Ζωηφόρος

ΟΧΙ του Μητροπολίτη Πατρών για την κατάργηση της Κυριακής αργίας: "Θα αντιδράσει ο ίδιος ο Λαός"

Με ξεκάθαρο τρόπο εναντιώθηκε στην προωθούμενη ρύθμιση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πάτρα

 

Ένα ηχηρό "όχι" στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής είπε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο κήρυγμά του μετά τη θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Λεύκα Πατρών. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ι.Μ.Πατρών ο κ.Χρυσόστομος υπενθύμισε τα λόγια του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού πως τα χρήματα που κερδίζονται την Κυριακή είναι καταραμένα, υποστήριξε πως αυτά τα μέτρα εντάσσονται στην προσπάθεια " αποϊεροποιήσεως της ζωής στην πατρίδα μας" και κάλεσε τους πιστούς να δώσουν τη δική τους απάντηση γεμίζοντας τους Ναούς και αρνούμενοι να ψωνίσουν ή να εργαστούν την Κυριακή. "Γεμίστε τις Εκκλησίες την Κυριακή. Μη μένετε κανείς στο σπίτι σας. Αφήστε στην άκρη οποιαδήποτε εργασία", είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πατρών.

Ακολουθεί το ανακοινωθέν της Ι.Μ.Πατρών:

Εορτάσθη στην Πάτρα η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού με κέντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Λεύκα Πατρών, όπου ετελέσθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, η Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη και στο θέμα της Κυριακής αργίας και είπε μεταξύ των άλλων:

«Η αργία της Κυριακής είναι εντολή του Θεού. Είναι ημέρα αφιερωμένη στο Θεό και σ’ αυτήν αναφέρονται οι Άγιοι Απόστολοι, οι Άγιοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας, με χαρακτηριστική την διδαχή του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος στα δύσκολα εκείνα χρόνια της σκλαβιάς έλεγε στους Έλληνες:

«Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είνε αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν».

Αυτού του είδους ενέργειες, εντάσσονται στην προσπάθεια αποϊεροποιήσεως της ζωής στην πατρίδα μας. Ας τα γκρεμίσωμε, λοιπόν, όλα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος. Ας μη μείνη τίποτε όρθιο σ’ αυτό τον τόπο. Ας δώσωμε την χαρά να ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερο, όσοι ηθέλησαν την διάλυση της Ελληνορθόδοξης Ελλάδος. Θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής, εάν πιστεύση ότι θα λυθή το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδος μας και θα διευκολυνθούν οι καταναλωτές, εάν απελευθερωθή η αγορά τις Κυριακές.

Αλλά θα αντιδράση ο ίδιος ο Λαός με την στάση του απέναντι σε αυτές τις τακτικές.

Γεμίστε τις Εκκλησίες την Κυριακή, είπε ο Σεβασμιώτατος, στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Μη μένετε κανείς στο σπίτι σας. Αφήστε στην άκρη οποιαδήποτε εργασία. Απολαύστε την κοινωνία των προσώπων και την οικογενειακή θαλπωρή τόσο στη Θεία Λειτουργία, όσο και στο οικογενειακό τραπέζι.

Και αν εφαρμοσθούν αυτά τα μέτρα, είμεθα βέβαιοι, ότι οι συνειδητοποιημένοι χριστιανοί δεν θα ψωνίζουν την Κυριακή και οι ευσεβείς καταστηματάρχαι δεν θα εργάζονται.

Ας απαντήσωμε, λοιπόν, με την στάση μας. Το χρωστάμε στον εαυτό μας, στην πατρίδα μας, στον Κύριό μας ιδιαίτερα.

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel