Ζωηφόρος

(Βίντεο) Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων 11/10/2014

Αθήνα 11 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

 

Τέλεση της θείας Λειτουργίας

στο Παρεκκλήσιο των Γραφείων της ΠΕΘ

 

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 στο Παρεκκλήσιο των Γραφείων της ΠΕΘ (Χαλκοκονδύλη 37, 3ος όροφος) τελέσθηκε το μυστήριο της θείας Λειτουργίας με λειτουργό τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.  Το ΔΣ της ΠΕΘ, θεολόγοι, φίλοι και Συνεργάτες της ΠΕΘ συμμετείχαν στην κατανυκτική αυτή θεία Λειτουργία,  συμπροσευχόμενοι στον Παντοδύναμο Κύριο όπως και τη νέα σχολική χρονιά και τη νέα εκκλησιαστική περίοδο που διανύουμε, ευλογεί κάθε έργο αγαθό που γίνεται προς δόξαν του μόνου ζώντος Τριαδικού Αληθινού Θεού και επ΄ ωφελεία των ψυχών όλων των μελών της ΠΕΘ.

Στη λατρευτική αυτή σύναξη, μίλησε με σοφία ο π. Θεμιστοκλής, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης του ορθοδόξου μαθήματος των Θρησκευτικών και των θεολόγων καθηγητών μέσα στα σχολεία, ως όρο απαραίτητο στην τιτάνια προσπάθεια που οφείλουν να καταβάλλουν οι νέοι μας αλλά και το έθνος ολόκληρο, για να μπορέσουν να αντισταθούν στη λαίλαπα της άθεης παγκοσμιοποίησης που σαν οδοστρωτήρας σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Τον π. Θεμιστοκλή ευχαρίστησαν με θερμά λόγια ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, τόσο για τις ευλογίες του, όσο και για τις θέσεις του για όλα τα επίκαιρα θέματα που έθιξε στην ομιλία του.

Κατόπιν ο κεντρικός ομιλητής δρ θεολογίας Ευάγγελος Πονηρός, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Πειραιώς, Δ΄ Αθηνών, Κυκλάδων και Κοσμήτορας του ΔΣ της ΠΕΘ, τοποθετήθηκε με σύντομο αλλά μεστό λόγο, επί όλων των φλεγόντων  ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο των θεολόγων καθηγητών, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση των αδιεξόδων.

Επακολούθησε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν.

 

Το ΔΣ της ΠΕΘ

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel