Ζωηφόρος

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Τα προβλήματα για τον μακαριστό μητροπολίτη Αργολίδας ξεκίνησαν περίπου πριν από δύο μήνες. Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει ο ίδιος από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το άκουσμα του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην Αργολίδα, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για την πραότητα του χαρακτήρα του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, προεξάρχοντος του αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, από τον ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο.

Η Ιερά Σύνοδος όρισε τοποτηρητή της Μητροπόλης Αργολίδας τον μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο.

Σήμερα στις 13.30 το λείψανο του μακαριστού μητροπολίτη Αργολίδας θα φθάσει στο Άργο και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου.

***

Του μακαριστού μητροπολίτου κυρού Ιακώβου είη η μνήμη αιωνία!

Ο άρτι μεταστάς εις τας αιωνίους μονάς μακαριστός μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιάκωβος Παχής κατέλιπε φήμη ευσεβούς και πνευματικού κληρικού που εκδαπανήθηκε στη διακονία του ποιμνίου του τόσο προ της επισκοποποιήσεώς του όσο και μετά απ αυτήν. Εργάστηκε με ιεραποστολικό ζήλο για τον πνευματικό καταρτισμό του λαού του Θεού κατ αρχήν στη μητρόπολη της Άρτας και εν συνεχεία στη λαχούσα αυτώ επισκοπή της Αργολίδας το ποίμνιο της οποίας θεοφιλώς ποίμανε.

Ο αείμνηστος "αγκάλιαζε", χαιρόταν και παρείχε αφειδώς την ευλογία του στις διάφορες ορθόδοξες ιεραποστολικές κινήσεις τις οποίες δυστυχώς κάποιοι συνεπίσκοποί του "βαφτίζουν" παντελώς αθεολόγητα "εξωεκκλησιαστικές" και "παρεκκλησιαστικές".

Ένδεικτικό στοιχείο του εκκλησιαστικού του ήθους υπήρξε η προβληθείσα άρνησή του το μαύρο Ιούλιο του 1974 να καταλάβει μηδέποτε κενωθέντα κανονικώς επισκοπικό θρόνο που ανήκε σε επίσκοπο εκ των 12 παρά πάσαν έννοιαν ηθικής και δικαίου σφαγιασθέντων λεγομένων "ιερωνυμικών" μητροπολιτών τη στιγμή κατά την οποία κάποιοι άλλοι αρχιμανδρίτες έσπευσαν "αγαλλομένω ποδί" να καρπωθούν προσωπικά οφέλη απ την ενσκήψασα εκκλησιαστική ανωμαλία. Του μακαριστού μητροπολίτου κυρού Ιακώβου είη η μνήμη αιωνία!

Λυκούργος Νάνης

Πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6373.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel