Ζωηφόρος

Οι Ινδιάνοι και ο Χριστός στα νέα βιβλία των Θρησκευτικών

Ινδιάνοι, η Παναγία και ο Χριστός

στο νέο βιβλίο (παν)θρησκευτικών Γ΄ Δημοτικού του ΣΥΡΙΖΑ!

 

Φαίνεται πως ο πανθρησκευτικός κατήφορος δεν έχει όρια.

Σε ωμή Πανθρησκεία και Συγκρητισμό έχει μετατρέψει το νέο βιβλίο Θρησκευτικών Γ΄ Δημοτικού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να παρουσιάσει στα μάτια μικρών

Ορθόδοξων Χριστιανόπουλων, σαν Ινδιάνους την Παναγιά και τον Χριστό, στο κεφάλαιο 4 για τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στη σελίδα 64!

Πρόκειται για εμπαιγμό της Ορθοδοξίας, παραποίηση της Θεοτόκου και του Κυρίου, αλλά και για περιφρόνηση της Βυζαντινής μας Αγιογραφίας, την οποία παρέκαμψαν επιδεικτικά οι αρμόδιοι, προκειμένου να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο ζωγραφικό έργο του παπικού κληρικού John Giuliani από τις ΗΠΑ, που αναφέρεται στην ινδιάνικη φυλή Τσεγιέν!

Φυσικά Αγιογραφίες και Εικόνες από τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ ή το Άγιον Όρος αποκλείστηκαν και κρίθηκε σκόπιμο να μπερδέψουν τα παιδιά με Ινδιάνικα και Γιαπωνέζικα έργα…

Εάν τέτοια προσβολή γινόταν σε Εβραϊκά ή Μουσουλμανικά θρησκευτικά σύμβολα ή εικόνες, τότε θα προκαλούνταν παγκόσμιος σάλος! Όταν όμως πρόκειται για την Ορθοδοξία μας, θεωρείται «σπορ» να την προσβάλουν βαριά και ευθέως…

Ο Χριστός ήρθε βέβαια για όλους στον κόσμο και για όλες τις φυλές, για όλους τους ανθρώπους, που πρέπει όμως να τον δεχθούν και όχι να τον αλλάξουν ή να τον παραλλάξουν, διότι θα οδηγηθούν σε πλάνη, αίρεση και τελικά πτώση.

Η «κοσμική ζωγραφική» δεν έχει καμία σχέση με την Βυζαντινή θρησκευτική Τέχνη, που δεν παρουσιάζει – όπως οι δυτικοί – απλές, ανθρώπινες, σαρκικές υπάρξεις, καθηλωμένες στα γήινα, αλλά εξαϋλωμένες και αγιασμένες, νηπτικές μορφές, που μας οδηγούν σε κατάνυξη, προσευχή, ουράνια κοινωνία, Παράδεισο. Με μια αγία βυζαντινή εικόνα μπορεί κανείς να «ανέβει» στον ουρανό, ενώ με μια δυτική ζωγραφιά να δεθεί χειροπόδαρα στη γη και τα πάθη της.

Άλλωστε, ποτέ ο Χριστός και η Παναγιά μας δεν είχαν την πολυτέλεια να φορέσουν τα ακριβά, βαριά και ζεστά ρούχα των εικονιζόμενων Ινδιάνων. Έζησαν μέσα στη φτώχεια, το κρύο, την ταπείνωση, την νηστεία, τη στέρηση και την προσευχή, χωρίς να τρώνε κρέας λόγω φτώχειας, χωρίς να έχουν συχνά ούτε σπίτι, ούτε καλύβα, ούτε υπνόσακο, ούτε πλουμιστά ενδύματα, κοσμήματα, δέρματα και παπούτσια των Τσεγιέν… Και όλα αυτά να για να μην χάσουν τον δρόμο, την αγιότητα, τη σύνεση, την φώτιση, την αποστολή!

Έτσι, η εικόνα των Ινδιάνων με τα φωτοστέφανα, μοιάζει πολύ πλούσια μπροστά στην απλότητα της Αλήθειας, μπροστά στον κρύο, παγωμένο στάβλο και την φτωχική φάτνη (ταΐστρα) των ζώων, που χρησιμοποιήθηκε για κρεβατάκι του πάμφτωχου, νεογέννητου Χριστού μας…

Του Νίκου Χειλαδάκη

Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Πηγή:

http://nikosxeiladakis.gr/%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%84%CE%BF/

***

Ήταν ο Χριστός… ινδιάνος;

Ρωτάω πολύ σοβαρά τους Άγιους Πατέρες και παρακαλώ πολύ ας μου απαντήσει κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΑ! Ο μεγάλος μου γιός φέτος πηγαίνει στην Γ΄ Δημοτικού. Ο… φάκελος (που φυσικά δεν είναι «φάκελος», αλλά κανονικό βιβλίο!) για το μάθημα των Θρησκευτικών παρουσιάζει την Παναγιά και τον Χριστό σαν… ινδιάνους με ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ και για την ακρίβεια σαν ινδιάνους της φυλής Τσεγιέν!

Σας ερωτώ, λοιπόν, Άγιοι Πατέρες, αν αύριο το πρωί έρθει ο γιός μου και μου πει πως ο Χριστός και η Παναγία ήταν δυο καλοί… ινδιάνοι και αρχίζει να πιστεύει στα… τοτέμ αντί για τον Εσταυρωμένο, ποιος θα φέρει την ευθύνη; Ο άθεος Τσίπρας, ο χριστέμπορος Καμμένος ή ΕΣΕΙΣ; Γιατί αποδεχθήκατε ΣΙΩΠΗΡΩΣ αυτό το αίσχος με το «φακέλωμα» της Ορθοδοξίας στα σχολεία μας; Φοβάστε μην σαν κόψουν τα… μισθά; Δεν πειράζει, άλλωστε πολύς ο μισθός εν τοις ουρανοίς, εκτός κι αν δεν πιστεύετε στον Χριστιανισμό, παρά μόνο στον ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΣΜΟ, οπότε Άγιοι Πατέρες σας προτείνω να πετάξετε τα τιμημένα ράσα σας, να φορέσετε ινδιάνικα φτερά στο κεφάλι σας και να μνημονεύετε τον… Μανιτού!

Ρίξτε και ένα… χορό της βροχής και πού ξέρετε, ο καλός Θεούλης μπορεί να σας λυπηθεί και να σας συγχωρέσει! Ο ελληνικός λαός, όμως, είναι εξαγριωμένος μαζί σας Άγιοι Πατέρες γιατί τον εγκαταλείψατε στην πιο δύσκολη καμπή της νεότερης ιστορίας του. Την ώρα που τα φουρτουνιασμένα κύματα χτυπάνε αλύπητα την κιβωτό της Ορθοδοξίας, εσείς αντί να είστε καπετάνιοι και τιμονιέρηδες, καταντήσατε ορντινάτσες και μούτσοι!

Υ.Γ. Ευτυχώς που ο Ορθόδοξος λαός παίρνει ήδη την κατάσταση στα χέρια του και ήδη έχει αρχίσει να επιστρέφει ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ τους «φακέλους» των Θρησκευτικών πίσω στο υπουργείο (α)παιδείας και (μη) θρησκευμάτων, ως μια πράξη αντίστασης στους νεοταξικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Όσο για εσάς Άγιοι Πατέρες, όταν οι σημερινοί «άρχοντες» που προσκυνάτε σας τσεκουρέψουν λεφτά και προνόμια, μην τολμήσετε να ζητήσετε τη βοήθεια των Πιστών, γιατί πολύ απλά θα διαπιστώσετε τι σημαίνει να είσαι απελπιστικά ΜΟΝΟΣ!

του Γιώργου Μιχαλόπουλου

Πηγή: http://www.elora.gr/portal/arxeio/133-itan-o-xristos-indianos

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel