Ζωηφόρος

Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο από την επέκταση και την έξαρση του Ισλάμ στην Ευρώπη. Ο μουσουλμανισμός, με ανθρώπινο δυναμικό τα εκατομμύρια των μεταναστών, που έχουν από χρόνια εισβάλλει στη Δύση, αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα μέσα στις χριστιανικές κοινωνίες. Αυτό που γίνεται σήμερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής και Ασίας, είναι ενδεικτικό για το τι μπορεί να γίνει στην αυλή μας και στη γειτονιά μας πλέον. Ήδη άρχισε η διασπορά του φαινομένου και δυτικότερα.

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Αρνήθηκε τις κατηγορίες στη δίκη

Μετά τις Pussy Riot στη Ρωσία, την παράσταση Corpus Christi στην Αθήνα, άλλη μία υπόθεση με θρησκευτικό περιεχόμενο έρχεται στα δικαστήρια, αυτή τη φορά στην Τουρκία.

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Οι “επαναστάτες” κεμαλοναζί σφαγείς του Συριακού λαού,

δολοφόνησαν 18χρονο κορίτσι που είχε την ατυχία να είναι Χριστιανή.

Τέτοια ανδρεία…

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλεται λόγω κρίσης η ανέγερση μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα, αναφέρει σε επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας αρμόδιος για τα Θρησκευτικά ζητήματα Γιώργος Καλαντζή προς την Μουσουλμανική Ένωση της Ελλάδας.

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Το θέμα της ειδικής μεταχείρισης των μουσουλμάνων της Θράκης που εισάγονται στις ανώτατες πανεπιστημιακές σχολές με πολύ χαμηλότερους βαθμούς απ’ όσους οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες έθεσε σε ομιλία του στον Έβρο ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Σχεδόν ένα κορίτσι στα δύο παντρεύεται πριν ενηλικιωθεί και σχεδόν ένα στα έξι αρχίζει τον έγγαμο βίο πριν από την ηλικία των 15 χρόνων στο Αφγανιστάν, γεγονός που συνιστά «θεμελιώδη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταγγέλλει ο ΟΗΕ σήμερα σε ανακοίνωσή του.

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν πρέπει ποτέ να αγνοείται η δυναμική που μπορούν να ασκήσουν οι ομογενείς στη λήψη αποφάσεων των χωρών στις οποίες κατοικούν.

Το θέμα δεν είναι μόνον θρησκευτικό, ώστε να αποστρέψουν το βλέμμα όσοι δεν είναι θρησκευόμενοι. Είναι πρωτίστως εθνικό, υπό την έννοια ότι η Ελλάδα χάνει και τους εναπομείναντες θύλακες ομογενών, από την άλλοτε ακμάζουσα παροικία στον αραβικό κόσμο. Όποιος αγνοεί τη δυναμική που μπορούν να ασκήσουν οι ομογενείς στη λήψη αποφάσεων των χωρών στις οποίες κατοικούν, προφανώς αγνοεί και την ουσία της πολιτικής.

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι τα "καλά" του Ισλάμ...

"Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία"

Ιωσήφ Βατοπεδινός

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ των τελευταίων εβδομάδων αναφορικά με την «προσβλητική συμπεριφορά» εκπροσώπων της καλλιτεχνικής δημιουργίας του δυτικού κόσμου και οι απρόσμενες μεν αναμενόμενες δε αντιδράσεις μεγάλων μερίδων του μουσουλμανικού πληθυσμού σε διάφορα σημεία της υδρογείου αποκαλύπτουν ή αναδεικνύουν ένα νέο σκηνικό παγκόσμιας σύγκρουσης, το οποίο κατά καιρούς εκδηλωνόταν, αλλά διατηρήθηκε ευσχήμως και αυτονοήτως ως υποβόσκουσα αντίθεση όλα τα τελευταία χρόνια, ειδικά από την περίφημη εκδοτική βόμβα του Σαλμάν Ρουσντί και τις γνωστές προφητείες του Σάμιουελ Χάντιγκτον, που ακολούθησαν την πτώση του διπολικού συστήματος παγκόσμιας ισορροπίας.

Σήμερα η απειλή ενός πολυεπίπεδου συγκρουσιακού φαινομένου είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη αφού αγγίζει νέες ιδεολογικο-κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις δύο κόσμων που τους χωρίζει ένα μη ορατό πάντα, πλην όμως απολύτως υπαρκτό, βαθύτατο ρήγμα συγκρουσιακής προσέγγισης της ίδιας της ζωής και της οργάνωσης των κοινωνιών. Η εξέγερση του ισλαμικού παράγοντα σε όλα τα σημεία της υδρογείου προκαλεί ανησυχία διεθνώς, ιδιαίτερα στις δυτικές δημοκρατίες, όχι μόνο γιατί έρχεται αυτή η αναταραχή με το Ισλάμ και η αντιπαράθεση του με το δυτικό κόσμο σε μια στιγμή παγκόσμιας πολυεπίπεδης βαθιάς κρίσης, αλλά και γιατί αυτός ο ξεσηκωμός τείνει να επιβεβαιώσει και να επαληθεύσει την προφητεία του Χάντιγκτον περί σύγκρουσης πολιτισμών.

Αυτό που συμβαίνει υπογραμμίζει ένα ισχυρότατο ρήγμα μεταξύ του συστήματος αξιών και του τρόπου κοινωνικοποίησης των ανθρώπων στον ισλαμικό κόσμο και του χριστιανικού κόσμου της Δύσης. Πρόκειται για μια κοινωνικοποίηση που διαμορφώνει την προσωπικότητα, τις αντιλήψεις ζωής και τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις ως προς τον κόσμο και την εν γένει κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και πολιτισμικής ζωής και δραστηριότητας του ανθρώπου στις χώρες, στα κράτη, στα πολιτικά συστήματα και τις κοινωνίες.

Αυτή η συγκρουσιακή διάσταση της σχέσης του Ισλάμ με το δυτικό κόσμο ξεπερνά κατά πολύ τη θρησκευτική αντίθεση όπως θα μπορούσε να εμφανιστεί από ορισμένους και ακριβώς επειδή εστιάζεται στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, που είναι τελείως διαφορετική ως σύστημα αξιών και αγκαλιάζει όλες τις μορφές ανθρώπινης δράσης από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται κανείς τη ζωή και το θάνατο, τη δημιουργία στην τέχνη, στο θέατρο και τον κινηματογράφο, μέχρι το πολιτικό σύστημα ως δημοκρατική ή μη δημοκρατική διακυβέρνηση.

Το χάσμα στο οποίο αναφερθήκαμε και που είναι ευρύτατο θα μπορούσε όντως να οδηγήσει σε μια σύγκρουση πολιτισμών με απρόβλεπτα αποτελέσματα για την ούτως ή άλλως ασταθή, ρευστή και συγκρουσιακή παγκόσμια κοινότητα, είτε στο πλαίσιο μιας σοβαρής έκρηξης μιας διαμάχης όλων εναντίον όλων είτε σε περιφερειακές συγκρούσεις που θα οδηγήσουν σε μια αλυσιδωτή, εκρηκτική κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να βρεθούν κατεπειγόντως δίαυλοι επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ ηγετικών παραγόντων των πολιτισμών, που θα οδηγήσουν σταδιακά σε κατευνασμό, συνεννόηση και αποδοχή του άλλου.

 

Από την εφημερίδα «Τύπος της Κυρακής», Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Ισλάμ και «Ισλαμισμός»

κατά τον Hans Küng

του M. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση

Κατηγορία Ισλάμ
Γράφει ο
Διαβάστε περισσότερα...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration