Ζωηφόρος

(ΦΩΤΟ) Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής "Ύδωρ Ζωής", που διοργάνωσε το Ίδρυμα "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός".

Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών Ιεραρχών, κληρικών, μοναχών και πλήθους κόσμου.

Την έναρξη έκανε ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ως Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός" κ. Νικόλαος Γκουράρος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ποιμαντική που πραγματοποιείτε μέσα από το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες.

Επίσης ο κ. Γκουράρος ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία διαδικτυακής τηλεόρασης με την επωνυμία "Τρίνιτι", η οποία θα ασχοληθεί με την Ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και πνευματικότητα σε διεθνές επίπεδο.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ανέγνωσε χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ως εκπρόσωπος.

Ακόμη χαιρετισμό απεύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος ως οικείος Ιεράρχης, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων.

Παρουσιάστηκε επίσης και ο διακεκριμένος προσκεκλημένος του Συνεδρίου που ήταν ο διωκόμενος από το Σκοπιανό καθεστώς, Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποιήσε ο Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Τέλος ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Γέροντας Εφραίμ, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: "Η μετάδοση του Θείου Λόγου μέσω του διαδικτύου".

Οι εργασίες του Συνεδρίου άρχισαν από το πρωί της Πέμπτης 7 Μαΐου 2015 και συνεχίστηκαν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 με αλλεπάλληλες συνεδρίες στις οποίες έκαναν εισηγήσεις 75 και πλέον εισηγητές από 21 χώρες, πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στην Βουλιαγμένη.  

Απώτερος σκοπός της Συνάντησης, εκτός της αλληλογνωριμίας των υπευθύνων των Ορθόδοξων Ψηφιακών Μέσων, ήταν και ο συντονισμός των προσπαθειών τους προς μία αποτελεσματικότερη και προς δόξαν Θεού εκφορά του λόγου του Ευαγγελίου στους χρήστες των μέσων αυτών, καθώς και η απαρχή μιας συγκροτημένης και από κοινού προσπάθειας για τη σπορά των αξιών της ορθοδόξου χριστιανικής παραδόσεως προς πάντα άνθρωπον καλής θελήσεως.

      Η ιστοσελίδα www.zoiforos.gr η οποία και συμμετείχε στο Συνέδριο, θα δημοσιεύσει σε συνέχειες βιντεοσκοπημένες τις εργασίες αυτού του πρωτότυπου, άριστα διοργανωμένου και πολύ αξιόλογου από κάθε άποψη Συνεδρίου,  που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel