Ζωηφόρος

Πακιστάν: Tαλιμπάν δολοφόνησαν τον χριστιανό υπουργό,

Πακιστάν: Tαλιμπάν δολοφόνησαν

τον χριστιανό υπουργό Θρησκευτικών Μειονοτήτων,

λόγω της αντίθεσής του προς τον

ισχύοντα νόμο περί βλασφημίας.

Ο υπουργός Θρησκευτικών Μειονοτήτων, ο χριστιανός Σάχμπαζ Μπατί, δολοφονήθηκε σήμερα στο Ισλαμαμπάντ επειδή ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές μίας μεταρρύθμισης του νόμου περί βλασφημίας κατά του Ισλάμ, ο οποίος προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής(και ο μοναδικός χριστιανός υπουργός!).

Το ίδιο συνέβη και με τον κυβερνήτη της επαρχίας Πουντζάμπ, Σαλμάν Ταζίρ, που δολοφονήθηκε στις 4 Ιανουαρίου από έναν από τους φρουρούς του, στο όνομα των εντολών του Κορανίου.

Ο Σάχμπαζ Μπατί είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Ασίφ αλ Ζαρντάρι την απονομή χάριτος προς την Αζία Μπίμπι, τη 45χρονη χριστιανή και μητέρα τεσσάρων παιδιών που καταδικάσθηκε σε θάνατο για βλασφημία κατά του Ισλάμ.

Τρεις ένοπλοι γάζωσαν με καλάσνικοφ σήμερα το πρωί στο αυτοκίνητό του τον Σάχμπαζ Μπατί στο κέντρο του Ισλαμαμπάντ. Λίγη ώρα αργότερα οι πακιστανοί ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία. Εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι ο υπουργός Θρησκευτικών Μειονοτήτων ήταν βλάσφημος.

Η καταδικαστική απόφαση κατά της Αζία Μπίμπι και οι φωνές υπέρ της τροποποίησης του νόμου προκάλεσαν ένταση από τον περασμένο Νοέμβριο στη χώρα, όπου έκτοτε οργανώνονται διαδηλώσεις κατά της τροποποίησης του νόμου περί βλασφημίας, κατά της απονομής χάριτος στην Αζία Μπίμπι και προς τιμήν του "ήρωα" που δολοφόνησε τον Σαλμάν Ταζίρ.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/03/t.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel