Ζωηφόρος

Δημητριάδος Ιγνάτιος για το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ

ΑΙΧΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ

 

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Αν θέλουμε τη Θεσσαλονίκη μας θα πρέπει να έχουμε και τη Θράκη μας, είπε Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος πριν από λίγο στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" του KONTRA CHANNEL, τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας τμήματος ισλαμικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αφήνοντας αιχμή εμμέσως κατά του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου, ο οποίος έχει ταχθεί ευθέως κατά.

"Να σπουδάσουν Ισλάμ σε ελληνικά πανεπιστήμια όπως αυτό που θα γίνει στο ΑΠΘ" δήλωσε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πάντως πως πρόκειται για προσωπική του άποψη.

Έκανε εκτενή αναφορά στη Θράκη, αλλά και στο ζήτημα του Ισλάμ....

"Η εκκλησία της Ελλάδος έχει πει πως ουδείς μπορεί να στερήσει από κανένα την άσκηση θρησκευτικών τους καθηκόντων. Αυτό δε σημαίνει όμως ένα τζαμί να γίνει πολιτιστικό κέντρο και να εξελιχθούν αλλιώς τα πράγματα." είπε με νόημα.  Στήριξε απόλυτα την κυβέρνηση λέγοντας πως "η Ελληνική πολιτεία χειρίζεται με εξαιρετική ευκρίνεια το θέμα των μουσουλμάνων και του τζαμιού"Χαρακτήρισε σωστή τη μετάφραση της σαρίας στα ελληνικά και τόνισε πως στη Θράκη έχουμε για πρώτη φορά εθνική πολιτική!

Κατά τα λοιπά για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας είπε:

"Λειτουργούμε ως Εκκλησία σαν μάνα. Από την Κρήτη έως τον Έβρο...Δύναμή μας είναι ο εθελοντισμός"

Μιλώντας για τα συσσίτια επισήμανε πως οι αλλοδαποί εκλείπουν πλέον και οι Έλληνες είναι οι περισσότεροι. Τόνισε πως σε αρκετές περιπτώσεις δίνονται σε οικογένειες κρυφά τρόφιμα για λόγους αξιοπρέπειας.

Εξέφρασε το θαυμασμό του για την ελληνική οικογένεια και είπε πως αυτή είναι που στηρίζει την Ελλάδα. "Ο καημός του παππού είναι που δεν έχει να δώσει στα εγγόνια του" σχολίασε....

Μιλώντας για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τόνισε απαντώντας σε όσους τον θέλουν πιο παρεμβατικό πως"ο Αρχιεπίσκοπος έχει δικό του τρόπο να λύνει τα προβλήματα κι έχει πιάσει το σφυγμό της εποχής"

Παραδέχτηκε πως υπάρχουν ομάδες μέσα στην εκκλησία που προσκολλώνται σε πρόσωπα και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε σχίσμα.

Τα έβαλε με τη γραφειοκρατία και κάποιες ομάδες που όπως είπε εμποδίζουν την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής της Μαγνησίας.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει το μάθημα των Θρησκευτικών και είπε πως ο ίδιος θα ήθελε ένα "μάθημα υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά, να μάθει ο ξένος γιατί χτυπάνε οι καμπάνες αλλά να μάθει και ο Έλληνας γιατί γονατίζει ο μουσουλμάνος. Κορμός του μαθήματος να είναι η Ορθοδοξία αλλά να μην περιφρονούμε και τους άλλους"

Για τους μετανάστες σχολίασε πως όλοι είναι άνθρωποι . "Να ξέρει όμως η πολιτεία πόσους χρειάζεται, αλλά εγώ ως επίσκοπος δε θα αστυνομεύσω..." συμπλήρωσε

Για τη Χρυσή Αυγή ήταν απόλυτος.  "Αντιχριστιανικές 100% οι δράσεις της. Κάποιοι την ψήφισαν χωρίς να ξέρουν την ιδεολογία της" είπε. 

Τέλος για τη Σύναξη στο Φανάρι δήλωσε πως η Εκκλησία έχει εθνικές εκκλησίες κι εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος για άλλα πράγματα. Αν το ξεπεράσουμε τότε θα πετύχουμε τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας.

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/eipan/39522-dimitriados-ign

***

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” (http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9133.html) το ακόλουθο εξαιρετικά εύστοχο ανώνυμο σχόλιο, σε ανάρτηση βίντεο στο οποίο ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εκθέτει τις οικουμενιστικές μεταπατερικές θέσεις του για το μάθημα των θρησκευτικών και άλλα θέματα:

“Ο Δημητριάδος έχει μάθει καλά το μαθηματάκι του Γιαγκάζογλου.

Είναι υπέρ ενός μαθήματος Θρησκευτικών υποχρεωτικού για όλους τους μαθητές που θα έχει κορμό την Ορθόδοξη Πίστη αλλά θα αναφέρεται και στις άλλες θρησκείες!

Ανακυκλώνει το γνωστό παραμυθάκι ότι το ΜτΘ θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο αν "ανοιχτεί" σε όλες τις θρησκείες.

Στο παραμυθάκι όμως αυτό της θεολογικής "Κοκκινοσκουφίτσας" ο "κακός λύκος" δεν είναι ούτε οι αλλόθρησκοι μαθητές (αυτοί ποτέ δεν ζήτησαν αλλαγή του χαρακτήρα του ΜτΘ) ούτε και αυτή η Πολιτεία.

Ο "κακός λύκος" είναι οι "εκσυγχρονιστές" κομπλεξικοί αριστερίζοντες θεολόγοι και οι ευλογούντες αυτούς επίσκοποι (και ο Αρχιεπίσκοπος!) που βάλθηκαν να αποδείξουν ότι είναι προοδευτικοί.

Αποδεικνύουν όμως δύο τινά:

Πρώτον, ότι είναι πραγματικοί οικουμενιστές στην πράξη, προωθητές της πανθρησκείας.

Και δεύτερον ότι ποθούν την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιο πολύ και από αυτόν τον ίδιο τον Αλέξη!

Τότε θα μπορέσουν πιο εύκολα να προωθήσουν το νέο καταπληκτικό τους μάθημα θρησκευτικών, τις ισλαμικές σπουδές στη Θεολογική Θεσσαλονίκης και άλλα πολλά...

Θα μας πούνε τότε κιόλας ότι ήταν και προορατικοί όταν ζητούσαν αυτά να γίνουν, αφού αυτά θα απαιτεί και η αριστερή διακυβέρνηση.

Όταν ο Αλέξης έρθει μερικοί θεολόγοι και ιεράρχες θα εμφανιστούν δίπλα του χαμογελαστοί, σαν έτοιμοι από ΚΑΙΡΟ!”

Κρίμα που δεν υπογράφει το ανώνυμό του σχόλιο ο συντάκτης του για να μας δώσει τη χαρά να τον συγχαρούμε επώνυμα.

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο το σχόλιο από ότι είναι.

Πολύ ορθά επισημαίνει ότι δεν είναι οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι νεροκουβαλητές τους το πρόβλημα.

Τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από αυτούς;

Το πρόβλημα είναι οι Αγουριδικοί, Οικουμενιστές και μεταπατερικοί ΚΑΙΡΟΣκόποι με τον πνευματικό τους πατέρα Σεβ. Δημητριάδος και προπαντός με την αμέριστη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Αυτοί δίνουν σάρκα και οστά στα όνειρα των αθέων του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι η κυβέρνηση της πατρίδας μας σε πολύ σύντομο διάστημα.

Πολύ ορθή η παρατήρηση του σχολιογράφου ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Δημητριάδος, ο Γιαγκάζογλου και οι ΚΑΙΡΟΣκόποι ποθούν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο και από τον ίδιο τον Τσίπρα, επειδή γνωρίζουν ότι μόνον έτσι θα δουν τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα.

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να θάψουν τον ορθόδοξο κατηχητικό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να μετατρέψουν σε Σχολές Θρησκειολογίας τις Θεολογικές Σχολές, είναι η άνοδος του κ. Τσίπρα και των Εκκλησιομάχων εθνομειοδοτών που τον περιβάλλουν στην εξουσία.

Πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

***

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο.

 

 

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel