Ζωηφόρος

Ιράν: Δεν επετράπη η επιβίβαση σε μη "κεκαλυμμένες" γυναίκες,

Ιράν: Δεν επετράπη η επιβίβαση

σε μη "κεκαλυμμένες" γυναίκες

Τους τρεις τελευταίους μήνες στο Ιράν δεν επετράπη η επιβίβαση σε αεροπλάνο σε 71 γυναίκες "ελλιπώς κεκαλυμμένες", ενώ 33.000 ταξιδιώτες, άνδρες και γυναίκες, αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρούχα για να μπορέσουν να επιβιβαστούν, σύμφωνα με έναν υπεύθυνο της ιρανικής αστυνομίας όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ilna.

Κατά τη διάρκεια των 82 πρώτων ημερών του νέου ιρανικού έτους, που ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου, "οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν 71 γυναίκες ελλιπώς κεκαλυμμένες να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα. Εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης" επειδή δεν σεβάστηκαν την ισλαμική νομοθεσία, δήλωσε ο Ναμπιολάχ Χεϊνταρί, επικεφαλής της αστυνομίας αεροδρομίων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "33.029 άνδρες και γυναίκες απρεπώς ενδεδυμένοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρούχα προτού τους επιτραπεί να επιβιβαστούν".

Τέλος, σύμφωνα με τον Χεϊνταρί, "87.714 γυναίκες έλαβαν προειδοποιήσεις", ενώ 3.506 ακόμα αναγκάστηκαν να "δεσμευθούν εγγράφως" ότι στο μέλλον θα σέβονται τους νόμους για την ισλαμική ενδυμασία.

"Όλοι οι ταξιδιώτες, είτε άνδρες είτε γυναίκες, πρέπει να σέβονται τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις του λαού μας (...) Αν οι απρεπώς ενδεδυμένοι ταξιδιώτες διορθώσουν την ενδυμασία τους μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους", πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία ηθών έχει προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις και προειδοποιήσεις γυναικών με ενδυμασία που δεν θεωρείται ότι συνάδει με τις διαταγές του Ισλάμ.

Οι "ελλιπώς κεκαλυμμένες" γυναίκες κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως 1.300 δολάρια.

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε την Κυριακή "κατηγορηματικά αντίθετος" στους ελέγχους και τις συλλήψεις "ελλιπώς κεκαλυμμένων" γυναικών ή νεαρών, ανύπαντρων γυναικών.

πηγή: http://www.nooz.gr/world/iran-den-epetrapi-i-epivivasi-se-mi-kekalummenes-gunaikes 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel