Ζωηφόρος

Νικήτας Κακλαμάνης : ''Θα αναβιώσω τα Παναθήναια''... (!!!)

Η αναβίωση του θεσμού των Παναθηναίων είναι μια από τις επτά δράσεις που προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, για να καταστεί... η πρωτεύουσα κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

 

Εκτός από τα Παναθήναια, ο κ. Κακλαμάνης προτείνει, επίσης, την επανασύσταση της Μεσολυμπιάδας και τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, αυτού τον Διεθνών Λογοτεχνικών Βραβείων.

Οι υπόλοιπες έξι προτάσεις του κ. Κακλαμάνη αφορούν:

- Τη δημιουργία εναλλακτικού αεροδρομίου χαμηλού κόστους, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, του Τατοΐου ή της Τανάγρας προκειμένου να ενισχυθεί η ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό,

- Τον αγώνα για τον επαναπατρισμό του συνόλου των πολιτιστικών θησαυρών μας

- Την ολοκλήρωση του Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας (που θα ενώνει την Ακρόπολη με την Ακαδημία του Πλάτωνος, τις μεγάλες πλατείες, Συντάγματος, Ομόνοιας και Ελλήνων Καλλιτεχνών - παλαιά Κορεάτικη Αγορά και θα συμπληρώνεται με τη πεζοδρόμηση του "Re Think Athens" από την Αμαλίας μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων και την πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς).

- Κίνητρα επανακατοίκησης του κέντρου της Αθήνας για νέους κατοίκους και καταστηματάρχες,

- Την επιβολή τελών διέλευσης στις ιδιωτικές πλέον - πρώην δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας

Την Δημιουργία Ταμείου Αθηναϊκής Επανεκκίνησης. στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι δυνατές πηγές χρηματοδότησης, εθνικές και ευρωπαϊκές από σήμερα έως το 2020, εισπράξεις τελών διέλευσης για τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται το δίκτυο των υπέργειων και υπόγειων υποδομών της πόλης και από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, έσοδα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και χορηγίες.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε μια νέα ταυτότητα για την Αθήνα, «τα 5Α - Ασφάλεια, Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Αξιοπιστία, Ανεξαρτησία», συμπλήρωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Όσο για το πρόγραμμα, θα διανεμηθεί χέρι με χέρι από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στους δημότες των Αθηνών.

Είπε δε ότι για «λόγους περιβαλλοντικούς και κυρίως για λόγους αυτοσεβασμού και σεβασμού προς την πόλη και τους Αθηναίους» δεν θα γίνουν ταχυδρομικές αποστολές ούτε ψηφοδελτίων, ούτε προγραμμάτων και δεν θα αναρτηθούν πουθενά αφίσες, πέρα από τα 37 σημεία ανάρτησης προεκλογικών μηνυμάτων που όρισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή : protothema.gr

Πηγή: http://fimotro.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1288.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel