Ζωηφόρος

Νέα επεισόδια στο σίριαλ τζαμί

Σπηλιωτόπουλος προς Καμίνη: Αντέχει η Αθήνα τζαμί;

Ερίζουν για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο υποψήφιος της ΝΔ,

εάν εκλεγεί δήμαρχος...

 

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η διένεξη μεταξύ των υποψηφίων για τη δημαρχία της Αθήνας, μετά την προαναγγελία του Άρη Σπηλιωτόπουλου ότι, σε περίπτωση που αναδειχθεί στο δημαρχιακό θώκο, θα κάνει δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα.

Τον κ. Σπηλιωτόπουλο επέκρινε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Καμίνης (διαβάστε περισσότερα εδώ), για να «εισπράξει» την άμεση απάντηση του κ. Σπηλιωτόπουλου, που έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έως τώρα ο κ. Καμίνης, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις προτάσεις μου, χρησιμοποιούσε χαρακτηρισμούς. Από σήμερα επιστράτευσε ανακρίβειες και ψεύδη.

Ισχυρίσθηκε ότι υπαναχώρησα από τη διακηρυγμένη θέση μου υπέρ της διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος για την ανέγερση τζαμιού εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Όπως και προ ημερών απήντησα στο ΠΑΣΟΚ, που είχε σπεύσει σε στήριξή του, η θέση μου υπέρ του τοπικού δημοψηφίσματος αφορά αποκλειστικά στη χωροθέτηση του τζαμιού και όχι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά: Όσοι θέλουν να στρέψουν τη συζήτηση σε ανύπαρκτα θέματα το κάνουν γιατί θέλουν να εμποδίσουν τον διάλογο επί της ουσίας. Και η ουσία είναι μία: Εάν μπορεί η Αθήνα να αντέξει την ανέγερση του τζαμιού και ό,τι στο μέλλον η λειτουργία του συνεπάγεται.

Επ' αυτού έχει κάποια απάντηση ο κ. Καμίνης;».

http://www.protothema.gr/politics/article/368296/spiliotopoulos-pros-kamini-adehei-i-athina-tzami/

***

Καμίνης: Διεθνής υποχρέωση το τζαμί στην Αθήνα

Την ευθύνη και των ίδιων των δημοτών για να παραμείνει η Αθήνα καθαρή επισημαίνει ο Γιώργος Καμίνης, αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ιδιωτικά συνεργεία για τον καθαρισμό από το 2015 λόγω συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων του δήμου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων λαμβάνει ευθέως θέση υπέρ της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα.

«Με κατηγορούν ότι είμαι 'καλός διαχειριστής πολυκατοικίας' επειδή σώσαμε το δήμο από τη χρεοκοπία. Σήμερα στηρίζουμε 20.000 ανθρώπους στην πόλη, όταν οι κοινωνικές δομές του κράτους έχουν καταρρεύσει» σημείωσε στον ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά την καθαριότητα στην Αθήνα, διευκρίνισε ότι δεν είναι μια βρόμικη πόλη, καθώς γίνεται τακτική αποκομιδή σκουπιδιών και πλένονται δρόμοι, πλατείες και πεζοδρόμια.

«Το Βερολίνο είναι χρεοκοπημένος δήμος λόγω της ενοποίησης Ανατολικού - Δυτικού, είχαν να περάσουν μια εβδομάδα οι καθαριστές και ήταν καθαρά, είναι και θέμα αγωγής των πολιτών» τόνισε.

«Θα απομακρύνουμε 800 κάδους με 20 βυθιζόμενα κοντέινερ. Ξεκινήσαμε με 11.000 υπαλλήλους το 2011 και έχουμε πέσει κάτω από τους 7.000, το 2015 μετά από συνταξιοδοτήσεις θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα συνεργαστούμε με ιδιώτες για τον καθαρισμό στο δήμο» σημείωσε.

Όσον αφορά το τζαμί στον Ελαιώνα, και το δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο ανθυποψήφιός του Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε λόγο για «μεγάλο ολίσθημα, προσπαθεί απεγνωσμένα να αναιρέσει τη δήλωσή του, ψήφισε και τον σχετικό νόμο ως βουλευτής και ως υπουργός Παιδείας δεν έκανε τίποτε για να τον αναιρέσει».

«Είναι θέμα αξιοπιστίας της πολιτικής να μην αναιρούν οι πολιτικοί τους εαυτούς τους» σημείωσε.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμίνης στις μουσουλμανικές χώρες υπάρχουν ορθόδοξοι χώροι λατρείας. «Γιατί σηκώνουν τώρα το θέμα του τζαμιού, γιατί δε εκφράσανε νωρίτερα τις αντιρρήσεις τους για το θέμα του τζαμιού; είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηυναίων.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ταχύτατα η ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στον εθνικό κορμό, και να υπάρξει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική για τους παράνομους.

πηγή: http://www.newsbomb.gr/ekloges-2014/story/429143/kaminis-diethnis-ypohreosi-to-tzami-stin-athina

***

''ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ''...

            Ο δήμαρχος Αθηναίων, με τοποθέτησή του στο facebook, έκανε λόγο για υποκρισία και επανέλαβε ότι η διπλή ανάπλαση έχει παγώσει, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα... κι όχι για άλλους λόγους.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη:

«Υπάρχουν ορισμένοι που συνεχίζουν να πυροδοτούν το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού και να το καπηλεύονται. Θα τους θυμίσω πως στην ιστορία της διπλής ανάπλασης υπάρχει μια τεράστια υποκρισία. Ο Δήμος Αθηναίων προετοίμασε, με βάση τη νομοθεσία, ένα προεδρικό διάταγμα. Ουδείς διαφώνησε -ούτε τότε με το νόμο Σουφλιά για τη διπλή ανάπλαση, ούτε εκ των υστέρων, αφού “έπεσε” στο ΣτΕ με τη ρύθμιση Μπιρμπίλη.

Ούτε ο “Ερασιτέχνης”, ούτε η ΠΑΕ, ούτε κανείς άλλος. Ξαφνικά όμως, επειδή ενέσκηψε η οικονομική κρίση και δεν υπήρχαν χρήματα να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό, κάποιοι ανακάλυψαν ότι δεν τη θέλουν τη διπλή ανάπλαση. Εγώ έχω να πω κάτι πολύ απλό. Αν δεν τη θέλουν όσοι είχαν συμφωνήσει στο νόμο, ας βγουν να ζητήσουν την κατάργηση της νομοθεσίας. Είναι πολύ απλό. Ο Δήμος έκανε το καθήκον του. Ετοίμασε ένα Προεδρικό Διάταγμα για το Βοτανικό και δέσμευσε 9 εκατ. ευρώ απ' το “Πράσινο Ταμείο” που θα μπορούν να είχαν διατεθεί αλλού. Ας πουν στην Πολιτεία τι θέλουν, αλλά αυτή η απόλυτη υποκρισία είναι απαράδεκτη».

Πηγή: sport-fm.gr

Και από: http://fimotro.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6289.html

***

Άρης: Δεν υπάρχει δημοκρατική ευαισθησία a la carte

Με αφορμή τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την πρόταση του για δημοψήφισμα στο θέμα δημιουργίας τζαμιού στην Αθήνα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν υπάρχει δημοκρατική ευαισθησία a la carte. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όσοι με τέτοια σπουδή βγάζουν ανακοινώσεις προκειμένου να υποστηρίξουν τον εκλεκτό τους υποψήφιο, το σημερινό Δήμαρχο, τον κ. Καμίνη, προτείνοντας να μην έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της πλειοψηφίας των Αθηναίων.

Γιατί διαφορετικά πως εξηγείται το γεγονός ότι αν υπήρχε στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία τότε πάνω απ” όλα αυτή θα αποτυπωνόταν στη στήριξη των τοπικών δημοψηφισμάτων, στη συμμετοχική δημοκρατία, στον ελεύθερο δήμο που μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο μυαλό και στις αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Αθηναίων. Κανείς δεν είπε ότι η όποια θρησκευτική επιλογή δεν πρέπει να είναι ελεύθερη. Όμως το που θα  χωροθετηθεί τέμενος αφορά την πλειοψηφία των δημοτών στα όρια του Δήμου της Αθήνας.

Και σ” αυτό είμαστε κάθετοι».

ysterografa.gr

πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/04/la-carte.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel