύνταγμά μας."

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη μέχρι τις 11 Απριλίου οπότε ολοκληρώνεται η διαβούλευση να κατατεθούν σχόλια ορθοδόξων θεολόγων, κληρικών και πιστών που θα αποτρέπουν τον Υπουργό από τη θεσμοθέτηση πλαισίου εύκολης αναγνώρισης θρησκευτικών ομάδων, αιρέσεων και σεκτών που αν υλοποιηθεί θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες σε όλο τον κοινωνικό ιστό. (Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ). Η δε επίσημη Διοικούσα Εκκλησία - και η ΔΙΣ που θα συνεδριάσει τις μέρες αυτές - οφείλει να καταθέσει επίσημα τη θέση της για το νομοσχέδιο αυτό εγκαίρως και πριν την ψήφισή του από την ελληνική Βουλή.

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5934.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel