Ζωηφόρος

Βεβήλωση μουσουλμανικών και χριστιανικών τάφων στο Ισραήλ,

Βεβήλωση μουσουλμανικών

και χριστιανικών τάφων στο Ισραήλ


Άγνωστοι βεβήλωσαν τάφους σε ένα μουσουλμανικό και σε ένα χριστιανικό νεκροταφείο στη Γιάφα, νότια του Τελ Αβίβ, γράφοντας συνθήματα κατά των Αράβων, έγινε γνωστό σήμερα από αστυνομική πηγή.

Οι βάνδαλοι έγραψαν «Θάνατος στους Άραβες» και «Θα πληρώσετε» στους τοίχους 22 τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο και τεσσάρων τάφων στο χριστιανικό νεκροταφείο στα τέλη της εβδομάδας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Λούμπα Σμάρι, δήλωσε πως ξεκίνησε έρευνα, χωρίς να αναφερθεί σε συλλήψεις. Είπε πως «τα συνθήματα σβήστηκαν» αμέσως μόλις ανακαλύφθηκαν από τις αρχές.

Η βεβήλωση των τάφων προκάλεσε έντονα συναισθήματα στον αραβικό πληθυσμό της Γιάφα, καθώς ακολουθεί τον εμπρησμό ενός τεμένους μιας κοινότητας Βεδουίνων στο βόρειο Ισραήλ, στις αρχές της εβδομάδας, τον οποίο προκάλεσαν εξτρεμιστές της δεξιάς.

Άραβες δήμαρχοι κατήγγειλαν μια «νέα ρατσιστική επίθεση» και απηύθυναν έκκληση να μην «υπάρξει απάντηση στην πρόκληση».

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου για τον εμπρησμό του τεμένους, που προκάλεσε ισραηλινές, παλαιστινιακές και διεθνείς αντιδράσεις. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο ύποπτος είναι ένας 18χρονος Ισραηλινός ο οποίος διέμενε στον οικισμό Γιτζχάρ, στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που θεωρείται προπύργιο των πιο ριζοσπαστών εποίκων.

Εξτρεμιστές έποικοι ασκούν τη λεγόμενη πολιτική «Θα πληρώσετε» η οποία συνίσταται στο να εκδικούνται παλαιστινιακούς στόχους, όταν πέφτουν θύματα επιθέσεων ή κάθε φορά που οι ισραηλινές αρχές λαμβάνουν μέτρα τα οποία κρίνουν ως εχθρικά στον εποικισμό.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/10/2011_409990

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel