Ζωηφόρος

Ο Έλληνας ισλαμιστής που θαύμαζαν οι βομβιστές της Βοστόνης!

Είναι μέλος της νέας γενιάς μουλάδων που ασκούν μεγάλη επιρροή στην Βρετανία

 

- Ανήκει σύμφωνα με βρετανικά έντυπα στη νεα γενιά ισλαμιστών με ακραία κηρύγματα

- Μετά τα περιστατικά επιθέσεων σε στρατιώτες οι βρετανοί ξεκοκκαλίζουν κήρυκες του μίσους

- Ο αποκεφαλισμός του ενος στρατιώτη και η επίθεση με μαχαίρι στον δεύτερο έχουν σημάνει συναγερμό

- Ο Χαμζά Ανδρέας Τζώρτζης γεννήθηκε το 1980 και προβληματίζουν τα κηρύγματά τους που κάποιες φορές είναι κατά της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας αυτής καθεαυτής

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ

Οι πρόσφατες επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών εναντίον στρατιωτών στους δρόμους του Λονδίνου έχουν προκαλέσει αγωνία και φόβους στις αρχές για μιμητές των πράξεων αυτών. Ο αποκεφαλισμός βρετανου στρατιώτη και η επίθεση με μαχαίρι σε άλλον έναν μέσα στο Σαββατοκύριακο, οδηγεί τις αρχές να πιστέψουν ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει ακόμα και οργανωμένο σχέδιο τρομοκρατίας μέσα από τον θρησκευτικό φανατισμό.

Ο Χαμζά Ανδρέας Τζώρτζης είναι μέλος της νέας γενιάς ακραίων ισλαμιστών, που σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό The Week ζουν, κινούνται και διδάσκουν στα βρετανικά πανεπιστήμια και ασκούν μεγάλη επιρροή σε νέους που θέλουν να ασπαστούν το Ισλάμ.

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, θαυμαστής του "Έλληνα" ήταν και ο ένας από τους δυο αδερφούς Τσαρνάεφ, αφού όπως αποκάλυψαν οι έρευνες παρακολουθούσε φανατικά τα κηρύγματά του στο YouTube.

Το περιοδικό The Week κάνει λόγο για τουλάχιστον 200 διαλέξεις στα βρετανικά πανεπιστήμια μέσα σε ένα χρόνο από ομιλητές ακραία συντηρητικούς οι οποίοι υποστήριζαν θέσεις όπως ότι οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα, οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να καταδικάζονται, καλούσαν σε τζιχάντ και κάποιοι ακόμα πιο ακραίοι έλεγαν ότι η ελευθερία δεν είναι αυτοσκοπός.

Στους ακραίους ισλαμιστές συμπεριλαμβάνεται και ο λέκτορας Ανδρέας Τζώρτζης.

Γράφουν γι αυτόν: "είναι συναρπαστικά πειστικός και όμορφος ακραίος, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι "οι Μουσουλμάνοι "απορρίπτουν την ιδέα της ελευθερίας του λόγου, και ακόμα και την ιδέα της ίδιας της ελευθερίας".

Ο Χαμζά Ανδρέας Τζώρτζης έχει γεννηθεί το 1980 και όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του είναι ομιλητής για το Ισλάμ, συγγραφέας, λέκτορας πολιτικής φιλοσοφίας και θρησκευτικής φιλοσοφίας.

Ο Τζώρτζης συμμετέχει σε ντιμπέιτ και σε συμπόσια για τον ισλαμισμό αλλά και για την θρησκεία γενικότερα.

Έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε τηλεοπτικά δίκτυα μεγάλης εμβέλειας για να εξηγήσει όπως λέει και να υπερασπιστεί το Ισλάμ. BBC, BBC Arabic, BBC Radio 4, Press TV, Islam Channel, Ummah TV, Iqra TV, TV3 (Malaysia) and National Public Radio of America, κάποια από τα ΜΜΕ που έχει προσκληθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ

 

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=211734&catid=3

***

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Ο «ακραίος» Ελληνας ιμάμης

«Εμείς ως μουσουλμάνοι απορρίπτουμε την ιδέα της ελευθερίας του λόγου, αλλά και την ιδέα της ελευθερίας εν γένει», έλεγε σ' ένα από τα κηρύγματά του πριν μερικά χρόνια ο Ελληνας ιμάμης Χαμζά Τζώρτζη, τον οποίο το βρετανικό περιοδικό «The Week», σε πρόσφατο αφιέρωμά του μόλις μερικές ημέρες πριν από την αποτρόπαια δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο, τον συγκαταλέγει στους ριζοσπάστες ιμάμηδες που δίνουν διαλέξεις σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

Το περιοδικό «Τhe Week» στο αφιέρωμά του για το τρομοκρατικό χτύπημα του Λονδίνου κάνει αναφορές στον Ελληνα ιμάμη Χαμζά Τζώρτζη, ο οποίος φέρεται να ενέπνεε με τα κηρύγματά του και τον Τσετσένο βομβιστή της Βοστόνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ

Σύμφωνα με το περιοδικό, πρόκειται για έναν «σοβαρό, πειστικό, ακραίο κι ευπαρουσίαστο ριζοσπάστη», ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ενέπνεε με τα κηρύγματά του -τα οποία παρακολουθούσε μέσω YouTube- και τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, έναν εκ των βομβιστών της Βοστόνης.

 

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως έναν ομιλητή του Ισλάμ συγγραφέα και λέκτορα, με ελληνική «ουμανιστική-πνευματική» ανατροφή.

Ο Χαμζά Τζώρτζη υπήρξε μέλος του ριζοσπαστικού κινήματος Χιζμπ ουτ Ταχρίρ (Το Κόμμα της Ελευθερίας, που ιδρύθηκε το 1953 ως πολιτικό κόμμα με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός υπερεθνικού ισλαμικού κράτους και που κατάφερε να αποκτήσει μια σημαντική παρουσία σε αρκετές χώρες του δυτικού κόσμου και κυρίως στη Βρετανία), από το οποίο έφυγε κυρίως εξαιτίας πολιτικών, θεολογικών και πνευματικών διαφορών, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

Επίσης, υπήρξε ερευνητής για το σκληροπυρηνικό Ινστιτούτο Hittin και πλέον συμμετέχει στο iERA, την Ακαδημία Ισλαμικής Εκπαιδευτικής Ερευνας, οργάνωση, η οποία, σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, φιλοξενεί πολλούς γνωστούς Βρετανούς μουσουλμάνους που κηρύττουν την αντίθεσή τους στη δημοκρατία και διαδίδουν μηνύματα μίσους κατά των Εβραίων και των ομοφυλόφιλων.

Δημόσιες συζητήσεις

Ο Χαμζά Τζώρτζη έχει συμμετάσχει σε πολλές δημόσιες συζητήσεις και συμπόσια για τον Ισλαμισμό και τη θρησκεία. Πρόσφατα, μάλιστα, συμμετείχε σε ντιμπέιτ με τον καθηγητή κοσμολογίας, Λόρενς Κράους με θέμα: «Ισλάμ ή Αθεϊσμός; Ποιο έχει περισσότερο Νοήμα;».

Εξάλλου, ο Χαμζά Τζώρτζη έχει συμμετάσχει σε αρκετά ανάλογα ντιμπέιτ με διακεκριμένους άθεους συγγραφείς, όπου δίνεται έμφαση στην ύπαρξη του Θεού και την ηθική της θρησκευτικής πίστης.

Μεταξύ των θεμάτων που έχει αναπτύξει στις ομιλίες του -κυρίως σε πανεπιστήμια- είναι «Ο Ισλαμικός Νόμος-Βάρβαρος ή Παρεξηγημένος;» και «Το Θαύμα του Κορανίου».

Πάντως, ο ισλαμιστής Ουσάμα Χασάν, ο οποίος μίλησε στο περιοδικό «Τhe Week», κι ο οποίος έχει απορρίψει τα τελευταία χρόνια τις εξτρεμιστικές ιδέες, καταγγέλλει ότι οι ακραίες ομάδες ή οι ακραίοι διανοητές στους οποίους συγκαταλέγει και τον Χαμζά Τζώρτζη, έχουν καταλάβει τις ισλαμικές κοινωνίες σε μεγάλα πανεπιστήμια κι αρνούνται την ελευθερία έκφρασης σε άλλους μουσουλμάνους.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

 

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63834857

 

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel