Ζωηφόρος

Ιμάμης παροτρύνει τους συζύγους να ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους,

Ιμάμης παροτρύνει τους συζύγους

να ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους


Έντονη πολεμική έχει προκαλέσει στην Ισπανία ένας ιμάμης κατά του οποίου προσέφυγαν εισαγγελείς επειδή προέτρεψε τους συζύγους να ξυλοκοπούν τις "ανυπάκουες" γυναίκες τους.

Οι άνδρες θα μπορούσαν να τιμωρούν τις "επαναστάτριες" συζύγους τους αρνούμενοι να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους, είπε ο μαροκινής καταγωγής Αμπντεσλάμ Λααρούσι σε 1.500 πιστούς σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, το Δεκέμβριο.

   Αν αυτό δεν λειτουργήσει, ένας άνδρας θα μπορούσε "διακριτικά" να χτυπάει τη γυναίκα του, πρόσθεσε ο ιμάμης στο κήρυγμά του, το οποίο ηχογραφήθηκε από την αστυνομία στο τέμενος στην Τεράσα κοντά στη Βαρκελόνη.

   Αποσπάσματα από το κήρυγμα αυτό επικαλούνται σήμερα διάφορα δημοσιεύματα.

   "Μην χτυπάτε στο πρόσωπο ή τις κάνετε να ματώσουν", συμβούλεψε.

   Στα κηρύγματά του, ο ιμάμης επικρίνει επίσης τις γυναίκες που εργάζονται εκτός σπιτιού, έχουν δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς και ζητούν από τους συζύγους τους να κάνουν δουλειές στο σπίτι.

   Η Αλίθια Σάντσες-Καμάτσο, ηγέτης στην Καταλονία του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα ότι οι συμβουλές αυτές του ιμάμη είναι "απολύτως απαράδεκτες" και συνιστούν παραβίαση "των δημοκρατικών και συνταγματικών αξιών", όπως η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

   Ωστόσο οι μουσουλμάνες από την Τεράσα πήραν το μέρος του Λααρούσι. Όπως δηλώνουν σε δημοσίευμα, δεν αισθάνονται ότι ο ιμάμης κάνει διακρίσεις σε βάρος τους. Επίσης σημειώνουν ότι ο ιμάμης δεν είπε ποτέ κάτι αρνητικό για τα δικαιώματα των γυναικών.

   Ενώσεις μουσουλμάνων αρνούνται επίσης ότι ο ιμάμης ευθύνεται με τις δηλώσεις του αυτές για υποκίνηση στη βία κατά των γυναικών.

   Το 2004 ένας ιμάμης από την Φουενχιρόλα στη νότια Ισπανία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για παρόμοιες κατηγορίες.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/-174400211.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel