Ζωηφόρος

Αποκάλυψη – Σοκ από τον Κουίκ: Ο Βενιζέλος “έδωσε” την Μακεδονία

ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

ΚΟΥΙΚ: «Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ»

«Ο ΥΠΕΞ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ»

Πολλά ανοιχτά θέματα άφησε ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην ενημέρωση που έκανε σήμερα το μεσημέρι (11/9/2013) για τα σημαντικά τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η συνάντηση Υπουργού και Βουλευτών διήρκησε τρεις ώρες και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εκπροσώπησε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Τέρενς Κουίκ.

Εκτός από τις «μαύρες τρύπες» της ενημέρωσης Βενιζέλου για Συρία, Αίγυπτο και ΑΟΖ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε την αναγγελία της οριστικής εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.

Όπως είπε:

«Στην προχθεσινή συνάντησή μου με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, τον ενημέρωσα ότι η ελληνική κυβέρνηση με…πλατιά συναίνεση (!) συμφωνεί στο σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, ένα όνομα για κάθε χρήση».

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα συνυπογράψουμε το πρακτικό θανάτου για το όνομα της Μακεδονίας.

Η σημερινή επιβεβαιωτική ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών της συγκυβέρνησης για την αλλοτρίωση του ονόματος, είναι ένα γεγονός που το Κίνημά μας είχε προαναγγείλλει επανειλημμένα, τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου Πάνου Καμμένου, όσο και του ομιλούντος.

Ας σκεφθούν, κυρίως οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αυτή την επίσημη εξέλιξη που αναγγέλθηκε σήμερα και ας γυρίσουν το χρόνο πίσω, εκεί όπου εκατομμύρια Έλληνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό διαδήλωναν στους δρόμους για το όνομα της Μακεδονίας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας γκρεμιζόταν από τον Αντώνη Σαμαρά.

Έχω ήδη ενημερώσει τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και μάλιστα του αποστέλλω τα σχετικά επίσημα πρακτικά της Βουλής.

Σε ό, τι αφορά στο θέμα της Συρίας, έμειναν αναπάντητα ερωτήματα που έθεσα στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και που έχουν να κάνουν με τη στάση της Ελλάδας, στα πλαίσια της κρίσης της Συρίας, έναντι:

• Της Τουρκίας, η οποία μετά το χαστούκι που έφαγε από την «Αραβική άνοιξη», επιχειρεί μέσω Συρίας να επιβάλλει το ρόλο της στην περιοχή.

• Των ακραίων ισλαμιστών

• Των μισθοφόρων

• Της χρηματοδότησης, από τις γνωστές αραβικές χώρες, ισλαμοφασιστών και μισθοφόρων που σφάζουν «στο γόνατο» όποιον βρουν μπροστά τους, ακόμα και παιδιά και ανάμεσά τους Χριστιανούς.

Η μόνη απάντηση που εισέπραξα από τον Υπουργό Εξωτερικών σε σχέση με την όποια εμπλοκή της Ελλάδας στο θέμα της Συρίας ήταν ότι «δεν έχει ζητηθεί παροχή βοήθειας από Ελλάδα».

Επίσης, στον κ. Βενιζέλο έθεσα το ερώτημα σε σχέση με την ΑΟΖ και το δημοσίευμα για την ανακήρυξη της Στρογγύλης ως αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που επηρεάζει τις σχετικές οριοθετήσεις της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ούτε σε αυτή την ερώτηση πήρα απάντηση.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, μετά από πιεστικό αίτημά μου, είπε ότι θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά απέφυγε τον οποιονδήποτε χρονικό προσδιορισμό της συνεδρίασης.

Μπροστά στις διαμαρτυρίες βουλευτών – μελών της συνεδρίασης, ότι έμειναν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις, ο Υπουργός Εξωτερικών επικαλέστηκε την προκαθορισθείσα συνάντησή του για τις τρεις το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Πηγή: http://olympia.gr/2013/09/11/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%af%ce%ba-%ce%bf-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%bb/

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel