Ζωηφόρος

Θρησκευτικός φανατισμός στο Αφγανιστάν - Δολοφονήθηκαν εργαζόμενοι του ΟΗΕ,

Θρησκευτικός φανατισμός στο Αφγανιστάν

Δολοφονήθηκαν εργαζόμενοι του ΟΗΕ

***

Όχλος Αφγανών σκότωσε εργαζόμενους του ΟΗΕ

για να εκδικηθεί το κάψιμο Κορανίου

Το πλήθος διαμαρτυρόταν για το κάψιμο του Κορανίου από αμερικανό πάστορα

Καμπούλ, Αφγανιστάν

Επτά εργαζόμενοι στην αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τουλάχιστον πέντε Αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν όταν διαδήλωση κατά του καψίματος του Κορανίου πήρε βίαιη τροπή και εξελίχτηκε σε εισβολή στο κτίριο που χρησιμοποιούσε ο ΟΗΕ.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ στα βόρεια της χώρας.

Διαμαρτύρονταν για το κάψιμο του Κορανίου από τον γνωστό Αμερικανό πάστορα Τέρι Τζόουνς, επικεφαλής μίας ομολογίας λίγων δεκάδων ανθρώπων, που έκαψε το ιερό μουσουλμανικό βιβλίο στις 20 Μαρτίου, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις του για το αντίθετο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή διαδηλωτές άρπαξαν τα όπλα από τους φρουρούς του κτιρίου και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Είναι πιθανόν ότι μέσα στο πλήθος είχαν παρεισφρήσει και άτομα που τελικά επιτέθηκαν στο κτίριο.

Στη συνέχεια πετροβόλησαν το κτίριο, εισέβαλαν σε αυτό και του έβαλαν φωτιά ενώ σκότωσαν και πολλούς από τους εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Η Αστυνομία απάντησε με πυρά στον αέρα χωρίς να καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση

Πηγές από την αφγανική Αστυνομία που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τέσσερις Νεπαλέζοι φρουροί του κτιρίου του ΟΗΕ και τρία άτομα από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τρίτη χώρα που δεν ήταν εξαρχής γνωστή. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μία γυναίκα, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας της Νορβηγίας.

Άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Σε απάντηση η αστυνομία του Αφγανιστάν προχώρησε σε περίπου 20 συλλήψεις ενώ θεωρεί ότι κρατά και τον υποκινητή της επίθεσης.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις κατά της παρουσίας του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

* Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Τέλος για το ζήτημα συγκαλείται έκτακτα σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: http://news.in.gr/world/article/?aid=1231102304

***

Αφγανιστάν-Μαθήματα πολιτισμού:

Τουλάχιστον οκτώ αλλοδαποί του ΟΗΕ δολοφονήθηκαν,

δύο εκ των οποίων αποκεφαλίστηκαν

Τουλάχιστον οκτώ αλλοδαποί εργαζόμενοι του ΟΗΕ δολοφονήθηκαν --δύο εξ αυτών αποκεφαλίστηκαν--, σήμερα στη βόρεια αφγανική πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ μετά από μια διαδήλωση κατά της καύσης ενός Κορανίου από έναν ιεροκήρυκα στις ΗΠΑ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας.

"Οκτώ ξένοι σκοτώθηκαν και δύο αποκεφαλίστηκαν", δήλωσε ο Λαλ Μοχάμαντ Αχματζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας για τη βόρεια αυτή περιοχή.

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της συνήθως ήσυχης αυτής πόλης μετά από τις προσευχές της Παρασκευής, και μετά από δύο ή τρεις ώρες ξέσπασε η βία.

Μια μικρή ομάδα επιτέθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του ΟΗΕ, πετώντας πέτρες και σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα για να μπει στο κτίριο.

Μια πηγή της αστυνομίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένη να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές εισέβαλαν τελικά στο κτίριο, όπου και επιτέθηκαν στα θύματα.

Ο επικεφαλής της αποστολής στην πόλη τραυματίστηκε, αλλά επέζησε, και στους νεκρούς περιλαμβάνονται υπάλληλοι Νορβηγικής, Ρουμανικής και σουηδικής εθνικότητας, πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν θάνατοι στο προσωπικό της αποστολής στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, λέγοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι ακόμη συγκεχυμένη.

Ο Στάφαν ντε Μιστούρα, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, κατευθύνεται στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ για να χειριστεί το θέμα προσωπικά, πρόσθεσε.

Στη Μόσχα το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τις διεθνείς δυνάμεις να προστατεύσουν τους εργζόμενους στον ΟΗΕ, μετά το μακελειό στην έδρα του ΟΗΕ στη βόρεια Αφγανική πόλη.

"Καλούμε τα σώματα επιβολής του νόμου του Αφγανιστάν και τις διεθνείς δυνάμεις... να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της βίας κατά των Ηνωμένων Εθνών και του προσωπικού τους στο Αφγανιστάν", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/04/blog-post_7695.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel