Ζωηφόρος

Συνεχίζονται οι μαζικές συλλήψεις χριστιανών στη Λιβύη

Λιβύη: Είμαστε μια 100% μουσουλμανική χώρα

 

Άγνωστη εξακολουθεί να παραμένει η τύχη 4 ξένων οι οποίοι συνελήφθησαν στις 16 Φεβρουαρίου από τις λιβυκές αρχές με την κατηγορία του προσηλυτισμού στον Χριστιανισμό.

Η σύλληψη των τεσσάρων χριστιανών έγινε στην Βεγγάζη και όπως είχε αναφέρει ο Hussein Bin Hmeid στο Reuters: «Συνελήφθησαν σε εκδοτικό οίκο καθώς εκτύπωναν χιλιάδες βιβλίων (σ.σ. βρέθηκαν 35.000 Βίβλοι)  μέσω των οποίων καλούσαν τον κόσμο να ασπαστεί τον Χριστιανισμό»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «ο προσηλυτισμός απαγορεύεται στην Λιβύη. Είμαστε μια 100% μουσουλμανική χώρα και αυτού του είδους οι πρακτικές θέτουν σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Ο Hmeid είχε δηλώσει ακόμη ότι οι συλληφθέντες ήταν ένας Αιγύπτιος, ένας Νοτιοαφρικανός, ένας Νοτιοκορεάτης και ένας Σουηδός.

«Εξακολουθούμε να πραγματοποιούμε ανακρίσεις και όταν τις ολοκληρώσουμε θα τους παραδώσουμε στις αρχές αντικατασκοπείας της χώρας σε λίγες ημέρες για περαιτέρω ανακρίσεις» χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Έκτοτε η τύχη των τεσσάρων ατόμων παραμένει άγνωστη και μόνο ένας εξ αυτών ταχτοποιήθηκε από τις λιβυκές αρχές ως Sherif Ramses. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί βασανιστήρια από τους ανακριτές του.

Εκτός των τεσσάρων συλληφθέντων οι αρχές της Λιβύης προχώρησαν ακόμη σε άλλες 103 συλλήψεις χριστιανών κοπτών (βλ. βίντεο). Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τις συλλήψεις των χριστιανών –ο ένας εκ των τεσσάρων Σουηδικής καταγωγής φέρει αμερικανικό διαβατήριο- λέγοντας πως το ζήτημα είναι εσωτερική υπόθεση της Λιβύης και πως οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα έλεγχο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Βέβαια όταν βομβαρδιζόταν η Λιβύη από τις δυτικές χώρες όταν οι ένοπλες δυνάμεις της προσπαθούσαν να αποκρούσουν τους ξένους μισθοφόρους τότε αυτό δεν ήταν εσωτερική υπόθεση για τη Λιβύη.

Το θέμα των μαζικών συλλήψεων χριστιανών στη Λιβύη και οι δηλώσεις εκπροσώπου των αρχών ασφαλείας ότι πρόκειται για μια χώρα 100% μουσουλμανική μοιραία προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Το νέο αυτό καθεστώς  που κυβερνά σήμερα τη βορειοαφρικανική αυτή χώρα δημιουργήθηκε ουσιαστικά από τις δυτικές δυνάμεις και την απόφασή τους να εξοντώσουν τον πρώην ηγέτη της χώρας Μουαμάρ Καντάφι. Πως αυτό συμβαδίζει με τις εξαγγελίες τους περί μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Λιβύης μόνο αυτοί ξέρουν.

Παράλληλα στην Ελλάδα με τουλάχιστον 500.000 μουσουλμάνους όπου εάν εξαιρεθεί από τον αριθμό αυτό οι Έλληνες μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης, όλος  ο υπόλοιπος αριθμός αφορά παράνομους μετανάστες οι οποίοι αφού πρώτα εισέβαλλαν στην «χώρα» (πολλοί εξ αυτών από τη Λιβύη) τώρα επιχειρούν να επιβάλλουν τα δικά τους ήθη και έθιμα στους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Χωρίς να αναφέρουμε την υπόθεση του τζαμιού που το διεθνές μουσουλμανικό στοιχείο έχει επιστρατεύσει μέχρι και τον Τούρκο πρωθυπουργό για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα – αν και αυτό δεν είναι νέο όλοι σήμερα και από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μπορούν να ασκήσουν πίεση στην Ελλάδα-  έτσι ώστε να προχωρήσει στην ανέγερση του τζαμιού.

Τέλος και στο προφανές και ρητορικό ερώτημα τι θα γινόταν από τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους αλλά και τους Έλληνες πρακτορίσκους τους εάν οι εδώ αρχές προχωρούσαν στην σύλληψη ενός ή  δύο μουσουλμάνων για προσηλυτισμό ή ότι εκτύπωναν το κοράνι  όλοι μπορούν αντιληφθούν. Στην «ελεύθερη όμως και δημοκρατική» Λιβύη μπορούν να προχωρούν σε αντίστοιχες κινήσεις χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση.

Δυστυχώς η «χώρα» που λέγεται Ελλάδα έχει προ πολλού χάσει την ανεξαρτησία της, ή τέλος πάντων την όποια ανεξαρτησία μπορεί να είχε. .

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CF%8D%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-100-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel