Ζωηφόρος

Κομισιόν για τα επεισόδια στην Πρεμετή: Η Αλβανία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα

Λύση η οποία θα πρέπει να είναι αποδεκτή από την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας θα πρέπει να βρεθεί για το θέμα των επεισοδίων στην Πρεμετή της Αλβανίας

τονίζει ο αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν Στέφαν Φούλε ο οποίος επισημαίνει ότι η γειτονική μας χώρα είναι αναγκαίο να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθεια για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Φούλε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου τονίζει ότι «η συμφωνία για τη ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο εποικοδομητικός διάλογος και η διασφάλιση της ύπαρξης κράτους-δικαίου, σεβασμού των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, θρησκευτικής ελευθερίας και λατρείας, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση - άρα λύση την οποία θα αποδέχεται η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας - για το θέμα της Εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας».

Παράλληλα, η Κομισιόν ζητά από την Αλβανία να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς παρατηρείται ανισότητα στην αποτελεσματική εφαρμογή τους, τονίζοντας, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο καθίσταται αναγκαίο.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7075.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel