Ζωηφόρος

Μ. Λαγκουβάρδος

Δεν φοβάται την πείνα ο φτωχός, γιατί ο φτωχός δεν στηρίζει τη ζωή του στον ανύπαρκτο πλούτο του, αλλά στο Θεό. Αντιθέτως ο πλούσιος φοβάται την πείνα γιατί δεν στηρίζει τη ζωή του στο Θεό, αλλά στον πλούτο του.
Read more...
Αν έβλεπες πόσες δουλειές πρέπει να γίνουν για να ετοιμαστεί ένα πρόγευμα στον κήπο ή ακόμα και στη βεράντα... Αν έκανες τις δουλειές αυτές μόνος σου προσέχοντας και όχι μηχανικά, θα ’νιωθες θαυμασμό για τις γυναίκες, πώς τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τού σπιτιού.
Read more...
Οι λαϊκές παροιμίες, συνήθως, είναι παροιμίες της Εκκλησίας, τις οποίες αφομοιώνει ο λαός και τις αναμεταδίδει με λαϊκό τρόπο.
Read more...
Όσοι μιλούν για θυσίες, λένε ψέμματα. Οι θυσίες δεν είναι αναγκαστικές. Οι θυσίες που επιβάλλονται με την εξαπάτηση και τον εξαναγκασμό δεν είναι θυσίες, αλλά άδικη σφαγή.
Read more...
Στην κατασκευή του ανθρώπου, μπορούμε να πούμε ότι ο σχεδιαστής και ο κατασκευαστής του είχε υπόψη του τον κόσμο των αισθητών πραγμάτων και το σχεδίασε σε αντιστοιχία με τους νόμους του αισθητού κόσμου. Υπήρχε φως και κατασκεύασε το αντίστοιχο όργανο, τα μάτια, για να βλέπει.
Read more...
Τα πολιτικά κόμματα σκοπίμως αφήνουν τον κόσμο να συγχέει την πτώχευση με την δολία χρεωκοπία και κάποιοι και με την "φτώχευση".
Read more...
Συνάντησα χθες έναν φίλο. Ανησυχεί για τον αδελφό του γιατί έχασε τη δουλειά του και τον απειλεί η κατάθλιψη.
Read more...
"Η προπαγάνδα του (θυματοποιητικού μηχανισμού) εργάζεται πυρετωδώς με όλα τα μέσα που διαθέτει να πείσει τους Έλληνες ότι η θυσία τους είναι ιερή και οι ίδιοι είναι τα ιερά σφάγια. Αλλά κανένας δεν πείθεται. (...)
Read more...
Πώς φθάσαμε στο δίλημμα μπροστά στο οποίο βρίσκεται η μέγιστη πλειονότητα των Ελλήνων; Διατύπωση του διλήμματος και αίτια που οδήγησαν σ΄ αυτό:
Read more...
"ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ" (Ρωμ. 12,14)
Read more...
Θυμάμαι κάποτε, στη Βέροια, μπήκα σε κάποιο μανάβικο κρατώντας στα χέρια μου ένα βιολί.
Read more...
Οι Έλληνες απέδιδαν την παρακμή στο έλλειμμα της Παιδείας και προσδοκούσαν την ανανέωση της κοινωνίας μέσω της Παιδείας και της μόρφωσης. Το ενδιαφέρον τους αυτό τώρα ξεχάστηκε μαζί με το ενδιαφέρον για το σύνολο σχεδόν των αξιών της ζωής. Ίσως η Παιδεία είναι η τελευταία χαμένη αξία.
Read more...
Πώς να βγούμε από το σκοτάδι; Αν το σκοτάδι είναι από βλακεία ή από κακοήθεια, για να βγεις από αυτό πρέπει να βάλεις τους βλάκες και τους κακοήθεις να νηστέψουν, ώστε να μην έχουν δύναμη να επιβάλουν το σκοτάδι.
Read more...
Έγραψα ένα άρθρο στον τοπικό τύπο με τίτλο "Η δυστυχία νά ΄σαι γέρος στις αναπτυγμένες χώρες".
Read more...
Πώς προετοιμαζόμαστε για το μέλλον; Κανένας δεν ξέρει τί θα συμβεί δέκα λεπτά αργότερα. Κάποιοι προβλεπτικοί αγοράζουν τρόφιμα και χάπια, για την περίπτωση που θα παρουσιαστεί έλλειψη.
Read more...
Οι Έλληνες έχουν ενώσεις, συλλόγους, σωματεία, εταιρίες, ακούσατε να ασχολήθηκε κάποια από αυτές τις ενώσεις με την κατάσταση ανελευθερίας την οποία βιώνουμε όλοι μας; Ακούσατε καμιά φωνή διαμαρτυρίας από τις ενώσεις των Ελλήνων;
Read more...
Οι πολίτες νικούν όταν ξέρουν γιατί αγωνίζονται. Η ιδέα ότι ο πολίτης αν δεν είναι μέσα στην ομάδα είναι ανίσχυρος είναι ψέμα. Ότι κανείς δεν τον χρειάζεται, ούτε κανείς δίνει σημασία στη γνώμη του και στη θέλησή του.
Read more...
Η γλώσσα δεν είναι απλά ηχητικά σημάδια, τα οποία μπορεί κανείς να τα αλλάζει ή να αδιαφορεί για το περιεχόμενό τους.
Read more...
Ένας ιερέας μεταξύ μας είναι πρόκληση. Ή θα πάρουμε θέση υπέρ αυτού ή εναντίον. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Όλοι κρίνουν τους ιερείς. Για να γίνεις ιερέας πρέπει να αντέχεις να σε κρίνουν οι πάντες.
Published in Μ. Λαγκουβάρδος
Written by
Read more...
Η καλύτερη ομιλία είναι η σύντομη. Μια φορά κάποιος έκανε μια σύντομη ομιλία και καταχειροκροτήθηκε. 'Όταν ρώτησε τον κόσμο, τί είπε και τους άρεσε τόσο, ο κόσμος απάντησε: Δεν ξέρουμε τί είπες, αλλά είπες λίγα.
Read more...
Αντιζηλία είναι να επιθυμείς το ίδιο πράγμα με κάποιον άλλον. Η αντιζηλία είναι αναπόφευκτη όταν έρχεσαι σε επαφή με άλλους ανθρώπους, μια που δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις επιθυμίες των άλλων, ακόμα και τις δικές μας. Η αντιζηλία είναι η αιτία των μαζικής βίας. Μετά από κάθε αντιζηλία ακολουθεί σύγκρουση.
Read more...
Εχθρότητα χωρίς αιτία είναι να φερόμαστε εχθρικά σε κάποιον χωρίς λόγο. Χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, που προκαλεί το αίσθημα της εχθρότητας εναντίον κάποιου άλλου ή και εναντίον του εαυτού μας.
Read more...
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες,(ως επαγγελματία εννοώ κυρίως τον επιχειρηματία), ζουν καλύτερα ή οι ερασιτέχνες; Νομίζω ότι οι επαγγελματίες είναι αδικημένοι. Δεν εννοώ τον καιρό της κρίσης, που η κυβέρνηση θέτει τους επαγγελματίες υπό διωγμόν.
Read more...
Ο στίχος της προσευχής "και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν" σημαίνει πως μαθαίνουμε είτε με το καλό, είτε με πειρασμούς (χτυπήματα).
Read more...
Γιατί μαλώνουμε, όταν όλοι πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο; Το δίκιο δημιουργεί έριδες; Αν δεν πιστεύαμε ότι έχουμε δίκιο δεν θα ερίζαμε. Πώς μπορούμε να παρακάμψουμε το δίκαιο, τίνος είναι και πώς θα επικρατήσει εις βάρος του άλλου; Αν υπήρχε τέτοιος τρόπος, δεν θα δημιουργούνταν έριδες, και θα βρίσκαμε το δίκιο, χωρίς να ερίζουμε;
Read more...
Δεν είναι το ίδιο πράγμα να αναζητάς οδηγό, με το να αναζητάς οδηγίες.
Read more...
Το κριτήριο για να διακρίνουμε τους ανθρώπους και τις εξουσίες είναι η φροντίδα των φτωχών και των αδυνάτων.
Read more...
Ο Θεός είναι το μόνο Ον που είναι ελεύθερο από τις ανάγκες. Και εμείς οι άνθρωποι είμαστε παιδιά Του και αγωνιζόμαστε με τη βοήθειά Του, να γίνουμε όμοιοι με Αυτόν, ελεύθεροι από την καταπίεση των αναγκών.
Read more...
Ο φίλος μου, ο μάστορας του ξύλου, ο μακαρίτης ο Κώστας Γαζής, ήταν γόνος οικογενείας μαραγκών. Μεγάλωσε με τη μυρουδιά του ξύλου και τα πρώτα παιχνίδια του ήταν τα ξύλα και τα πριονίδια, στο πατρικό του σπίτι, στη Δεσκάτη, αντίκρυ στον Άγιο Αθανάσιο.
Read more...
Ο φιλελευθερισμός εξευτέλισε τους γέρους. Οι γέροι κρύβονται για να μη δείξουν την ηλικία τους. Νεάζουν. Φοράνε φανταχτερά χρώματα, κωμικά καπέλα, βάφονται, βάζουν κολόνιες, για να μη δείχνουν γέροι. Αλλά τα γεράματα δεν κρύβονται. Ο γέρος είναι άκαμπτος. Θα τον δεις όταν κατεβαίνει το πεζοδρόμιο.
Read more...
Πρέπει να αποδίδουμε σεβασμό μόνον σ΄ αυτούς που τον αξίζουν; Πρέπει να αγαπάμε μόνον αυτούς που αξίζουν την αγάπη μας ή πρέπει να τους αγαπάμε όλους, ακόμα και εκείνους που δεν το αξίζουν, ακόμα και τους εχθρούς;
Read more...
1. Ποιος πληρώνει τις αμαρτίες του σημερινού κόσμου;
Read more...
Οι δρόμοι ή τρόποι ζωής ταιριάζουν,λίγο ή πολύ, στον τύπο του ανθρώπου. Ο δρόμος του πρακτικού ανθρώπου, είναι ο δρόμος των έργων, στα οποία ο άνθρωπος της δράσης δεν έχει συνήθως διαρκή μνήμη του Θεού. Θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε δρόμο της λήθης του Θεού. Η διαρκής μνήμη του Θεού είναι ενοχλητική για τον πρακτικό άνθρωπο.
Read more...
1. Οι ηλίθιοι που κυκλοφορούν είναι περισσότεροι που κυκλοφορούν, είναι πολύ περισσότεροι από όσους νομίζουμε.
Read more...
"Όταν γράφεις, να γράφεις προς τον ιδανικό αναγνώστη" μου είπε κάποτε ο ποιητής Ρόμπερτ Λαξ, στους ατέλειωτους περιπάτους μας στην προκυμαία της Καλύμνου, στα ευλογημένα χρόνια 1968 με 1971.
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel