Ζωηφόρος

«Καψώνι» Ιερώνυμου στον Παπανδρέου μέσω Εθνικής Τράπεζας!

«Καψώνι» Ιερώνυμου στον Παπανδρέου

μέσω Εθνικής Τράπεζας!

του Ζαχαρία Γεωργούση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Η Εκκλησία αντεπιτίθεται μέσω της Εθνικής Τράπεζας! Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενθαρρυμένο από τον τριπλασιασμό του ΕΤΑΚ, που επέβαλλε στην Εκκλησία χωρίς σχεδόν να …ματώσει μύτη με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, απαιτεί από περίπου 6.500 επιμέρους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου της Ελλαδικής Εκκλησίας  να καταβάλλουν αναδρομικά 10% επί της αξίας των ακινήτων τους για την δεκαετία 1997-2007, με αφορμή την αναπροσαρμογή στις Αντικειμενικές Αξίες.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι κατά τόπους Εφορίες είναι εξουσιοδοτημένες να προχωρήσουν σε οικονομικό έλεγχο Μητροπόλεων,  Ιερών ναών και Μοναστηριών, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους. (διαβάστε http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1860:qq---&catid=6:-&Itemid=3).

Τώρα, η Εκκλησία με υπόμνημά της προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να… χυθεί αίμα. Ζητά, μάλλον απαιτεί, από το Κράτος και την Εθνική Τράπεζα το μέρισμα των μετοχών που κατέχει. Και είναι πολλές! Τόσο πολλές που κινδυνεύει η τράπεζα με αποσταθεροποίηση! Διαβάστε το υπόμνημα και θα καταλάβετε:

"Αθήνησι, 13 Ιανουαρίου 2010

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της ΕΤΕ κατέχοντας έως σήμερον 9.300.000 μετοχές, δηλαδή το 1,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Εάν κάποιος συνυπολογίσει και τα 2.300.000 μετοχές των κληροδοτημάτων της Ι. Μητροποόλεως Ιωαννίνων και τις περίπου 300.000 μετοχές της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας, η Εκκλησία της Ελλάδος καθίσταται ένας από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Τράπεζας και ως εκ τούτου ένας σημαντικός διαμορφωτής της εταιρικής διακυβερνήσεώς της.

Στις 14 Ιανουαρίου 2010 έχει αποφασιστεί η σύγκλισις της Γενικής Συνελεύσεως της ΕΤΕ με τον επισυναπτόμενο κατάλογο θεμάτων. Στα θέματα της ημερησίας διατάξεως και ειδικότερον στα 5,6 και 7, αναφέρεται η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου δια μιαν τριετία. Η νέα ηγεσία της ΕΤΕ (ο Πρόεδρος κ. Β. Ράπανος και ο Δ. Σύμβουλος κ. Ταμβακάκης) πρότειναν ένα νέο δωδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους κ.κ. Β. Ράπανο, Α. Ταμβακάκη, Ι. Γιαννίδη, Ι. Παναγόπουλο, Αλ. Σταύρου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητο (ως εκπρόσωπο των κληροδοτημάτων των Ιωαννίνων -  ιδρυτικών μετόχων της ΕΤΕ), Στ. Βαβαλίδη (υφιστάμενα μέλη εκ του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου) και πέντε νέα μέλη, ήτοι τις κυρίες Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και Μαρία Σκλαβενίτη και τους κ.κ. Γ. Ζαννιά, Β. Κωνσταντακόπουλο, Π. Σαμπατάκη. Σημειώνεται ότι μένουν τρεις κενές θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο διότι αυτό είναι δεκαπενταμελές. Αξιοσημείωτον είναι ότι εκτός του Αγίου Ιωαννίνων που εκπροσωπεί ένα σεβαστό αριθμό μετοχών ουδείς εκ των προτεινομένων νέων μελών εμφανίζεται να κατέχει μετοχές της ΕΤΕ.

Λόγω της σπουδαιότητας των εταιρικών θεμάτων που έχει να διαχειριστεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ, όπως

α) η διανομή μερίσματος κατά την προηγουμένη και τρέχουσα εταιρική χρήση

β) η αποχώρησις της Τράπεζας από το πρόγραμμα του οικονομικού πακέτου στήριξης της Κυβερνήσεως ύψους 28 Δις Ευρώ το οποίο δεν εμφανίζεται να το χρειάζεται λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κεφαλαιακής της επάρκειας,

γ) η αυτόνομη πορεία της ΕΤΕ στο ελληνικό τραπεζικό γίγνεσθαι,

δ) η διοχέτευση αυξημένης ρευστότητος προς την αγορά και την κατανάλωση,

ε) ο καθορισμός των απαραίτητων προβλέψεων στον ισολογισμό της Τράπεζας.

στ) η πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, κλπ., κρίνεται απαραίτητη ή όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπησις  των μετόχων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ.

Η Εκκλησία της Ελλάδος λόγω της δεσπόζουσας θέσεως της στην μετοχική σύνθεση της ΕΤΕ και πιστεύοντας ότι εκφράζει την πλειονοψηφία των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Κοινωφελών Ιδρυμάτων και των Σωματείων που προσδοκούν την διανομή μερίσματος από την ΕΤΕ για την ευόδωση των κοινωφελών σκοπών τους, απαιτεί και παρακαλεί όλους τους μετόχους που έχουν το μέγιστο έννομο συμφέρον, να απαιτήσουν στην Γενική Συνέλευση των  Μετόχων:

α) την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όποιου προκύψει από αυτήν, έστω και με δικαστικές ενέργειες, να προβεί στην διανομή τουλάχιστον του προβλεπόμενου από τον Νόμο μερίσματος (δηλαδή ο 35%).

β) στην αποχώρηση της ΕΤΕ από τον χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης των 28 δις Ευρώ και ούτε το έχει ανάγκη (διότι η ΕΤΕ δανείστηκε μόνο 350 εκατ. Ευρώ και  με πολύ υψηλό επιτόκιο) και την Πολιτεία θα ενισχύσει με την επιστροφή του ποσού αυτού για τις αυξημένες δανειακές της ανάγκες.

γ) την εκλογή τριών μελών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ούτως ώστε να γίνει δεκαπενταμλές όπως και τα προηγούμενα έτη) που θα προέρχονται απευθείας και θα αντιπροσωπεύουν μεγάλο και ικανό αριθμό μετόχων όπως ορίζουν οι αρχές και το πλαίσιο της υγιούς εταιρικής διακυβερνήσεως και της εύρυθμης και αντιπροσωπευτικής λειτουργίας ενός Διοικητικού Συμβουλίου.

δ) την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ιδιωτών με την αναγκαία ρευστότητα (μέσω των καθορισμένων διαδικασιών της Τράπεζας) και όχι την δέσμευση των κεφαλαίων της Τράπεζας.

ε) την αυτόνομη πορεία της Τράπεζας της Ελλάδος και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται για την αυτονομία της Τράπεζας και των μετόχων της.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνον και μόνον τότε, η ΕΤΕ θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα των μετόχων της που έχουν διαχρονικά πιστέψει στην δυναμική και αυτόνομη πορεία της, όπως έως σήμερα έπραξαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις της".

πηγή: http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1862:lr------&catid=6:-&Itemid=3

***

Διανομή μερίσματος και εκπροσώπηση στο ΔΣ της Εθνικής

ζητάει η Ελλαδική Εκκλησία

23,8 εκατομμύρια ευρώ ως μέρισμα για το μετοχικό της κεφάλαιο

ζητάει η Εκκλησία της Ελλάδος

του Αντώνη Τριανταφύλλου

Την καταβολή 23,8 εκατομμυρίων ευρώ ως μέρισμα, καθώς και την εκπροσώπηση της στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ζητά από τη νέα διοίκηση της Τράπεζας η Εκκλησία της Ελλάδος. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αντώνης Ζαμπέλης ενημέρωσε για την αποστολή υπομνήματος προς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο οποίο αποτυπώνονται οι θέσεις της διοίκησης της ΕΚΥΟ, ως ενός από τους ισχυρούς μετόχους στο κεφάλαιο της ΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών αξιώνει την καταβολή προμερίσματος 2 ευρώ ανά μετοχή για το κεφάλαιο που διαθέτει η ίδια στην Εθνική Τράπεζα (9,3 εκατομμύρια μετοχές), η μητρόπολη Ιωαννίνων μέσω των κληροδοτημάτων (2,3 εκατομμύρια μετοχές) και η μητρόπολη Ηλείας (300.000 μετοχές). Η συνολική συμμετοχή εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής ανέρχεται σε 11,9 εκατομμύρια μετοχές. Επομένως, η ΕΚΥΟ αξιώνει την καταβολή προμερίσματος 23.800.000 ευρώ, καθώς και την εκλογή εκπροσώπου της στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Τις θέσεις αυτές ο κ. Ζαμπέλης θα τις κοινοποιήσει αύριο και κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας.  

Εισήγηση της ΕΚΥΟ προς τη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αθήνησι, 13 Ιανουαρίου 2010

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της ΕΤΕ κατέχοντας έως σήμερον 9.300.000 μετοχές ,δηλαδή το 1,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Εάν κάποιος συνυπολογίσει και τα 2.300.000 μετοχές των κληροδοτημάτων της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων και τις περίπου 300.000 μετοχές της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας , η Εκκλησία της Ελλάδος καθίσταται ένας από τους τρείς μεγαλύτερους μετόχους της Τράπεζας και ως εκ τούτου ένας σημαντικός διαμορφωτής της εταιρικής διακυβερνήσεως της.

Στις 14 Ιανουαρίου 2010 έχει αποφασισθεί η σύγκλισις της Γενικής Συνελεύσεως της ΕΤΕ με τον επισυναπτόμενο κατάλογο θεμάτων . Στα θέματα της ημερησίας διατάξεως και ειδικότερον στα 5,6 και 7 , αναφέρεται η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου δια μίαν τριετία. Η νέα ηγεσία της ΕΤΕ (ο Πρόεδρος κ. Β. Ράπανος και ο Δ. Σύμβουλος κ. Ταμβακάκης) πρότειναν ένα νέο δωδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους κ.κ. Β. Ράπανο, Α. Ταμβακάκη, Ι. Γιαννίδη , Ι. Παναγόπουλο , Αλ. Σταύρου , Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητο (ως εκπρόσωπο των κληροδοτημάτων των Ιωαννίνων – ιδρυτικών μετόχων της ΕΤΕ) , Στ. Βαβαλίδη {υφιστάμενα μέλη εκ του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου} και πέντε νέα μέλη , ήτοι τις κυρίες Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και Μαρία Σκλαβενίτη και τους κ.κ Γ. Ζαννιά , Β. Κωνσταντακόπουλο, Π. Σαμπατακάκη .

Σημειώνεται ότι μένουν τρείς κενές θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο διότι αυτό είναι δεκαπενταμελές . Αξιοσημείωτον είναι ότι εκτός του Αγίου Ιωαννίνων που εκπροσωπεί ένα σεβαστό αριθμό μετοχών ουδείς εκ των προτεινομένων νέων μελών εμφανίζεται να κατέχει μετοχές της ΕΤΕ.

Λόγω της σπουδαιότητος των εταιρικών θεμάτων που έχει να διαχειρισθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ , όπως α) η διανομή μερίσματος κατά την προηγουμένη και τρέχουσα εταιρική χρήση β) η αποχώρησις της Τράπεζας από το πρόγραμμα του οικονομικού πακέτου στήριξης της Κυβερνήσεως ύψους 28 Δις Ευρώ το οποίο δεν εμφανίζεται να το χρειάζεται λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κεφαλαιακής της επάρκειας γ) η αυτόνομη πορεία της ΕΤΕ στο ελληνικό τραπεζικό γίγνεσθαι δ) η διοχέτευση αυξημένης ρευστότητος προς την αγορά και την κατανάλωση ε) ο καθορισμός των απαραίτητων προβλέψεων στον ισολογισμό της Τράπεζας

στ) η πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, κλπ, κρίνεται απαραίτητη η όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπησις των μετόχων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ.

Η Εκκλησία της Ελλάδος λόγω της δεσπόζουσας θέσεως της στην μετοχική σύνθεση της ΕΤΕ και πιστεύοντας ότι εκφράζει την πλειονοψηφία των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Κοινωφελών Ιδρυμάτων και των Σωματείων που προσδοκούν την διανομή μερίσματος από την ΕΤΕ για την ευόδωση των κοινωφελών σκοπών τους , απαιτεί και παρακαλεί όλους τους μετόχους που έχουν το μέγιστο έννομο συμφέρον, να απαιτήσουν στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων :

α) την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ,όποιου προκύψει από αυτήν , έστω και με δικαστικές ενέργειες ,να προβεί στην διανομή τουλάχιστον του προβλεπόμενου από τον Νόμο μερίσματος (δηλαδή του 35% )

β) στην αποχώρηση της ΕΤΕ από το χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης των 28 δις Ευρώ που ούτε το έχει ανάγκη (διότι η ΕΤΕ δανείσθηκε μόνο 350 εκατ Ευρώ και με πολύ υψηλό επιτόκιο) και την Πολιτεία θα ενισχύσει με την επιστροφή του ποσού αυτού για τις αυξημένες δανειακές της ανάγκες

γ) την εκλογή τριών ακόμη μελών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ούτως ώστε να γίνει δεκαπενταμελές όπως και τα προηγούμενα έτη ) που θα προέρχονται απευθείας και θα αντιπροσωπεύουν μεγάλο και ικανό αριθμό μετόχων όπως ορίζουν οι αρχές και το πλαίσιο της υγιούς εταιρικής διακυβερνήσεως και της εύρυθμης και αντιπροσωπευτικής λειτουργίας ενός Διοικητικού Συμβουλίου .

δ) την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ιδιωτών με την αναγκαία ρευστότητα (μέσω των καθορισμένων διαδικασιών της Τράπεζας) και όχι την δέσμευση των κεφαλαίων της Τράπεζας .

ε) την αυτόνομη πορεία της Τράπεζας στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται για την αυτονομία της Τράπεζας και των μετόχων της.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνον και μόνον τότε, η ΕΤΕ θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα των μετόχων της που έχουν διαχρονικά πιστέψει στην δυναμική και αυτόνομη πορεία της , όπως έως σήμερα έπραξαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις της.

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1406   

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel