Logo
Print this page

Αυτό που μας κρύβουν: Δημοσιονομική αδυναμία, του Β. Δ. Μακρυπούλια,

Αυτό που μας κρύβουν:

Δημοσιονομική αδυναμία

του Β. Δ. Μακρυπούλια


Mέσα από την τρύπα της βελόνας που λέγεται τηλεόραση όλο το σύστημα περνάει τα σχέδιά του και τις επιδιώξεις του. Οι οποίες είναι ενάντια σε κάθε βούληση του Ελληνικού Λαού. Ο Έλληνας θέλει να σωθεί η Πατρίδα του, θέλει να κάνει θυσίες με αντίκρυσμα, όχι να είναι θεατής σε ένα έργο όπου δήθεν οι πολιτικοί αρχηγοί πολεμούν μέχρις εσχάτων να σώσουν άραγε τι; Οι πολιτικοί αρχηγοί καθοδηγούμενοι από συγκεκριμένα κέντρα αποκρύπτουν σημαντικές πτυχές των ζητημάτων που αφορούν τη χώρα. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και η περίφημη δημοσιονομική αδυναμία.

Αυτό το οποίο επιμελώς αποκρύπτεται από τους πολιτικούς, από τους εκλεγμένους άρχοντες οι οποίοι προπονούνται για την ανάληψη νέων θέσεων-οι δυστυχείς Έλληνες πάλι τα ίδια λάθη θα κάνουμε ,απλά αυτή τη φορά με διαφορετικά πρόσωπα-είναι το ότι το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει για ένα κράτος που βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας το δικαίωμα να αναστείλει την πληρωμή των δανείων του. Μάλιστα σε τόμο του ΟΗΕ το 1982 η κατάσταση της αυτοάμυνας ενός κράτους καθόλου δεν διαχωρίζεται από την κατάσταση της δημοσιονομικής αδυναμίας. Το κράτος μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του απέναντι στους δανειστές του όπως κάλλιστα μπορεί να το πράξει απέναντι σε εχθρικό στρατό που φανερά προσπαθεί να του αφαιρέσει εδάφη. Οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί αποκρύπτουν συγκεκριμένες δυνατότητες από τους Έλληνες, κομπορρημονούντες κατά τον πλέον απίστευτο τρόπο ότι δήθεν έσωσαν τον 13ο και 14 ο μισθό οι οποίοι έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί από τους Έλληνες-με απλές μαθηματικές πράξεις αυτό αποδεικνύεται(αλήθεια ποια η σχέση ανάμεσα σε πολιτικούς οι οποίοι χάριζαν στους Έλληνες όνειρα και στους σημερινούς που τους χαρίζουν τον 13ο και 14ο δήθεν μισθό;).

Το Ελληνικό δίκαιο λοιπόν (άρθρο 31ν.1914/1990)προβλέπει ότι η Ελλάδα μπορεί να επικαλεσθεί κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας αναστέλλοντας την πληρωμή των οφειλετών της για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια της. Με αυτό τον τρόπο υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της και την συνέχειά της στο χρόνο. Το έλλειμμα μειώνεται και η τροφοδοσία της Ελληνικής οικονομίας γίνεται μέσα από τους φόρους, μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και την ανάπτυξη. Η Ελλάδα διώχνοντας όλες τις ξένες εταιρείες που ετοιμάζονται να καταληστέψουν τον Εθνικό της πλούτο αποκτά τον πλούτο που της λείπει, αποπληρώνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να εξέλθει από την κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας και προχωρεί στο δικό της βιώσιμο δρόμο. Όλα αυτά ούτε κατά διάνοια δεν τα πληροφορούνται οι Έλληνες οι οποίοι φρικτά απατώνται εάν νομίζουν ότι τα κόμματα που γέμισαν τα σχολεία με ανιστόρητα βιβλία, τα κόμματα που δίδαξαν τα Ελληνόπουλα το συνωστισμό της Σμύρνης, αυτά και θα σώσουν την Ελλάδα. Τα τρία κόμματα που κυβερνούν αυτή τη στιγμή είναι κόμματα ενός αντεθνικού διεθνισμού που το μόνο που θέλει είναι να παραδώσει την Ελλάδα στους Ευρωπαίους άνευ όρων. Τουλάχιστον οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν άδειες τσέπες αλλά γεμάτο με αλήθειες μυαλό.

Η κατάσταση δημοσιονομικής αναγκαιότητας λοιπόν μπορεί να επικυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων οδηγώντας σε στάση πληρωμών προς τους δανειστές έως ότου η χώρα σταθεί στα πόδια της. Το διεθνές δίκαιο το προβλέπει(πρβλ-ILC yearbook 1982) και δύσκολα ακόμη και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια θα αρνηθούν αυτές τις εφαρμογές. Η εφαρμογή βέβαια του δικαίου είναι κάτι το απόλυτο και καθολικό. Ας μην ξεχνούμε ότι για το πρώτο μνημόνιο χρειάζονταν 180 ψήφοι που δεν πάρθηκαν ποτέ. Αντίθετα τεχνηέντως μετά από 1 και μισό χρόνια η προσχώρηση και της Νέας Δημοκρατίας στην τακτική του μνημονίου εκάλυψε τις μνήμες του παρελθόντος.

Οι δρόμοι της ανάπτυξης είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα, για μία χώρα με τέτοιο ουρανό, γή και θάλασσα. Η χάραξη συγκεκριμένων ΑΟΖ και η πλήρης εθνική εκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου πελάγους θα καταστήσει την Ελλάδα πλήρως βιώσιμη και δυνατή(πρβλ τη φιλολογία γύρω από τα διαγράμματα Voronoi και Cantor).H σωστή θεσμοθέτηση τεχνολογικής εκπαίδευσης από τα νεαρά ακόμη μαθητικά χρόνια θα αναπτύξει εξειδικευμένο τεχνολογικά προσωπικό το οποίο σε σχέση με τον πλουσιότατο ορυκτό πλούτο της χώρας μας θα αναπτύξει τον τριτογενή τομέα παραγωγής.

Η ανεξάρτητη σωτηρία της Ελλάδας επίσης περνάει μέσα από την επιστροφή στη δραχμή. Είναι πολύ απλό το γεγονός ότι η απουσία κοινού Ευρωπαϊκού Συντάγματος, κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής πράξης δεν δεσμεύει την Ελλάδα, η οποία δεν χρειάζεται άλλο να υπηρετεί τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη(ΕΕΠ)τονίζει τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης …και τη διασφάλιση της καλύτερης λειτουργίας των κοινοτήτων. Αφ΄ης στιγμής απέτυχε η Ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Ελλάδας δεν τίθεται θέμα για την ιστορική συνέχεια της χώρας μας πέρα από την παρένθεση που άνοιξε το 1981 (ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ).Η Ελλάδα εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ενός ονείρου που απέβλεπε σε μία Ευρώπη των πολιτικών ανθρώπων, των ανθρωπιστικών ιδεωδών που πρώτος ο Ελληνικός πολιτισμός ανέπτυξε. Ποτέ δεν ετέθη θέμα ότι η Ελλάδα εισήλθε στην ΕΟΚ για να μην χαθεί ιστορικά. Άρα η σταδιακή έξοδος της χώρας μας από την ΕΕ και η αναζήτηση νέων γεωπολιτικών συμμαχιών(Ρωσία)ίσως είναι η απαρχή νέων ιστορικών προκλήσεων για την Πατρίδα μας. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα δεν έχει τίποτε το κοινό με αυτή την Ευρώπη της ύλης και των μαζανθρώπων και των μαζοπόλεων. Αλλά ούτε και αυτή η Ευρώπη έχει τίποτε το κοινό με την Ευρώπη του Μελάχθωνος,του Μπρούνο και του Φλαγγίνου. Η χώρα μας πρέπει αυτή τη στιγμή να αποσχισθεί από τη γηραιά ήπειρο και για οικονομικούς αλλά κυρίως για πνευματικούς και πολιτιστικούς λόγους. Αναπτυσσόμενη με βάση το πολιτιστικό παρελθόν της η Ελλάδα, αναπτύσσοντας τη γή της και τον ουρανό της θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή προχωρώντας σε συμμαχίες με ομόδοξες και ομόφρονες χώρες(Ρωσία κ.ο.κ).

Το 1932 η Ελλάδα κήρυξε χρεωκοπία ,όταν το 43% του κρατικού προϋπολογισμού πήγαινε σε τοκοχρεωλύσια. Ο Μεταξάς διέγραψε μονομερώς το χρέος και μέσα από συγκεκριμένη κοινωνική και οικονομική πολιτική η Ελλάδα αντεπεξήλθε στις διάφορες ιστορικές προκλήσεις. Σήμερα, το 2012 το 53% του Ελληνικού προϋπολογισμού πηγαίνει στους αδηφάγους τοκογλύφους, το κεφάλαιο του χρέους συνεχώς μεγαλώνει. Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό-δυστυχώς. Ό,τι αναφέραμε παραπάνω για την κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας, ισχύει μέσα στο Ελληνικό δίκαιο.Το Αγγλικό δίκαιο μπορεί να αναιρέσει τη δυνατότητα της χώρας μας να προχωρήσει στις ενέργειες που παραπάνω σημειώσαμε. Ο Λι Μπουχάϊτ, είναι ο δικηγόρος που συνεργάζεται με την κυβέρνηση σχετικά με το PSI. Είναι ο εντεταλμένος δικηγόρος της Clearly Gottleib Steen & Hamilton η οποία είναι και ο νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης. Αυτός ο κύριος λοιπόν αναφέρει: «με διαφορά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που η Ελλάδα θα απολάμβανε στην αναδιάρθρωση του χρέους της απορρέει από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους διέπεται από το Ελληνικό δίκαιο(αναφέραμε τι μπορούμε να κάνουμε με βάση το δίκαιό μας και τις διεθνείς συμβάσεις).Η ψήφιση λοιπόν του PSI και συγχρόνως η υπαγωγή του χρέους στο Αγγλικό δίκαιο-κάτι που τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα αν δεν κάνω λάθος θα κάνουν-ευνουχίζει πλήρως τη χώρα μας και την στέλνει οριστικά στην άβυσσο όχι απλά της χρεωκοπίας αλλά ίσως και της ιστορικής εξαφάνισης. Ούτως ή άλλως ο Φίλιππος Σαχινίδης, υπουργός αυτής της κυβέρνησης των τριών γνωστών κομμάτων παραδέχθηκε ότι η υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο είναι υπό συζήτηση.

Θεωρώ ότι όσοι μπορούν να ιδούν πίσω από τα γεγονότα, τις ιδέες και τους σκοπούς που πραγματικά κινούν τον κόσμο μας θα πρέπει να μιλήσουν. Εκεί θα δοθεί και η μάχη της σωτηρίας της Πατρίδος μας. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμμία απολύτως σχέση με αυτή την Ευρώπη της ύλης, των μαζών και του ευρώ. Η χώρα μας θα πρέπει να προσπαθήσει να νικήσει το μινώταυρο που την απειλεί ευρίσκοντας το μίτο της ιστορικής της και πολιτιστικής συνέχειάς της από τα βάθη των αιώνων έως τις ημέρες μας. Η αναγέννηση του τόξου με τις όμορες πολιτιστικά χώρες(Ρωσία κ.λ.π) θα μπορέσει να στρέψει τους Ελληνικούς ορίζοντες προς ένα καλύτερο αύριο, προς ένα αύριο όπου η Ελλάδα θα εύρει χώρο ιστορικής συνέχειας. Το Ελληνικό όνειρο έχει χώρο για ένα κόσμο Σωκρατικών ανθρώπων όπου το Πλατωνικό Δίκαιο κυβερνά τους Αριστοτελικούς ανθρώπους της ενδελέχειας και του ανώτερου σκοπού.Της επιστροφής στο Αγαθό, σε μία Γή πνευματικά ελευθέρων ανθρώπων.

Μετά τις συνθήκες του Μάαστριχτ και του Σέγκεν, τις συνθήκες της Νίκαιας και της Λισσαβωνας το δήθεν «υπαρκτό» ευρωπαϊκό κράτος θα έπρεπε να αναπτυχθεί. Με βάση όλες τις χώρες οι οποίες σταδιακά θα ενώνονταν. Ας δεχθούμε τα όποια προβλήματα. Γιατί ήλθε ο Αμερικανικός παράγοντας;(ΔΝΤ). Άρα δεν ισχύει η ευρωπαϊκή ανεξαρτησία άρα η Ελλάδα πρέπει να φύγει ακολουθώντας το δικό της περήφανο δρόμο. Έχει άραγε κανείς μέχρι σήμερα απαντήσει στο ερώτημα γιατί οι κρίσεις άρχισαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση της Παγκόσμιας τράπεζας και των συναφών ιδρυμάτων.

Εν κατακλείδι. Ποτέ ο Ισοκράτης δεν ήταν πιο επίκαιρος όταν στον «περί ειρήνης» λόγο του έλεγε στους Αθηναίους ότι έχουν όλη τη φύση για να παραμείνουν μεγάλη δύναμη που δίνει ευτυχία στους ανθρώπους της.

 

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR