Ζωηφόρος

Πακιστάν: Δολοφονίες γυναικών για εγκλήματα τιμής,

Πακιστάν: Δολοφονίες γυναικών για εγκλήματα τιμής

Περίπου 1.000 γυναίκες σκοτώθηκαν στο Πακιστάν το 2011 σε εγκλήματα τιμής όπως αναφέρει σε έκθεση της η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν (HRCP). Ανάμεσα στα θύματα είναι και 93 ανήλικες γυναίκες.

Στα εγκλήματα τιμής οι γυναίκες που φέρεται ότι έχουν σχέσεις δολοφονούνται από τους άντρες συγγενείς τους διότι «ντρόπιασαν την τιμή της οικογένειας». Σύμφωνα με την Επιτροπή, από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία είναι ότι ανάμεσα στα θύματα είναι και 7 γυναίκες από οικογένειες χριστιανών και 2 από οικογένειες ινδουιστών, κάτι που δείχνει πως οι φόνοι αυτοί δεν περιορίζονται στις οικογένειες των μουσουλμάνων.

Η επιτροπή αναφέρει ότι οι 701 γυναίκες αυτοκτόνησαν, ενώ άλλες 428 αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν τη στιγμή που καταγράφηκαν σχεδόν 4.500 κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών. Επιπλέον, στην έκθεση αναφέρεται ότι χιλιάδες γυναίκες σκοτώθηκαν με διάφορους τρόπους στο Πακιστάν κατά τη διάρκεια του 2011, όπως π.χ. σε τρομοκρατικές ενέργειες, σε συμπλοκές με την αστυνομία, σε διαθρησκευτικούς φόνους, κα.

Πηγή: http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=98388

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel