Ζωηφόρος

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος για τον Πειραιώς Σεραφείμ,

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος,

για τις δηλώσεις

του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

«Υβριστικό», χαρακτηρίζει το κείμενο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για το Ισλάμ, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «κακοποιεί κομμάτια του Ιερού Κορανίου».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για προσβολή 1,8 δισεκατομμυρίων πιστών, ενώ αναφέρει πως «η επίσημη εκκλησία μένει αμέτοχη σε αυτές τις κινήσεις ανώτατων ιεραρχών».

Στη συνέχεια θέτει – μεταξύ άλλων και δύο σημαντικά ερωτήματα: «Η θέση του Πειραιώς εκφράζει την επίσημη Εκκλησία; Η θέση του Πειραιώς εκφράζει το ποίμνιο του Πειραιά;», ενώ γίνεται και έμμεση αναφορά στην έλλειψη χώρων προσευχής, τονίζοντας πως ο κ. Σεραφείμ « δεν έχει αντίλογο αφού στην Αττική δεν υπάρχει επίσημος λειτουργός στο Ισλάμ, έτσι δρα ανενόχλητος». «Όταν όμως αύριο ένας από αυτούς που θα ακολουθήσουν το κήρυγμά του θα εγκληματήσει κατά μουσουλμάνων για να λάβει τη θεία ευλογία του Πειραιώς, τότε θα μιλάμε για άτυχο θύμα και για ακραίες ομάδες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

H Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, αναφέρει πως «η συνοχή της κοινωνίας εξαρτάται από όλους» και κάνει λόγο για « ανοιχτό και επίσημο διάλογο με καταξιωμένους Μουσουλμάνους επιστήμονες προκειμένου να συζητήσουμε περί του Ισλάμ και τη σχέση του με τους Λαούς της Βίβλου».

Τέλος, καλεί τον Μητροπολίτη Πειραιώς αν γνωρίζει τους υπαίτιους του τραγικού τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αλεξάνδρεια, «να δώσει τα στοιχεία του στην Αιγυπτιακή πρεσβεία και το Ελληνικό κράτος προκειμένου να συμβάλλει στην εξιχνίαση του εγκλήματος αυτού».

anagrafes.com

***

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος:

Με αφορμή την ανακοίνωση της Μητρόπολης Πειραιά για το Ισλάμ της 7ης Ιανουαρίου 2011, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Αθήνα 9 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη θλίψη διαβάσαμε το ανακοινωθέν της Μητρόπολης Πειραιώς δια χειρός του ίδιου του Μητροπολίτη όπου προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του για το τζαμί της Αθήνας αμαυρώνει με τον χειρότερο τρόπο μια πίστη 1,8 δισεκατομμυρίων πιστών. Μέσα στο υβριστικό κείμενο κακοποιεί κομμάτια του Ιερού Κορανίου και κατονομάζει τους υπαίτιους της τρομοκρατικής ενέργειας στην Αλεξάνδρεια. Το παρόν ανακοινωθέν έχει αναπαραχθεί από δεκάδες ιστότοπους που επικροτούν αυτή την πρακτική μίσους κατά συνανθρώπων βάσει θρησκεύματος, ενώ παράλληλα η επίσημη εκκλησία μένει αμέτοχη σε αυτές τις κινήσεις ανώτατων ιεραρχών.

Τι σκοπό έχει ο μητροπολίτης Πειραιώς με αυτό το ανακοινωθέν; Άραγε αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει ακραίες ομάδες προκείμενου να στοχοποιήσουν τους Μουσουλμάνους της επικράτειας; Είναι γνωστές σε όλους οι τρομοκρατικές επιθέσεις ακραίων ομάδων κατά μουσουλμάνων, είτε με την πυρπόληση σε χώρο προσευχής, είτε με μαχαιρώματα σε ανύποπτους περαστικούς λόγω θρησκεύματος, ποιο είναι το όφελος να αναζωπυρώνεται αυτό το κύμα μίσους κατά συνανθρώπων;

Ερωτούμε:

Η θέση του Πειραιώς εκφράζει την επίσημη Εκκλησία;

Η θέση του Πειραιώς εκφράζει το ποίμνιο του Πειραιά;

Παρατηρήσαμε ότι όταν ο ίδιος καταφέρθηκε εναντίον των Εβραίων βρήκε σφοδρή αντίδραση τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από πολλούς φορείς ώστε να ανασκευάσει με φόβο. Όταν επανειλημμένα καταφέρεται κατά των Μουσουλμάνων κατηγορώντας τους ως αιμοδιψείς δολοφόνους και τον Μωχάμμεντ ως «δήθεν προφήτη», κανείς από την ευνομούμενη Πολιτεία, τα αντικειμενικά ΜΜΕ και τους ανώτερούς του δεν αντιδρά. Και φυσικά δεν έχει αντίλογο αφού στην Αττική δεν υπάρχει επίσημος λειτουργός στο Ισλάμ, έτσι δρα ανενόχλητος. Όταν όμως αύριο ένας από αυτούς που θα ακολουθήσουν το κήρυγμά του θα εγκληματήσει κατά μουσουλμάνων για να λάβει τη θεία ευλογία του Πειραιώς, τότε θα μιλάμε για άτυχο θύμα και για ακραίες ομάδες.

Η συνοχή της κοινωνίας εξαρτάται από όλους εμάς. Πρέπει να προστατεύουμε την κοινωνία μας από κινήσεις που δυναμιτίζουν τα θεμέλιά της. Εμείς οι Μουσουλμάνοι είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διαθρησκειακό διάλογο αν το επιθυμεί η Εκκλησία προκειμένου να είναι διάφανο και ξεκάθαρο σε όλους τι πρεσβεύει αυτή η μεγάλη πίστη του Ισλάμ, που έχει ως πιστούς το 1/3 του πλανήτη. Είμαστε σε θέση να οργανώσουμε ανοιχτό και επίσημο διάλογο με καταξιωμένους Μουσουλμάνους επιστήμονες προκειμένου να συζητήσουμε περί του Ισλάμ και τη σχέση του με τους Λαούς της Βίβλου. Μόνον έτσι τα κύματα μίσους κατά συνανθρώπων θα καταπραϋνθούν, όταν δοθεί χώρος στη γνώση.

Επίσης αν η Μητρόπολη Πειραιώς έχει γνώση για τους υπαίτιους του τραγικού τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αλεξάνδρεια, γεγονός που συντάραξε συθέμελα όλη την Αιγυπτιακή επικράτεια και έφερε ακόμα πιο κοντά όλο το λαό, οφείλει να δώσει τα στοιχεία του στην Αιγυπτιακή πρεσβεία και το Ελληνικό κράτος προκειμένου να συμβάλλει στην εξιχνίαση του εγκλήματος αυτού.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας

Πηγή: http://www.anagrafes.com/diafora-nea/ekklisiastika/1126-antidrasi-mousoulmanikis-enosis-ellados-gia-mitropoliti-peiraios-serafeim

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel