Ζωηφόρος

Τουρκική προκλητικότητα, του Στρατή Χριστοδούλου,

Τουρκική  προκλητικότητα

του Στρατή Χριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε στην Λεσβιακή εφημερίδα «Δημοκράτης» 5-2-2009

Οι πρόσφατες άκρως προκλητικές παραβιάσεις των Τούρκων στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, προκάλεσαν αναντίρρητα εντάσσεις αφού για μια ακόμα φορά επαληθεύτηκε ότι οι γείτονες «φίλοι» δεν πρόκειται ποτέ να σεβασθούν συνθήκες, «κουμπαριλίκια», υποσχέσεις καλής γειτονίας, ειρηνικής συμπόρευσης και συνεργασίας, ούτε θα ησυχάσουν ποτέ αρκούμενοι στα όσα πήραν απ’ τους Έλληνες τους προηγούμενους αιώνες, αλλά θα συνεχίζουν να είναι προκλητικά επικίνδυνοι!

Για τα αίτια της νέας τουρκικής προκλητικότητας, κατά την οποία τουρκική φρεγάτα έφθασε να προσεγγίσει ακόμα και το Σούνιο, ειπώθηκε ότι ήταν αναμενόμενη η ένταση γιατί κάθε φορά που η Τουρκία ταλανίζετε από προβλήματα (βλ. ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ), δημιουργεί ως αντιστάθμισμα προβληματικές καταστάσεις με την Ελλάδα για να φοβερίσει τους υπηκόους της να κάτσουν καλά γιατί αλλιώς οι «κακοί» Έλληνες παραμονεύουν. Επίσης, ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα ήταν γι’ αυτούς ότι έπρεπε στην ατζέντα του νέου Αμερικανού προέδρου!

Εκείνο όμως που περνά απαρατήρητο είναι ότι την ίδια χρονική στιγμή που διαδραματιζόντουσαν οι προκλήσεις των Τούρκων, λίγο μακρύτερα, οι Εβραίοι εισέβαλαν στη Γάζα και η Ελλάδα εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε τους Παλαιστινίους (αν και η Παλαιστίνη αναγνώρισε την ψευτομακεδονία των Σκοπίων, ενώ το Ισραήλ δεν την αναγνώρισε). Το ύποπτο της όλης υποθέσεως είναι ότι σύμφωνα με έρευνα ισλαμιστών στην Τουρκία, ο απόστρατος στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ είναι Εβραίος στην καταγωγή (όπως ήταν ο Κεμάλ Ατατούρκ) και συγκεκριμένα από οικογένεια «Ντονμέδων» (δήθεν εξισλαμισμένοι Εβραίοι) από τους οποίους κατάγονται πολλοί διακεκριμένοι Τούρκοι. Επίσης, ο αντικαταστάτης του ως νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, φωτογραφήθηκε (τουρκική εφημερίδα vakit) να προσεύχεται –και όχι μόνο- μαζί με Εβραίους στο Τείχος των Δακρύων της Ιερουσαλήμ! Οι Τούρκοι ισλαμιστές θεωρούν ότι υπάρχει μυστικό σχέδιο σκοτεινού κυκλώματος στον τουρκικό στρατό με Εβραίους στην καταγωγή αξιωματικούς να προάγονται σε ανώτατους βαθμούς καθορίζοντας καίρια θέματα! Εξ ου και η έντονη αντιπαράθεση του ισλαμιστή Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν με τον Ισραηλίτη πρόεδρο Πέρες.

Αν συνδυασθούν αυτά, τότε την συμπαράσταση των Ελλήνων στους Παλαιστινίους, μήπως μας την «ανταπέδωσαν» οι Εβραίοι επιτελάρχες του τουρκικού στρατού με τις πρόσφατες προκλήσεις των Τούρκων; Μήπως εσκεμμένα γίνονται οι παραβιάσεις, ώστε με τις αναχαιτίσεις και τους εξοπλισμούς από Ελληνικής πλευράς να φθείρετε η οικονομία μας, να εξουθενώνεται η χώρα μας, αντιθέτως με το εβραϊκό κεφάλαιο που ανθεί παγκοσμίως; Άραγε που είναι η συμπαράσταση από την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ που επιτρέπουν να δέχεται καθημερινά προκλήσεις, αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις ένα μέλος τους; Τέλος, μήπως δεν είναι τυχαίο που απέναντι από το Ισραήλ είναι διχοτομημένη η Κύπρος;

Αν οι Εβραίοι κουμαντάρουν τον τουρκικό στρατό, τότε αυτό ας προβληματίσει τους εκάστοτε κυβερνώντες μας, εκτός αν και αυτοί παίρνουν γραμμή να υπηρετούν τις ίδιες «εξουσίες»!

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel