Ζωηφόρος

Συγκρούσεις χριστιανών-μουσουλμάνων στην Αίγυπτο με εννέα νεκρούς,

Εννέα νεκροί σε συγκρούσεις

χριστιανών-μουσουλμάνων στην Αίγυπτο

- Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο

Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 144 τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στο Κάιρο. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός ανέβαλε την επίσκεψή του σε χώρες του Κόλπου και συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν ομάδα μουσουλμάνων επιτέθηκε σε εκκλησία κοπτών στη συνοικία Ιμπάντα του Καΐρου, απαιτώντας να τους παραδοθεί μία γυναίκα που υποστήριζαν ότι είχε στραφεί στον ισλαμισμό.

Οι μουσουλμάνοι δήλωναν ότι η γυναίκα κρατείτο στην εκκλησία παρά τη θέλησή της.

Οι φωνές μετετράπησαν σε συγκρούσεις με πυροβολισμούς, ενώ έριχναν μολότοφ και πέτρες.

Μάλιστα, έβαλαν φωτιά στην εκκλησία και σε σπίτια που βρίσκονταν κοντά σε αυτήν. Η πυροσβεστική χρειάστηκε αρκετές ώρες για να θέσει υπό τον έλεγχό της τις πυρκαγιές.

Μουσουλμάνοι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ σε άλλη εκκλησία στην περιοχή και της έβαλαν φωτιά.

Από την πλευρά τους, οι μουσουλμάνοι δηλώνουν ότι οι κόπτες ήταν αυτοί που τους προκάλεσαν. «Δε θα φύγουμε μέχρι να παραδώσουν τα όπλα τους (οι κόπτες) και να δικαστούν αυτοί που μας σκότωσαν» δήλωσε ένας μουσουλμάνος, ο Μαχμούντ.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός ανέβαλε προγραμματισμένη επίσκεψή του σε χώρες του Κόλπου και συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα.

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231107253

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel