Ζωηφόρος

Ν. Χειλαδάκης

Γελοιότητα θλίψη αλλά και μεγάλη αγανάκτηση προκαλεί η κυρία Ρεπούση και Σια που εξακολουθούν το ανιστόρητο έργο τους να αμφισβητούν αποδεδειγμένε ιστορικά γεγονότα όπως οι γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής, την ίδια στιγμή που στην ίδια την Τουρκία συνεχώς πολλαπλασιάζονται οι φωνές που παραδέχονται και αναγνωρίζουν τα ιστορικά εγκλήματα της χώρας τους που παραμένουν ατιμώρητα και χωρίς ιστορική δικαίωση.
Read more...
Τους τα βρόντηξε και έφυγε η Χιουρέμ, σουλτάνα του Σουλεϊμάν!!!
Read more...
Μια διαφορετική εκδοχή, για την αερομαχία της 23ης Μαΐου που στοίχησε την ζωή στον ηρωικό Έλληνα πιλότο Κωνσταντίνο Ηλιάκη, έδωσε η τουρκική εφημερίδα «Μπουγκιούν»,
Read more...
Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία μια φωτογραφία που αναρτήθηκε σε μια τουρκική ιστοσελίδα και δείχνει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης τουρκικής δημοκρατίας σε μια χαρακτηριστική σκηνή σε κάποια πλαζ να κοιτάζει σε στάση που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν ήταν και… πολύ άντρας.
Read more...
Κάποτε σε μια άλλη εποχή όταν γίνονταν συγκεντρώσεις των δημοκρατικών και αριστερών υπήρχαν οι αντισυγκεντρώσεις και οι διάφοροι βαλτοί και παρακρατικοί που δημιουργούσαν επεισόδια πάντα σε βάρος των διαδηλωτών διαλύοντας τις συγκεντρώσεις τους συχνά με άγριο ξύλο. Ήταν η εποχή της μαύρης λογοκρισίας έναντι σε κάθε τι που ήταν αντίθετο σε εν άκρως συντηρητικό και αυταρχικό σύστημα.
Read more...
Ποτέ δεν ένοιωσα τόσο μεγάλη ντροπή για την εθνική μου ταυτότητα όσο όταν είδα τα τουρκικά κανάλια να δείχνουν με απαξιωτικό τρόπο τις σκηνές που εκτυλίχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας με τους πωλητές των λαϊκών να μοιράζουν τρόφιμα και ο κόσμος σε ένα πανδαιμόνιο να τρέχει να αρπάξει λίγα κρεμμύδια και λίγα λαχανικά.
Read more...
Μια ιστορική εκκλησία στην περιοχή της Μενεμένης βορειοδυτικά της Σμύρνης όπου πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών υπήρχε έντονο το ελληνορθόδοξο στοιχείο που αναγκάστηκε κυνηγημένο να εγκαταλείψει τα πάτρια χώματα του, έχει μετατραπεί σε άντρο ναρκομανών και διαφόρων περιθωριακών και κακοποιών στοιχείων.
Read more...
Τις άγιες αυτές μέρες μου έρχεται στον νου αυτό που πριν από 350 χρόνια είχε πει προφητικά ο Όσιος Νείλος από το Άγιο Όρος χωρίς φυσικά να γνωρίζει την σημερινή κατάσταση:
Read more...
Ο Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu,τελευταίος απόγονος της δυναστείας των Οσμανλιδών, εγγονός του Abdülhamid Han Hazretleri τελευταίου επίσημου σουλτάνου της Τουρκίας και απ’ ευθείας απόγονος του περίφημου Σουλεϊμάν του «Μεγαλοπρεπή», που έχει κατακτήσει τους Έλληνες τουρκολάγνους, ζήτησε δημόσια
Read more...
Η συγκλονιστική και συνάμα δραματική υπόθεση της απαγωγής του Ελληνορθόδοξου και του Σύρου Μητροπολίτη στην Συρία από ακραίους ισλαμιστές, έφερε ξανά στην επιφάνεια το τεράστιο θέμα της δράσης εξτρεμιστικών ισλαμιστικών ομάδων οι οποίες με ορμητήρια την Τουρκία έχουν εξαπολύσει ένα άγριο πογκρόμ ενάντια σε κάθε τι χριστιανικό στο συριακό έδαφος.
Read more...
Ενώ συνεχίζεται η διαδικασία εξόδου των δυνάμεων του ΡΚΚ από το τουρκικό έδαφος προς το Β. Ιράκ, στα πλαίσια της διαδικασίας επίλυσης της χρόνιας διαμάχης τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών,
Read more...
Στις 15 Μαρτίου 1921, λίγα χρόνια μετά την μεγάλη σφαγή -γενοκτονία των Αρμενίων, λίγο πριν από την μεσημέρι, ο Αρμένιος πατριώτης Soghomon Tehlirian, ύστερα από συστηματική παρακολούθηση δέκα ημερών, έκρινε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή να εκτελέσει το σχέδιο του.
Read more...
Σε άλλο ένα προκλητικό βήμα για την εκ νέου ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης,
Read more...
Από μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια στις καταδίκες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να γίνεται έντονη κριτική κατά των Ελλήνων για ρατσισμό και για καταπίεση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να το αποδεχτεί κανείς για να μην αναφέρω κάτι πιο βαρύ.
Read more...
Την ίδια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγγείλει την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους σε προάστιο των Αθηνών,
Read more...
Φαίνεται πως η νεοοθωμανική μανία που έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία θα μας επιφυλάσσει συνεχώς και νέες εκπλήξεις.
Read more...
Μέσα στο γενικό ξεπούλημα των «ασημικών» της Ελλάδας
Read more...
«Η θρησκευτική ταυτότητα της Σμύρνης είναι διαφορετική από την υπόλοιπη Τουρκία».
Read more...
Όταν τον Δεκέμβριο του 1999, τότε που η Ελλάδα με υπουργό Εξωτερικών τον περίφημο Γεώργιο Παπανδρέου,
Read more...
Πραγματικά μεγάλη αίσθηση προκαλεί η πρόσφατη δήλωση του γνωστού Γαλλοαρμένιου τραγουδιστή, Σαρλ Αζναβούρ, από την πόλη Freiburg της Ελβετίας όπου βρέθηκε πρόσφατα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Ο μεγάλος θρίαμβος της «σωτηρίας» της Κύπρου έγινε ακριβώς τα ξημερώματα της μεγάλης εθνικής εορτής, της επετείου της επανάστασης του 1821. Τι επέτειος και αυτή !
Read more...
Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet,
Read more...
Θα θυμούνται οι παλαιότεροι την δεκαετία του πενήντα, τότε που η Κύπρος αγωνίζονταν για να απελευθερωθεί από την βρετανική κατοχή,
Read more...
Ενώ οι Τούρκοι κατάφεραν και πρόβαλλαν με τις πονηριές του Ερντογάν τις θέσεις τους σε μια σειρά σημαντικών ελληνοτουρκικών ζητημάτων, η ελληνική αντιπροσωπεία,
Read more...
Η ηρωική στάση των Κυπριών, της μικρότερης οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αθλιότητα των Ευρωγερμανών
Read more...
Η άθλια συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση της κυπριακής οικονομίας, μιας οικονομίας που πριν υιοθετήσει το ευρώ ήταν η καλύτερη οικονομία της νότιας Ευρώπης,
Read more...
Ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή, που βρίσκονταν επί χρόνια στα αρχεία των σουλτανικών ανακτόρων του Τοπκαπί, ανάβει «φωτιές» για το περιεχόμενο του που δείχνει για άλλη μια φορά την προτίμηση του στα χριστιανικά πρότυπα καθώς και στην ελληνική γλώσσα, τη. οποία μελετούσε επί πολλά χρόνια και του άρεσε να την διαβάζει και επομένως να την ομιλεί. Όπως αποκαλύπτει το τουρκικό περιοδικό, Aktüel,ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή από την παιδική του ηλικία, αποκαλύπτει μερικές άγνωστες και μυστικές μέχρι σήμερα πτυχές του πρώτου σουλτάνου που του άρεσε να τον χαρακτηρίζουν σαν ηγεμόνα της νέας Ρώμης και σαν άξιο διάδοχο του μεγάλου Αλεξάνδρου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων. Το σημειωματάριο αυτό που αποτελείται από 180 μικρές σελίδες, είχε γίνει επί πολλά χρόνια αντικείμενο έντονων συζητήσεων και διαμάχης μεταξύ των Τούρκων μελετητών αν πράγματι ανήκε στον Πορθητή της Κωνσταντινούπολης, στον Fetih,όπως τον ονομάζουν οι Τούρκοι που τον έχουν αναγάγει σε μεγάλο…
Read more...
Ενώ η χώρα μας έχει ριχτεί στον γκρεμό από μια διεφθαρμένη πολιτική κλίκα, ενώ η ελληνική κοινωνία θρηνεί σχεδόν καθημερνά τα θύματα της από αυτή την «θύελλα»,
Read more...
Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, ValerieBoyer,
Read more...
Η ιστορία της ελληνικής ΑΟΖ έτσι όπως εξελίσσεται με την μνημειακή κυβέρνηση, είναι για να… γελά ο κάθε πικραμένος.
Read more...
Στις 26 Φεβρουαρίου από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα, Afrika,αλλά και από την τουρκική, Vatan, κυκλοφόρησε μια είδηση η οποία έκανε μεγάλη αίσθηση την Τουρκία και στα κατεχόμενα.
Read more...
Είναι πράγματι εντυπωσιακό να διαπιστώνεις αφ' ενός το τουρκικό άγχος να παρουσιάσει όλους τους κομάντος των Ιμίων εν Ζώη και στην συνέχεια να οι ίδιοι οι Τούρκοι να αυτοδιαψεύδεται από τα ίδια τα τουρκικά δημοσιεύματα, αλλά και αφ ετέρου το πώς τα ελληνικά «παπαγαλάκια» επαναλαμβάνουν αυτές τις τουρκικές ηλιθιότητες.
Read more...
Έχει πολύ ενδιαφέρων για όσους παρακολουθούν τα τουρκικά πράγματα, το πως ένα θέμα που ήταν δεδομένο
Read more...
Σαν πλασιέ των ελληνικών λιμανιών και των ελληνικών νησιών και όχι μόνο, αναμένουν οι Τούρκοι την ελληνική αντιπροσωπεία στο περίφημο «Συμβούλιο Ελληνοτούρκικης Συνεργασίας» που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολης, στις 4 Μαρτίου και στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ Σαμαράς.
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel