Ζωηφόρος

Γιατί η Δύση υποστηρίζει τους φανατικούς ισλαμιστές;

Οι «πολιτισμένοι» της Δύσης υποστηρίζουν τους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους σε βάρος των ορθοδόξων χριστιανών της Ανατολής.

 

Όταν ο Χάντιγκτον δημοσίευσε την «Σύγκρουση των Πολιτισμών», οι αναλυτές χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες. Οι μεν, θεώρησαν ότι ο συγγραφέας «προφήτευε» τα μέλλοντα σήμερα να συμβούν, οι δε ότι δρούσε ως όργανο του Συστήματος, που μας προειδοποιούσε τι ετοιμαζόταν. Οι ίδιες αμφιλεγόμενες εξηγήσεις υπάρχουν για πολλά έργα του Χόλυγουντ, αν είναι προφητικά ή γνωρίζουν οι παραγωγοί τι πρόκειται να συμβεί στα επόμενα χρόνια, όπως και πράγματι συμβαίνει.

Ο Χάντιγκτον, εκφραστής της Νέας Τάξης πραγμάτων, έθεσε στο επίκεντρο του δοκιμίου του την έννοια του πολιτισμού για να υπογραμμίσει το γεγονός ότι τα όρια του εθνικού κράτους έχουν πλέον διαρραγεί. Αυτό άλλωστε δημόσια το υποστηρίζουν πολλοί συμφωνούντες με το παγκόσμιο σύστημα των χρηματοπιστωτικών οίκων -άσχετα αν υποστηρίζουν ή νομίζουν ότι το πολεμούν-, ότι η εποχή μας δεν ανέχεται εθνικώς ομοιογενή κράτη, γι’ αυτό και διευκολύνει την έλευση λαθρομεταναστών, προς αλλοίωση της σύνθεσης των λαών, με την οποία πορεύθηκαν -όπως ο ελληνικός- επί χιλιάδες χρόνια.

Ανεξάρτητα πάντως ποιος είναι ο ρόλος του Χάντιγκτον, σημασία έχει πως πράγματι ζούμε σήμερα μια σύγκρουση πολιτισμών. Μόνο που δεν είναι ακριβώς όπως την περιέγραψε ο συγγραφέας, όπου στην μια πλευρά θα ήσαν τα έθνη που δημιούργησαν τον σημερινό πολιτισμό -καθολικοί, προτεστάντες, ιουδαίοι- και στην άλλη οι υπόλοιποι, όπου μαζί με τους «απολίτιστους» -κατά Χάντιγκτον- μουσουλμάνους θα βρίσκονται και οι ορθόδοξοι. Τοποθετώντας τους ορθόδοξους Σλάβους απέναντι, συμπεριέλαβε και την ορθόδοξη χριστιανική Ελλάδα στους απολίτιστους λαούς.

Τα πράγματα γίνονται περίπου έτσι. Οι «πολιτισμένοι» της Δύσης, σ’ αυτήν την πολιτιστική σύγκρουση και σ’ αυτήν την φάση, υποστηρίζουν τουςφονταμενταλιστές μουσουλμάνους σε βάρος των ορθοδόξων χριστιανών της Ανατολής. «Απολίτιστοι» είναι και οι δυο, άσ’ τους να σφάζονται. Το ίδιο έπραξαν άλλωστε και οι καθολικοί Σταυροφόροι, όταν τσάκισαν την Κωνσταντινούπολη, όπου οι χρονικογράφοι μετέδωσαν πως η βαρβαρότητά τους και η λεηλασία των θησαυρών της Βασιλεύουσας, υπερτερούσε των βαρβαροτήτων των Οθωμανών.

Αλλά, η Δύση δεν φοβάται μήπως οι φονταμενταλιστές ισλαμιστές, όπως οι «Αδελφοί μουσουλμάνοι», που καταλύουν τις όποιες ελευθερίες είχαν τα αφρικανικά και ασιατικά καθεστώτα, επιβάλλοντας την σαρία, καταστούν ανεξέλεγκτοι και την ζημιώσουν;

Οι Δυτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η επιτυχία των Αδελφών Μουσουλμάνων αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή. Και εγείρονται ανησυχίες στον δυτικό κόσμο αναφορικά με το μέλλον των χριστιανών των διαλυμένων ήδη κρατών, την εφαρμογή του Ισλαμικού Νόμου, την αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής κ.λπ.

Αφού λοιπόν «εγείρονται ανησυχίες», γιατί σε όλες τις περιπτώσεις η Δύση στρέφεται εναντίον φιλοδυτικών καθεστώτων και τα αντικαθιστά με τα επικίνδυνα, στα οποία κυριαρχούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι; Ο εμφανής λόγος είναι, ότι δι’ αυτού του τρόπου επιτυγχάνεται η διάλυση των κρατών σε μικρά προτεκτοράτα -το βλέπουμε ήδη στην Λιβύη και την Συρία-, τα οποία θα αντιμάχονται αλλήλων -οι σιίτες και σουνίτες του Ιράκ αλληλοεξοντώνονται, με αμερικανικές εφημερίδες να βεβαιώνουν πως οι αμερικανικές Υπηρεσίες χρηματοδοτούν και τις δυο πλευρές, ίσως για να μη μείνει κανείς- και τα οποία για να διατηρηθούν θα εξαρτώνται από την βοήθεια των ισχυρών.

Ως προς τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», μια οργάνωση που ιδρύθηκε στην Ισμαηλίγια το 1928, θεωρούνται από έγκυρους αναλυτές δημιούργημα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, για να δυναστεύουν ευκολότερα τους Άραβες. Λίγα στοιχεία επ’ αυτού, μας θύμισε ειδικός συνεργάτης του «infognomon».

Ο δρ. John Coleman, πρώην αξιωματούχος της MI6, δηλαδή της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, συγγραφέας και αναλυτής διεθνών υποθέσεων, ισχυρίζεται ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα δημιουργήθηκε από “τα μεγάλα ονόματα των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής …”.

Επίσης, ο δρ. Stephen Dorril, δημοσιογράφος-ερευνητής σε θέματα μυστικών υπηρεσιών, γράφει ότι η εν λόγω Αδελφότητα συνδέθηκε με τις βρετανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, μέσω της Βρετανίδας εξερευνήτριας και συγγραφέως Freya Stark (1893-1993) πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το καθεστώς του Σάχη στο Ιράν (επί Mohammad Reza Pahlavi που έπεσε το 1979 από την «Ισλαμική Επανάσταση») θεωρούσε και διατυμπάνιζε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένα εργαλείο των Βρετανών.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Coleman, συμπερασματικά, η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία μυστική οργάνωση, που δημιουργήθηκε με σκοπό να «κρατήσει τη Μέση Ανατολή σε απόλυτη οπισθοδρόμηση, ώστε η Μεγάλη Βρετανία να μπορεί να συνεχίζει να λεηλατεί -ανενόχλητη- τους φυσικούς πόρους (π.χ. πετρέλαιο) της στρατηγικής αυτής περιοχής».

Αυτά όλα, ίσως δίνουν μια εξήγηση, γιατί η Δύση -και η Ελλάδα- είναι υπέρ των ακραίων ισλαμιστών και εναντίον ων ορθοδόξων χριστιανών.

Ο Μακεδών

Πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=134783&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter

 

  

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel