Ζωηφόρος

Ξαφνικό κώλυμα στον αντιρατσιστικό;

Αναβλήθηκε η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

 

Σε αναβολή μίας εβδομάδας οδηγείται η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρωτοβουλία πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, προκειμένου να μελετήσει τις τροπολογίες που κατέθεσαν χθες τα κόμματα.

Ειδικότερα, με επιστολή του προς τη νομοθετική υπηρεσία της Βουλής, ο Χαρ. Αθανασίου ζητεί ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης για το αντιρατσιστικό, επικαλούμενος "έκτακτο κώλυμά του". Στην επιστολή του, ο υπουργός προτείνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να συζητηθεί από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής και ως ημερομηνία συζήτησης την 1η Σεπτεμβρίου. Πάντως, επισημαίνεται ότι η Βουλή την 1η Σεπτεμβρίου είναι κλειστή. Σύμφωνα δε με την απόφαση του προέδρου της Βουλής, το Γ' Θερινό Τμήμα ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα ενταχθούν οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί επίσημα από τη Βουλή και θα χαρακτηριστούν ως αδίκημα, οι αντιδράσεις συνεχίζονται.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση αφήνει αιχμές εναντίον των 38 βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας την ένταξη στο αντιρατσιστικό των γενοκτονιών των Ποντίων και Μικρασιατών. «Δεν έχει νόημα να καταφεύγουν κάποιοι σε ψευτοηρωισμούς, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες» τονίζει σε ανακοίνωση της η Χ. Τρικούπη και σημειώνει πως είναι αυτονόητο πως θα ενταχθούν και οι γενοκτονίες.

Την ίδια ώρα οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές με μια σκληρή ανακοίνωση αναφέρουν ότι «το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως έρχεται για ψήφιση, αποτελεί μία κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς. Η απουσία αναφοράς στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας το καθιστά μνημείο υπόδουλης αποικίας», την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιαταγάνα Χρυσούλα, Γιοβανόπουλος Κων/νος, Καπερνάρος Βασίλειος, Κασαπίδης Γεώργιος, Μουτσινάς Πάρις, Μπόλαρης Μάρκος, Νικολόπουλος Νικόλαος και Νταβρής Γεώργιος.

Στο ίδιο κλίμα και η επιστολή του Μ. Πειραιώς στον Πρωθυπουργό που έχει τίτλο «Κύριε Πρωθυπουργέ ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου με το σχέδιο νόμου για τον ρατσισμό».

Hμερησία, 22/08/2014

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113331090

***

Ξαφνικό κώλυμα στον αντιρατσιστικό;

Σοβαρούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση προκαλεί τις τελευταίες ώρες ο αντιρατσιστικός νόμος, γεγονός το οποίο εξηγεί και τη νέα καθυστέρηση που ανακοινώθηκε στην κατάθεσή του. Επισήμως το υπουργείο Δικαιοσύνης αιτιολόγησε την αναβολή σε «έκτακτο κώλυμα» του καθ’ ύλην αρμόδιου Χαρ. Αθανασίου. Μια σειρά, ωστόσο, διαρροών και δηλώσεων...

που έγιναν το τελευταίο 48ωρο προδίδουν ότι ο αντιρατσιστικός νόμος μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα για την κυβέρνηση, στοιχείο που επιβεβαιώνει και γιατί η συζήτησή του είχε παγώσει εδώ και ενάμιση χρόνο.

Η δημόσια διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων λόγω του αιτήματος των 38 βουλευτών της Ν.Δ. να καταγραφεί στον νόμο ως αδίκημα όμοιο με την άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, την άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων κ.ά. δεν ήταν η μόνη. Η διαφωνία αυτή ήταν γνωστή στο Μαξίμου και ανεζητείτο ήδη μια διατύπωση που να ικανοποιεί τους 38, αλλά και να μη δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Ακόμη σοβαρότερη εμπλοκή, όμως, προκλήθηκε από το αίτημα στελεχών του ΠΑΣΟΚ να ενταχθεί στον νόμο το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Η πληροφορία και μόνον ότι η Χαρ. Τρικούπη ήγειρε πιεστικά τη συγκεκριμένη αξίωση, στάθηκε αρκετή για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός της Ν.Δ., αλλά και τη δημόσια κατακραυγή μητροπολιτών της Εκκλησίας.

«Θα είναι κρίμα γι’ αυτήν την κυβέρνηση ως τελευταία πράξη πριν από την αυτοκτονία της να μας αφήνει ως νομοθετημένη πλέον κληρονομιά τα επίχειρα του ηθικού παραλογισμού της» ήταν επί λέξει το σχόλιο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, που σήμανε συναγερμό στο Μαξίμου και στο περιβάλλον του κ. Ευ. Βενιζέλου. Πόσο μάλλον όταν κυρίως στο ΠΑΣΟΚ χρεώθηκε «η απόπειρα νομιμοποίησης του αμαρτήματος της ομοφυλοφιλίας», εξέλιξη που προφανώς θορύβησε τον έχοντα πάντα άριστες σχέσεις με την Εκκλησία κ. Βενιζέλο. Ενδεικτική, όμως, της ανησυχίας που προκάλεσε και στο Μαξίμου η αντίδραση της Εκκλησίας ήταν η δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη (ΣΚΑΪ). Οχι μόνον υποστήριξε ότι μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. δεν ετέθη ποτέ θέμα να ψηφισθεί το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, αλλά προκάλεσε ευθέως τον κ. Βενιζέλο να αποσαφηνίσει δημοσίως τη δική του θέση...

Σε κάθε περίπτωση ο αντιρατσιστικός νόμος δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα μόνο του ΠΑΣΟΚ. Η νέα παρέμβαση (Real) του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος απαξίωσε το κυβερνητικό σχέδιο ως «νομικό έκτρωμα επιστροφής στον σκοταδισμό του Μεσαίωνα» μόνο ως τυχαία δεν εξελήφθη από το Μαξίμου. Πολύ περισσότερο όταν ο κ. Μπαλτάκος ακούγεται ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή όχι μόνο με την Εκκλησία, αλλά και με τους 38 βουλευτές της Ν.Δ. και αρέσκεται να εμφανίζεται ως δυνάμει εκφραστής της αμιγώς δεξιάς πτέρυγας του κόμματος...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/08/blog-post_2319.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel