Ζωηφόρος

Υπό συζήτηση… τα τετελεσμένα;

Υπό συζήτηση τα τετελεσμένα;

Υπό συζήτηση το θέμα της σεξουαλικής αγωγής

Σχέδιο «Πελαργός» και σεξουαλική διάπλασις των παίδων

«Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά διαφορετικές απόψεις» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτησεις δημοσιογράφων περί των νέων βιβλίων και των αντιδράσεων κληρικών για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής.

«Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Και, προφανώς, υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές απόψεις. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή είπα ότι το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών δεν έχει να κάνει μόνο με τα βιβλία, αλλά και με τα μαθήματα τα οποία πρέπει να μείνουν, να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από τα σχολεία» εξήγησε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Θα είναι ένα ζήτημα, που πρέπει να συζητηθεί μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που γίνεται στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί, βεβαίως, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα υπάρχει η απαιτούμενη σύνθεση για όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και των ίδιων των παιδιών, προγράμματα σπουδών».

Σχετικά με την πορεία του εθνικού διαλόγου, επισήμανε: «Είμαι, πραγματικά, ικανοποιημένος. Έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά και θεωρώ ότι, όσο κρατάμε αυτή τη δουλειά μακριά από την πολιτική αντιπαλότητα ή από τη δημοσιότητα, που πολλές φορές επιβαρύνει την πολιτική συζήτηση, τόσο καλύτερη δουλειά μπορούμε να κάνουμε».

Σε ερώτηση για το πότε ξεκινά ο διάλογος, μετά τις εκλογές, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε: «Στην πραγματικότητα δεν σταμάτησε ποτέ. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό πολιτικό και χρήσιμο συμπέρασμα για όλους μας. Γιατί, παρότι βλέπετε ότι, δυστυχώς, η πολιτική ζωή του τόπου έχει μία ακόμα σκληρή αντιπαράθεση αυτές τις μέρες, αντιπαράθεση που πολλές φορές δηλητηριάζει το δημόσιο βίο, εντούτοις η συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο της Παιδείας δεν σταμάτησε και κανένα κόμμα, που συμμετέχει στο διάλογο, δεν υπέκυψε στον πειρασμό να πυροβολεί στο διάλογο, να πυροβολεί αυτήν την εθνική προσπάθεια που γίνεται, μόνο και μόνο για μικροκομματικούς λόγους. Και αυτό με κάνει αισιόδοξο και χαρούμενο».

Πηγή: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=93494

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel