Ζωηφόρος

Σεξουαλική αγωγή, του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου,

Σεξουαλική αγωγή

του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Καθηγητή Χημικού

Επιστολή προς την εφημερίδα «H KAΘHMEPINH»

Κύριε διευθυντά

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το υπουργείο θα βάλει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών από την Ε΄ Δημοτικού και επειδή είμαι πατέρας 4 παιδιών και καθηγητής σε Λύκειο θα ήθελα να καταθέσω τις σκέψεις μου.

Είναι γνωστό ότι στις χώρες που διδάσκεται από χρόνια το μάθημα αυτό (Σουηδία, Αγγλία, ΗΠΑ και αλλού) όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η σεξουαλική συμπεριφορά των μαθητών, αλλά αντίθετα εξαχρειώθηκαν οι μαθητές. Ζηλέψαμε αυτή την εξαχρείωση και τις σεξουαλικές διαστροφές των παιδιών τους… και φοβόμαστε να μην υστερήσουν τα δικά μας;

Να διδάξουμε λοιπόν στους μαθητές μας όλες τις λεπτομέρειες για το σεξ, να τους κατατοπίσουμε για τα αφροδίσια νοσήματα… Τι να κάνουμε όμως που η σύγχρονη Παιδαγωγική συστήνει η διδασκαλία να είναι βιωματική; Φυσικά και θα είναι βιωματική γιατί τα παιδιά με τη μεγάλη περιέργεια που τα διακρίνει θα κάνουν κρυφά εφαρμογή της διδασκαλίας.

Μήπως θα διδάσκουμε στο μάθημα αυτό ότι ο αυνανισμός δεν είναι αμαρτία, οι προγαμιαίες σχέσεις δεν είναι τίποτε, δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος αν δεν έχει σεξουαλικές σχέσεις και τα παρόμοια που λένε στην τηλεόραση και είναι αντίθετα με το Ευαγγέλιο; Οι Σουλιώτισσες, οι Ναουσαίες και οι Πόντιες που προτίμησαν να πέσουν στα βράχια για να μην τις ατιμάσουν οι Τούρκοι ήταν σεμνότυφες σύμφωνα με τη λογική μας;

Η Ορθόδοξη Εκκλησία διδάσκει ότι τα σαρκικά πάθη είναι τα μόνα που πολεμούνται με την αδιαφορία και ότι η διάνοια του ανθρώπου ρέπει με δύναμη προς τα πονηρά από την παιδική ηλικία (αυτά νομίζω τα έχουμε διαπιστώσει και εμείς). Δεν φτάνει που τηλεόραση, περιοδικά, ταινίες… λερώνουν την αθώα ψυχή των παιδιών μας, πρέπει να τη λερώνει στο εξής και το σχολείο; Είναι όμορφα και ρομαντικά τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του μαθήματος, αλλά δυστυχώς είναι εξωπραγματικά.

Δεν υποφέρει σήμερα η κοινωνία μας γιατί δεν ξέρουν να κάνουν σεξ οι άνθρωποι. Υποφέρει γιατί δεν ξέρουν τα ζευγάρια να αγαπούν και να θυσιάζονται μέσα στον γάμο. Υποφέρει γιατί έλειψε η υπομονή και η πνευματική ζωή που κράτησε χιλιάδες χρόνια την ελληνική οικογένεια. Μάθημα διαπαιδαγώγησης και προετοιμασίας για τον γάμο και την οικογένεια να βάλουν στα σχολεία, αν πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα μας.

Χαραλαμπος Παπαδοπουλος - Καθηγητής Χημικός

Πηγή: http://xairete.blogspot.com/2009/07/blog-post_7638.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel