Ζωηφόρος

Για σχέδιο «θρησκευτικής αποκάθαρσης» μιλά ο Σαρκοζί,

Για σχέδιο «θρησκευτικής αποκάθαρσης» μιλά ο Σαρκοζί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον χριστιανικών κοινοτήτων, πως δεν θα δεχθεί "αυτό που μοιάζει ολοένα και περισσότερο" με "ένα ιδιαίτερα μοχθηρό σχέδιο αποκάθαρσης της Μέσης Ανατολής, θρησκευτικής αποκάθαρσης".

"Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε (...) και συνεπώς να διευκολύνουμε αυτό που μοιάζει ολοένα και περισσότερο με ένα ιδιαίτερα μοχθηρό σχέδιο αποκάθαρσης της Μέσης Ανατολής, θρησκευτικής αποκάθαρσης", δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος υπαινισσόμενος ιδιαίτερα τους χριστιανούς της Ανατολής, μεταξύ των οποίων οι Κόπτες.

Ο Νικολά Σαρκοζί έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο των ευχών του προς τις θρησκευτικές αρχές της χώρας, στις οποίες συμμετέχει κατ' εξαίρεση φέτος ο εκπρόσωπος των Κοπτών στη Γαλλία, ο ιερέας Γκιργκίς Λικά της ενορίας του Σατενέ-Μαλαμπρί, κοντά στο Παρίσι.

Ο γάλλος πρόεδρος αντέδρασε στις σφαγές που πραγματοποιήθηκαν με διαφορά δύο μηνών σε εκκλησίες της Βαγδάτης (46 νεκροί στις 31 Οκτωβρίου) και της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο (21 νεκροί στις 31 Δεκεμβρίου).

Οι παλαιοημερολογίτες ορθόδοξοι, μεταξύ των οποίων και οι Κόπτες, γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα, καθώς ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Πηγή: http://www.nooz.gr/world/gia-sxedio-8riskeutikis-apoka8arsis-mila-o-sarkozi

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/01/blog-post_4444.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel