Ζωηφόρος

Επιχειρείται μεγάλη ιστορική παραχάραξη, με την ανοχή της Εκκλησίας, η οποία φέρει την πινακίδα «Κλειστόν λόγω διακοπών»

Η χώρα μας περνά την μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ποτέ στα τελευταία εκατό χρόνια. Και δεν είναι μόνο οικονομική!

 

Με πρόσχημα την οικονομική, την οποία επέβαλαν τεχνιέντως συγκεκριμένοι εγκέφαλοι που ήθελαν την κηδεμονία μας,η κρίση έχει επεκταθεί παντού! Και κυρίως στα εθνικά μας θέματα, τα οποία θέλουν να τα  «κλείσουμε» με ήπιες διαδικασίες και εις βάρος των κυριαρχικών μας θέσεων!

Η πολιτεία δια των εκπροσώπων της ακολουθεί, θέλει δε θέλει,τις επιταγές της Ευρώπης. Είμαστε υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς κηδεμονίας που πρέπει να υπακούουμε και να εκτελούμε τις εντολές τους!

Η Εκκλησία μας, δυστυχώς, ενώ θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο αφυπνίζοντας το λαό μας, έχει περιορίσει την παρουσία της στο φιλανθρωπικό έργο, μετατρεπόμενη σε μία …ΜΚΟ, διότι αυτό θέλουν οι πολιτικοί και οι λογής προοδευτικοί στη χώρα μας: Μία Εκκλησία σιωπούσα και σε διακοσμητική μορφή κι όχι μία Εκκλησία με λόγο και παρουσία σε όλα τα δρώμενα της χώρας μας!

Αυτή τη στιγμή συμβαίνουν ταυτόχρονα δύο μεγάλα γεγονότα!

Το ένα μας αφορά άμεσα κι έχει να κάνει με την ιστορική προσφορά και μνήμη μας.

Η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει μέσα στο Γ´ θερινό τμήμα, με συνοπτικές διαδικασίες και να χαρακτηρίσει δια της ψήφου των μελών της, αν η θυσία των Ποντίων και Αρμενίων αδελφών μας ήταν ένα ιστορικό ολοκαύτωμα, εφάμιλλο της γενοκτονίας των λαών που το υπέστησαν κι οχι ένα απλό ιστορικό επεισόδιο στο διάβα της ιστορίας!

Το θέμα επιχειρείται να περάσει με τρόπο ύποπτο από την πολιτεία,λες και με αυτό τον τρόπο εκτελεί κάποια ληξιπρόθεσμα γραμμάτια και οφειλές προς εκείνους που κατευθύνουν τις πορείες των λαών και βάζουν τα σημάδια και τα όρια στον χάρτη, ερήμην των λαών και της ιστορίας τους!

Ωστόσο 38 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εγείρουν προς τιμήν τους τις συνειδήσεις τους και λένε με μία φωνή: όχι δεν θα περάσει! Δεν θα περάσει το νομοσχέδιο παρωδία, το οποίο κονιορτοποιεί σε πέντε αράδες, τη θυσία εκατομμυρίων ανθρώπων στο βωμό της όποιας παγκοσμιοποίησης και των παράγωγών της!

Ναι υπάρχουν ακόμη κάποιοι Πατριώτες- βουλευτές σε αυτή την χώρα,που κρατούν τα προσχήματα και δεν την αφήνουν να καταρρεύσουν τα πάντα στα μάτια του κόσμου!

Οι νοήμονες φωνές λένε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να μεταφερθεί στην ολομέλεια της βουλής, ώστε να πει έκαστος την άποψή του ξεκάθαρα και να ψηφίσει με τη συνείδησή του κι όχι κατ´εντολή!

Η Εκκλησία μας που θα έπρεπε να έχει κυρίαρχο ρόλο και άποψη σε αυτό, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί και οι πρόγονοί τους είναι αυτοί που υπέστησαν τη γενοκτονία και τα μαρτύρια από τους γείτονές μας, σιωπά και απουσιάζει!

Αν τηλεφωνήσετε στις Μητροπόλεις σήμερα και ζητήσετε τον όποιο Μητροπολίτη θα σας απαντήσουν, αν δεν βγει ο αυτόματος τηλεφωνητής — πλην ελαχίστων και συγκεκριμένα 20 εξαιρέσεων– ότι ο Μητροπολίτης απουσιάζει!

Κι όμως απόγονοι αυτών των ανθρώπων υπάρχουν σήμερα διάχυτοι σε όλη την Αττική: Στις Μητροπόλεις Περιστερίου, Νέας Ιωνίας, Ιλίου, Κηφισίας, Νικαίας, Μεσογαίας, Νέας Σμύρνης, Γλυφάδας και μετά στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εκεί Μητροπόλεις, αλλά και στην ακριτική Αλεξανδρούπολη! Επομένως από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μέχρι τους λοιπούς Μητροπολίτες του λεκανοπεδίου κι εκείνους της Βορείου Ελλάδος, θα έπρεπε να εκφράσουν άποψη, να πάρουν θέση και να συνταυτιστούν με τις φωνές εκείνες που ομιλούν για δίκαιη κρίση στην ιστορία και λένε όχι στην παραχάραξη!

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό και… «αχαμνό», όπως θέλουν να το παρουσιάσουν !

Είναι πολύ σημαντικό και χαρακτηρίζει την εθνική μας υπόσταση μέσα στο πσγκόσμιο γίγνεσθαι! Μάλιστα υπάρχουν μέσα στο νομοσχέδιο αυτό φωτογραφικές διατάξεις, οι οποίες «ενοχοποιούν» όσους παραβαίνουν τον ψηφισθέντα νόμο δια των δηλώσεών τους ή των απόψεων που θα εκφράζουν δημοσίως! Δηλαδή ένα κείμενο, όπως αυτό που διαβάζετε τώρα ή οι απόψεις που εκφράζονται κατά καιρούς από επωνύμους του δημόσιου βίου, θα ενοχοποιούνται και θα τιμωρούνται! Δηλαδή ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που συνήθως εκφράζει τέτοιες απόψεις, πρέπει να θεωρείται από τώρα ότι είναι ένοχος και παραβάτης,αν περάσει ο νόμος αυτός! Και μάλιστα ένοχος στα μάτια της δήθεν… προοδευτικής σαρανταποδαρούσας, που κυβερνά αυτό τον τόπο!

Και το χειρότερο είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό φέρει τη σύμφωνη γνώμη ακόμη και των δωδεκαθειστών– τόση κατάντια— οι οποίοι έχουν το θράσος να λένε ότι εσφαγιάσθησαν από τους αδύναμους χριστιανούς της εποχής εκείνης για να επικρατήσουν! Τί άλλο να διαβάσει κανείς!

Κι όμως δεν έχουμε δικαίωμα να απεμπολούμε και να υποβαθμίζουμε,ελαφρά τη καρδία, την θυσία τόσων χιλιάδων ανθρώπων που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι μεν, αλλά υποτελείς στους δανειστές- δυνάστες μας οι οποίοι μαζί με την οικονομική πολιτική ,θέλουν να «σβήσουν» σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας μας, για να μην κακοκαρδίσουν το ισλαμικό στοιχείο, το οποίο για μία ακόμη φορά επιχειρεί νέα ανθρωποθυσία χριστιανών στη Συρία και στο Ιράκ! Κάθε μέρα αποκεφαλίζονται στις χώρες αυτές δεκάδες χριστιανοί ως δημόσιο θέαμα σε …προκάτ κολοσσαία της συμφοράς και με τις ζητωκραυγές των θεατών- ισλαμιστών!

Κι όμως όλοι οι δικοί μας σιωπούν, λες και δεν τους αφορά αυτή η σφαγή που γίνεται επί δικαίων και αδίκων!

Απήγαγαν προ 18 μηνών,τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο, μαζί με τον μονοφυσίτη συνεπίσκοπό του κι όμως κανείς δεν ψάχνει πια, αφού όλοι «γνωρίζουν» ότι τους απαγχόνισαν! Είναι θέμα ημερών να μας το πουν και επισήμως!

Δεν καταλαβαίνουν ότι μετά από τέτοια αιμοσταγή γεγονότα και σε μία κακή συγκυρία της ιστορίας, μπορεί να έλθει και η δική μας σειρά! Άλλωστε του φανατισμένου Ισλαμιστή το χέρι δεν κάνει εκπτώσεις !

Επαναλαμβάνουμε «οι καιροί ού μενετοί»!Η ταυτόχρονη προώθηση του νομοσχεδίου που προβλέπει την ελεύθερη συμβίωση μεταξύ των ομοφυλοφίλων ζευγαριών δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε! Έτσι κι αλλιώς σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που η τηλεόρασή της προωθεί σκανδαλωδώς την ομοφυλοφιλία ως στάση ζωής,μία τέτοια εξέλιξη ήταν αναμενόμενη!

Εντούτοις μας δίνεται με όλα αυτά τα γεγονότα, μία μοναδική ευκαιρία για να αποδείξουμε στους ισχυρούς της γης ότι «του Έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει», από όπου κι αν προέρχεται αυτός ο ζυγός!

Και η ευκαιρία αυτή είναι μοναδική!

Και μεις δεν θα πρέπει να την αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη;

Τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα στην πορεία ενός έθνους μένουν αναλλοίωτα και ζωντανά στις συνειδήσεις των λαών και δεν τα εξαφανίζουν από τον ιστορικό χάρτη ύποπτες συναλλαγές και συμφωνίες,που επικυρώνονται από σαθρές και αδύναμες κυβερνητικές πλειοψηφίες!

«Η μεγαλοσύνη των εθνών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».

Του ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

 

Πηγή: http://www.exapsalmos.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%87%ce%ac/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel