Ζωηφόρος

Ο Τάσος Κουράκης για το αίτημα της Συνόδου να συμμετέχει εκπρόσωπός της στη σύνταξη των σχολικών βιβλίων

Με αφορμή την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων, ο συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας και Θρησκευμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης έκανε την εξής δήλωση:

 

«Οι δυσμενείς συνέπειες από τον μη διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας γίνονται φανερές κάθε φορά που ο θεσμικός ρόλος της Εκκλησίας επεκτείνεται πέραν από τα του οίκου της.

Πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων. Το γεγονός ότι και στο παρελθόν η Ιερά Σύνοδος είχε ζητήσει να έχει λόγο στο περιεχόμενο των μαθητικών βιβλίων και είχε εισπράξει –ορθώς- την άρνηση της πολιτείας, δεν την αποθάρρυνε.

Φαίνεται, ότι τώρα που επιχειρείται από το Υπουργείο Παιδείας μια συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση στην παιδεία, η Εκκλησία αξιοποιεί την ευκαιρία και αποπειράται να επέμβει στο ιδεολογικό περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Εκτιμώ, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία, δεν θα επιτρέψουν να κατισχύσουν σκοταδιστικές λογικές, οι οποίες δεν συνάδουν με τον ορθό λόγο και την επιστημονική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.»

Πηγή: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel