Logo
Print this page

Η Τουρκία προκαλεί ξανά: «Ο Χριστιανισμός έπαψε να είναι θρησκεία!»

Για υποτίμηση του Χριστιανισμού και υποβίβαση του σε κουλτούρα προσπαθεί να μας πείσει ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι δήθεν έτσι «θέλουμε εμείς να μετατρέψουμε και το Ισλάμ»!

 

«Υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο, όμως ο Χριστιανισμός είναι πια κουλτούρα. Η θρησκεία είναι τρόπος ζωής, διδάσκει και χαρίζει ειρήνη και ευτυχία. Ο Χριστιανισμός έπαψε να είναι θρησκεία, και έχει εξελιχθεί σε μια αυτόνομη μορφή κουλτούρας», λέει χαρακτηριστικά.

«Οι τρεις πολυπληθέστερες χώρες στον κόσμο, η Κίνα και η Ινδία δεν είναι μουσουλμανικές χώρες, ενώ στις ΗΠΑ όπου πιστεύουν σε έναν Θεό η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά συναισθήματα αποδυναμώνονται διαρκώς. «Ο Χριστιανισμός είναι κουλτούρα και έτσι θέλει να μετατρέψει και το Ισλάμ»» συνεχίζει ο Μπαϊρακτάρ, στο αντιχριστιανικό του παραλήρημα, σε πρόσφατο συνέδριο του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο τούρκος πολιτικός δεν διευκρίνισε βέβαια «ποιοι» θέλουν και «γιατί» να μετατρέψουν το Ισλάμ σε Χριστιανισμό. Πάντως, εντύπωση προκαλεί στο pentapostagma.gr η δήλωση του ότι «η θρησκεία χαρίζει ειρήνη και ευτυχία». Προφανώς το Ισλάμ, ως «θρησκεία ειρήνης» και όχι μια απλή κουλτούρα όπως η δική μας, επιφέρει την ευτυχία μέσα από όλες αυτές τις καθημερινές ανά τον κόσμο διώξεις, τους βασανισμούς, τους βιασμούς και τις δολοφονίες των Χριστιανών και απλά εμείς δεν το έχουμε καταλάβει.

Να θυμίσουμε, απλά και μόνο για την ιστορία στον κ. Μπαϊρακτάρ ότι βασικά στοιχεία του Κορανίου είναι «η αηδία μετά βδελυγμίας, η οργή και το μέχρι θανάτου μίσος για τους αλλόθρησκους», τους «άπιστους», όπως τους αποκαλούν. Μάλιστα, οι 150 περίπου σελίδες από τις 450 του «ιερού βιβλίου» του Ισλάμ περιέχουν εντολές εξόντωσης αυτών των απίστων, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία του Ισλάμ, καθώς ολόκληρο το Κοράνι βρίθει από τις λέξεις «θάνατος», «φωτιά», «κατάρα του Αλλάχ», «σκληρή τιμωρία», «σκότωσε», «κόψε χέρια και πόδια», «πνίξε στο αίμα» και πολλές άλλες τέτοιες ειρηνικές προτροπές…

Πηγή:  http://www.pentapostagma.gr/2014/09/%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR