Ζωηφόρος

Ίσως η πιο γενναία γυναίκα στον κόσμο,

Ίσως η πιο γενναία γυναίκα

στον κόσμο

Το να κριτικάρεις το Ισλάμ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα εάν είσαι γυναίκα.

Όσοι έχουν τα κότσια να ανήκουν στους «αντιφρονούντες» έχουν αποδεχτεί το γεγονός ότι κινδυνεύει η ζωή τους, αφού θεωρούνται «ασεβείς», «αιρετικοί» και «προδότες», ενώ ακόμα και αν ζουν μακριά από την πατρίδα τους αντιμετωπίζουν κι εκεί μία διπλή δίωξη: από τους ντόπιους, που διακατέχονται πολλές φορές από «ισλαμοφοβικά» αισθήματα και από τις ισλαμικές οργανώσεις, που τους θεωρούν «ανίερο» παράδειγμα για τους χιλιάδες ομόθρησκους μετανάστες που ζουν εκεί.

Η Σύρια ψυχολόγος και συγγραφέας, δρ. Wafa Sultan (Γουάφα Σουλτάν), η οποία αυτοεξορίστηκε πριν από 17 χρόνια στις ΗΠΑ, είναι ένας από τους λίγους εκείνους «αντιφρονούντες» και αν και γυναίκα τολμάει να κριτικάρει ανοιχτά το Ισλάμ.

Έχει ταχθεί στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ είναι και συγγραφέας. Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο της «Ένας Θεός που μισεί» (A God That Hates).

Η Sultan δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι ούτε χριστιανή, ούτε μουσουλμάνα, ούτε Ιουδαία, καθώς δεν ομολογεί ότι πιστεύει γενικότερα στο «υπερφυσικό».

Η παρουσία της σε εκπομπή του Αλ Τζαζίρα, στις 21 Φεβρουαρίου 2006, όπου ήρθε σε αντιπαράθεση με τον παρουσιαστή Faisal al-Qassem και με τον μουσουλμάνο καθηγητή Dr. Ibrahim Al-Khouli, (ο οποίος την ρωτούσε νευριασμένα «είσαι αιρετική;»), συζητώντας για την θεωρία της «Σύγκρουσης των Πολιτισμών» του Samuel P. Huntington, προκάλεσε σκάνδαλο στον μουσουλμανικό κόσμο, επειδή μίλησε εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Έχετε δει ποτέ Εβραίο να ανατινάζεται σε γερμανικό εστιατόριο;»

Ο παρουσιαστής της εκπομπής την κατηγόρησε ότι την έχουν εξαγοράσει οι Αμερικανοί. Από τότε δέχεται απειλές κατά της ζωής της.

«Δε θέλω να προσβάλω το Ισλάμ, αλλά να το ξεσκεπάσω. Αυτή η θρησκεία καταπιέζει τις γυναίκες και τους αρνείται την ανθρωπιά τους. Οι μουσουλμάνοι πρέπει να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν για την ανθρωπότητα, προτού απαιτήσουν από την ανθρωπότητα να τους σέβεται».

Η Sultan πιστεύει ότι "Το πρόβλημα με το Ισλάμ είναι βαθιά ριζωμένο στις διδασκαλίες του. Το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία. Το Ισλάμ είναι και μια πολιτική ιδεολογία που διακηρύττει η βία και σε ημερήσια διάταξη εφαρμόζει τη βία."

Σε μια συζήτηση με τον αλγερινό Ahmad bin Muhammad, είπε: «Ήταν αυτές οι διδασκαλίες που παραμορφώνουν ένα τρομοκράτη αφού του εξοντώσουν την ανθρωπιά του".

Η Sultan δήλωσε ότι έγινε οπαδός του σεκουλαρισμού (δηλ. του πλήρους χωρισμού θρησκείας και κράτους) το 1979, από το τις κτηνωδίες που διαπράχθηκαν από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές των Μουσουλμάνων Αδελφών εναντίον αθώων Σύρων, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία του καθηγητή της, Yusef al Yusef, διάσημου Σύριου οφθαλμίατρου, τον οποίον γάζωσαν με πολυβόλο στην τάξη της και μπροστά στα μάτια της στο Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου όπου ήταν φοιτήτρια ιατρικής.

"Τον πυροβόλησαν ρίχνοντάς του εκατοντάδες σφαίρες και φωνάζοντας «Allahu Akbar! Ο Θεός είναι μεγάλος!» είπε. "Εκείνη την στιγμή έχασα την εμπιστοσύνη μου στον Θεό τους και άρχισα να αμφισβητώ όλες τις διδασκαλίες μας. Ήταν το σημείο καμπής της ζωής μου, και αυτό με έχει οδηγήσει σε αυτό το σημείο σήμερα. Έπρεπε να φύγω. Έπρεπε να αναζητήσει κάποιον άλλον θεό. "

Η Wafa Sultan, που πολλοί πλέον την θεωρούν την πιο γενναία γυναίκα στις ΗΠΑ, μίλησε και για την υπόθεση της Rifqa Bary, τονίζοντας ότι η περίπτωση της 17χρονης Rifqa (που έγινε χριστιανή και εγκατέλειψε το σπίτι της στο Ohio των ΗΠΑ, φοβούμενη ότι οι γονείς της θα την σκοτώσουν που αλλαξοπίστησε), κρύβει «τον κίνδυνο μίας υφέρπουσας Τζιχάντ στο δυτικό κόσμο».

Και συνεχίζει: «Αυτό όχι μόνο εξαιτίας του επικείμενου κινδύνου το νεαρό κορίτσι να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο, εδώ στις ΗΠΑ, με απόφαση δικαστηρίου να επιστρέψει στο σπίτι των γονέων της, αλλά και λόγω το πόσο ‘χλιαρά» αντιμετώπισαν τα κατεστημένα Media την σοβαρότητα αυτής της υπόθεσης. Δυστυχώς, η έλλειψη ενδιαφέροντος από τα μέσα ενημέρωσης όσον αφορά την κάλυψη της υπόθεσης έρχεται σε βάρος της ευθύνης των πολιτών να μάθουν την αλήθεια για την επιβολή της Σαρία (ισλαμικός νόμος).

Η Δρ. Wafa Sultan, λέει: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα ως μουσουλμάνα στη Συρία. Τριάντα χρόνια έζησα συνειδητά μέσα στο Ισλάμ. Τώρα είμαι ακτιβίστρια και υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα προσπαθώντας να σώσω τις μελλοντικές γενιές των μουσουλμάνων από τις επιπτώσεις της βίας, που συνδέονται με τα απεχθή ισλαμική δόγματα της Σαρία. Η ζωή μου βέβαια απειλείται, και δεν είναι μόνο η δική μου μεγάλη οικογένεια που απειλείται, αλλά και αμέτρητοι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους ευσεβείς μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Σαρία, αν ένας μουσουλμάνος εγκαταλείψει το Ισλάμ ή αλλάξει θρησκεία τότε γίνεται αμέσως "αποστάτης" που πρέπει να θανατωθεί. Στο πλαίσιο της Σαρία κάθε μουσουλμάνος έχει το δικαίωμα να σκοτώσει ένα τέτοιο «αποστάτη», χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη εντολή.

Αφού άκουσα την ιστορία της Rifqa Bary καλώ τους Αμερικανούς πολίτες να αναλάβουν δράση προκειμένου να παραμείνει αυτό το αθώο κορίτσι μακριά από την οικογένειά της. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πιστεύω ότι το κορίτσι θα ζημιωθεί τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, ή, ακόμη χειρότερα-μπορεί και να σκοτωθεί, εάν αναλάβει η οικογένειά της την επιμέλειά της. Το Δυτικό δικαστικό μας σύστημα θα πρέπει να εκπαιδευθεί σχετικά με τους ισλαμικούς νόμους για την αποστασία και να καταλάβει την δεινή θέση που βρίσκεται η Rifqa Bary, αλλά και όλοι αυτοί που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εκείνη καθώς έχουν επιλέξει να εγκαταλείψουν το Ισλάμ.

Ικετεύω λοιπόν τις δικαστικές αρχές μας, οι οποίες εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση: να προσέξετε και να ακούσετε άτομα σαν εμένα. Προστατεύοντας την Rifqa και κρατώντας την μακριά από την οικογένειά της είναι η σωστή επιλογή και όσον αφορά το νομικό μέρος όσο και το ηθικό».

πηγή: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

αναδημοσίευση από: http://exagorefsis.blogspot.com/2009_12_03_archive.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel