Ζωηφόρος

Τρελαθήκαμε τελείως; Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών εντός του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.!

Στις 7.3.2014 εικοσιτρείς (23) «προο­δευτικοί» θεολόγοι πανεπιστημιακοί ψήφισαν κατά την συνεδρίαση του Τμήματος Θεολογίας κάτι που είχε αρχίσει να μαγειρεύεται εν κρυπτώ ήδη πριν από έναν τουλάχιστον χρόνο. Ψήφισαν τη δημιουργία «Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών», δηλαδή ουσιαστικά ενός «οιονεί Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών» εντός του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ.!

 

Τη στόχευση, που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καταψήφισαν 6 καθηγητές, ενώ απουσίαζαν 9.

Το εγχείρημα προσβάλλει κατάφωρα την αγιοτόκο Θεσσαλονίκη και κυρίως τους αγίους νεομάρτυρες και τους ήρωες του '21, οι οποίοι βλέπουν να ξανάρχεται το Ισλάμ στην Ελλάδα, που ελευθέρωσαν με το αίμα τους. Όπως σωστά παρατηρεί ο δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός, το τερατούργημα αυτό στοχεύει στο να ακυρώσει την επανάσταση του '21. Ψηφίσθηκε, μάλιστα, λίγες ημέρες προ της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Είναι αξιοσημείωτο ότι από πλευράς Υπουργείου Παιδείας (η κατά Ζουράρι: Μη Υπουργείου Μη Εθνικής Παιδείας) το έγγραφο, που πρότεινε τη δημιουργία του εξαμβλώματος αυτού, υπέγραφε όχι ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος αλλά ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής, ο οποίος -κατά κοινό μυστικό- ενδιαφέρεται για μια θέση καθηγητού στο υπό ίδρυση Τμήμα. Προφανώς, βέβαια, από πίσω βρίσκεται ένας γενικότερος νεοταξικός σχεδιασμός, όπως τον αναλύει σε σχετικό άρθρο του στη σ. της «Π» ο καθηγητής Λάμπρος Σιάσος, που κατεψήφισε το αντι-συνταγματικό και με πολλά αλλά αντι- χαρακτηριζόμενο έκτρωμα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Λ. Σιάσος διοργάνωσε στις 18.2.2014, στη Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. Ημερίδα για το θέμα του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών. Μίλησαν οι καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. κύριοι Κογκούλης, Τσελεγγίδης και Σιάσος. Επίσης ο Κώστας Ζουράρις και ο επίτιμος Πρόεδρος του Άρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Νικόπουλος, ο οποίος εχα ρακτήρισε κατάφωρα αντισυνταγματικό το εγχείρημα.

Μια «ακραία» σκέψη-πρόταση:

Κάποιος πιο «προοδευτικός» θα μπορούσε, «για λόγους ίσης μεταχείρισης», να ζητήσει τη δημιουργία και Τμήματος Βουδδιστικών Σπουδών εντός του Τμήματος Θεολογίας και -γιατί όχι;- και ενός Τμήματος Αθεϊστικών Σπουδών και -γιατί όχι;- και ενός Τμήματος Σατανιστικών Σπουδών εντός του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.!

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης κάπου λέγει ότι «ο προφήτης Ηλίας ακονίζει τη χαντζάρα του και θα αρχίσει από τους δεσποτάδες». Μήπως μετά πρεπει να συνεχίσει με τους καθηγητάδες;

Και μια και είπαμε για «δεσποτάδες». Κάποιοι Μητροπολίτες της Θράκης, λένε «ναι» στη δημιουργία του Τμήματος, όχι όμως στη Θράκη! «Ναι» λέγει και ο Μητρ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος (ως τι;), ενώ «Όχι» λέγει (δόξα τω Θεώ) ο επιχώριος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Και επειδή ζούμε στην εποχή που η πληροφορία διαχέεται, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο τα ονόματα των ψηφισάντων, όπως και των απόντων. Τα παραθέτουμε και εμείς με το σχόλιο: Ντροπή σ' αυτούς που ψήφισαν «ναι», Τιμή σ' αυτούς που είπαν το «όχι» (Η Ελλάδα πήγε μπροστά με τα ΟΧΙ και όχι με τα ΝΑΙ, όπως παρατηρεί πάλι σε συνέντευξή του στο «Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό» ο Δημήτρης Νατσιός). Λύπηση γι' αυτούς που απουσίασαν όχι από λόγους υγείας, αλλά για να νίψουν τας χείρας των ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι (οι ίδιοι ξέρουν ποιοί είναι σ' αυτή την κατηγορία). Πάντως οι πληροφορίες λένε, ότι καθηγητής, την ημέρα της κρίσιμης ψηφοφορίας, αφού έκανε το μάθημά του, πηρέ το αεροπλάνο και έφυγε.

Πληροφορία ενώ η «Π» πηγαίνει για το τυπογραφείο: Συλλέγονται ηλεκτρονικά υπογραφές για να μην προχωρήσει το τερατούργημα. «Μπείτε» και ψηφίστε. Ευχής έργον είναι να γίνει συλλογή υπογραφών και σε επίπεδο ενοριών της Θεσσαλονίκης.

Και κάτι ακόμη σημαντικό: Να κληθεί και η Ιερά Σύνοδος και το Άγιον Όρος να λάβουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος. Ψήφισαν κατ' αλφαβητική σειρά ΝΑΙ (23)

Αμοιρίδου Ευαγγελία Ατματζίδης Χαράλαμπος Βαλαης Διονύσιος Γκουτζιούδης Μόσχος Ευαγγέλου Ηλίας Ζιάκα Αγγελική Ιωαννίδης Φώτιος Κόλτσιου-Νικήτα Άννα Κούκουρα Δήμητρα Κυριατζή Αντωνία Κωνσταντίνου Μιλτιάδης Μαρτζέλος Γεώργιος Μητροπούλου-Μούρκα Βασιλική Παπαγεωργίου Νίκη Παχής Παναγιώτης

Πέτρου Ιωάννης Σκαλτσης Παναγιώτης Σκιαδαρέσης π. Ιωάννης Σταμούλης Χρυσόστομος Στογιαννίδης Αθανάσιος Τσομπανίδης Στυλιανός Υφαντής Παναγιώτης Χατζούλη Γλυκερία

ΟΧΙ (6)

Κογκούλης Ιωάννης Κουρεμπελές Ιωάννης Μυρίδης Νικόλαος Οικονόμου Ελένη Σιάσος Λάμπρος Τσελεγγίδης Δημήτριος

ΛΕΥΚΟ (1) Ράντζου Μαρία

ΑΠΟΝΤΕΣ (9)

Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας (Νανάκης) Αραμπατζής Χρήστος Καζαμία Μαρία Καλλιακμάνης π Βασίλειος Κεσελόπουλος Ανέστης Μαγγιώρος Νίκος Μούρτζιος Ιωάννης Παπαδογιαννάκης Ιωάννης Τσιρώνης Χρήστος

Παρακαταθήκη, τεύχος 94, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2014

Πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6770.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel