Ζωηφόρος

Φυλακή και μαστίγωμα σε Σαουδάραβα που τόλμησε να «ανεβάσει» φόρουμ στην ιστοσελίδα του

Φυλακή και μαστίγωμα σε Σαουδάραβα

που τόλμησε να ανοίξει συζήτηση για το Ισλάμ

Ιδρυτής μιας ιστοσελίδας, στην οποία γίνεται συζήτηση

για το ρόλο της θρησκείας στη Σαουδική Αραβία,

καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση και 1.000 μαστιγώσεις

για «προσβολή του Ισλάμ».

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε η διαχειρίστρια του ιστότοπου Σουάντ Σαμάρι, ο Ράιφ Μπαντάουι είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο σε πρώτο βαθμό σε 7 χρόνια κάθειρξη και 600 μαστιγώσεις, ποινή που έκανε αυστηρότερη στο εφετείο.

Ο ακτιβιστής, που συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012, καταδικάστηκε επιπλέον να πληρώσει πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ριάλ (περίπου 193.000 ευρώ), σύμφωνα με τη Σουάρι.

Οι δικηγόροι του Μπαντάουι δήλωσαν ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν πολύ αυστηρή, αν και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ακόμη πιο αυστηρή τιμωρία. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ο ακτιβιστής να δικαστεί για το έγκλημα της αποστασίας, για το οποίο αν κρινόταν ένοχος θα μπορούσε να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, όμως ο δικαστής απέρριψε την κατηγορία αυτή.

Ο Μπαντάουι κατηγορήθηκε τελικά για τη διάπραξη εγκλημάτων μέσω του Διαδικτύου και για απείθεια προς τον πατέρα του — που αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Σαουδική Αραβία.

Στον ιστότοπο Free Saudi Liberals του Μπαντάουι έχουν αναρτηθεί άρθρα που επικρίνουν σημαντικές θρησκευτικές προσωπικότητες της Σαουδικής Αραβίας, όπως ο Μεγάλης Μουφτής, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αρχές έκλεισαν τον ιστότοπο, ο οποίος σύμφωνα με τη Σουάρι «επέκρινε τη θρησκευτική αστυνομία, τα σχολικά βιβλία και κάποιες αποφάσεις των ουλεμάδων», οι οποίες σύμφωνα με την ίδια ήταν αντίθετες με την ουσία του Ισλάμ. Όμως η ίδια διαβεβαίωσε ότι ο ιστότοπος θα συνεχίσει να λειτουργεί με άλλο εξυπηρετητή.

 

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64003811

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel