Ζωηφόρος

Σάλος από τις δηλώσεις Πειραιώς κατά Σιωνισμού,

Σάλος από τις δηλώσεις Πειραιώς κατά Σιωνισμού

***

Αλυσιδωτές αντιδράσεις για τα σχόλια του Πειραιώς στο Mega

με πληροφορίες από Mega tv

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τους Εβραίους σε εκπομπή του Mega έχει προκαλέσει την οργή των υψηλόβαθμων Εβραίων όπου γης, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνσή του από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Σεραφείμ έχουν ως εξής:

Σεραφείμ: "Εσείς αρνείστε πως υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, με τις μονογονικές οικογένειες, με τα ομόφυλα ζευγάρια δηλαδή μια προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών..."

Οικονομέας: "Ποιος την ενορχηστρώνει ποιος τη χαράζει τη πολιτική αυτή;"

Σεραφείμ: " Ποιος διεθνιστικός παράγων; Ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Δεν ενθυμίστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το Εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Μην ξεχνάμε λοιπόν τα αυτονόητα. Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών".

Σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Καμπουράκης ερωτά τον Μητροπολίτη:

"Σεβασμιότατε πείτε μου ειλικρινά είναι προκλητικό αυτό που θα σας ρωτήσω αλλά εάν ο παγκόσμιος διεθνής Σιωνισμός είναι αυτός που καθοδηγεί για όλο τον πλανήτη όλο αυτό το καταστροφικό σύστημα πείτε μου γιατί διαφωνήσατε με την πολιτική του Χίτλερ;"

Σεραφείμ: "Εμείς δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων, είμαστε εναντίον των συστημάτων. Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο ο οποίος μας μισεί και μας υβρίζει. Γιατί αυτή είναι η εντολή του Χριστού μας, αλλά εν προκειμένω θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εξωφρενικό, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο σύστημα όπως ξέρετε στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό. Rockefeller, Rothschild, Soros και άλλοι πολλοί. Είναι γνωστά αυτά."

Οι διεθνείς αντιδράσεις στις παραπάνω δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς ήταν έντονες. Σύμφωνα με το πρακτορείο JTA http://www.jta.org/news/article/2010/12 ... tic-tirade:

Ένας επικεφαλής ιερέας σε πρωινή εκπομπή του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα κατηγορεί τον Εβραϊκό κόσμο για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατηγόρησε επίσης τον Εβραϊκό κόσμο και για άλλα δεινά της χώρας κατά την εμφάνισή του στο Μega TV.

Ανάμιξη Ελευθεροτεκτόνων με την εβραίους τραπεζίτες, όπως βαρόνος Rothschild και τον διεθνή Σιωνισμό, ο Μητροπολίτης είπε ότι υπάρχει μια συνωμοσία για να υποδουλώσει την Ελλάδα και Χριστιανική Ορθοδοξία. Κατηγόρησε επίσης το διεθνή Σιωνισμό ότι προσπαθεί να καταστρέψει την οικογενειακή μονάδα, με την προώθηση των μονογονεϊκών οικογενειών και των γάμων ατόμων του ιδίου φύλου.

Στο δέκατο τρίτο λεπτό του προγράμματος ο έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε τον Μητροπολίτη, «Γιατί διαφωνείτε με τις πολιτικές του Χίτλερ; Αν κάνουν όλα αυτά, δεν είχε δίκιο να τους κάψει;"

Ο Μητροπολίτης απάντησε, «ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένα όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού και χρηματοδοτήθηκε από τη γνωστή οικογένεια Rothschild, με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να εγκαταλείψουν τις ακτές της Ευρώπης και να πάνε πίσω στο Ισραήλ για τη δημιουργία της νέας αυτοκρατορίας."

Οι Εβραίοι, όπως "Rockefeller, Rothschild και Soros έχουν τον έλεγχο του διεθνούς τραπεζικού συστήματος που ελέγχει την παγκοσμιοποίηση", ο Μητροπολίτης είπε επίσης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δεν είναι ο μόνος Έλληνας κληρικός με τέτοιες ακραίες ιδέες, όμοια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος που έχει κηρύξει παρόμοιες ιδέες από τον άμβωνα του.

«Βλέποντας και ακούγοντας το πρόγραμμα, ένιωσα αηδία ακούγοντας τον Μητροπολίτη Πειραιά εκφράζοντας τον εαυτό του, με αυτό τον τρόπο εναντίου του διεθνούς Σιωνισμού, και ξεδιάντροπα λέγοντας ότι ο Χίτλερ με τη βοήθεια των εβραϊκών τραπεζιτών έκανε ό, τι έκανε», δήλωσε ο Μπέντζαμιν Albala, πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας Αθηνών.

Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή την Τετάρτη, ζήτησε από τους επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Μητροπολίτη αυτής.

«Τα τρομακτικά ψέματα του Σεραφείμ στην ελληνική τηλεόραση αποδεικνύουν ότι ο αντισημιτισμός είναι ζωντανός και θάλλει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία", δήλωσε ο Ραβίνος David Rosen, διευθυντής διεθνών AJC των διαθρησκευτικών υποθέσεων, σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΙΙ, καθώς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. "Είναι ευθύνη της ηγεσίας της εκκλησίας να καταδικάσουν και να ξεριζώσουν τον αντισημιτισμό."

Το European Jewish Congress ζήτησε την απομάκρυνση του μητροπολίτη.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιος ανώτερος στην ευρωπαϊκή θρησκευτική κοινότητα μπορεί να κάνει τέτοιους αποκρουστικούς και γεμάτους μίσους ισχυρισμούς», δήλωσε στο EJC ο Πρόεδρος Δρ Moshe Kantor σε μια δήλωση. "Αυτό που ειπώθηκε τόσο ανοιχτά στην εθνική τηλεόραση διακηρρύσει ότι υπάρχουν εκείνοι που δεν αισθάνονται ντροπή να εκφράζουν αυτές τις απόψεις μπροστά σε ένα ευρύ κοινό."

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους της εναντίον τέτοιων λόγων μίσους και τους ηγέτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, να απομακρύνουν αμέσως αυτό το πρόσωπο από τη θέση του."

Δείτε: http://www.megatv.com/koinoniaoramega/d ... d=20517756

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4270

***

.

Ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

για τις αντιδράσεις από την συνέντευξή του

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 23ῃ Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Μέ ἀφορμή τόν ἐγερθέντα θόρυβον ἐκ μέρους τοῦ European Jewish Congress σχετικῶς μέ συνέντευξί μου εἰς τόν τηλεοπτικό δίαυλο MEGA τήν 20ην λήγοντος μηνός Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. εἰς πρώτην φάσιν ἔχω νά δηλώσω τά κάτωθι:

1. Τά ὅσα ἀνέφερα κατά τήν τηλεοπτικήν μου συνέντευξιν εἰς τήν ἐκπομπήν «κοινωνία ὥρα mega» ἀποτελοῦν αὐστηρῶς προσωπικάς μου θέσεις καί ἀπόψεις τάς ὁποίας ἐπανειλλημένως προφορικῶς καί γραπτῶς ἔχω ἐκθέσει.

2. Σέβομαι, τιμῶ καί ἀγαπῶ ἰδιαζόντως τόν ἑβραϊκόν λαόν ὅπως καί κάθε ἄλλον λαόν τῆς ὑφηλίου κατά τήν διδασκαλίαν τοῦ ἐνσαρκωθέντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ καί ἀληθοῦς Μεσσίου Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Σωτῆρος καί Λυτρωτοῦ, τόν ὁποῖον προανήγγειλαν ὅλοι οἱ Προφῆται καί ὁ Ὁποῖος ἐνσαρκώθη διά τοῦ Ἰουδαϊκοῦ ἔθνους.

3. Ἡ δημοσίᾳ καταφορά μου κατά τοῦ Διεθνοῦς Σιωνισμοῦ ἀναφέρεται εἰς τό ὄργανον ἐκεῖνο πού ὡς διάδοχος τοῦ «Σαχεντρίν» μετέβαλλε τήν πίστι τῶν Πατριαρχῶν, Προφητῶν καί Δικαίων τοῦ Ἰουδαϊκοῦ ἔθνους διά τοῦ Ταλμούδ, τῆς Ραββινικῆς παραφιλολογίας καί τῆς Καμπάλα εἰς Ἑωσφορισμόν καί ἀγωνίζεται παντί σθένει διά τῆς οἰκονομικῆς αὐτοκρατορίας πού συνέστησε παγκοσμίως μέ ἕδρα τήν μεγάλη ὑπερατλαντικήν χώραν διά τήν ἐπικράτησιν τῆς παγκόσμιας κυβέρνησης καί τῆς πανθρησκείας.

4. Θεωρῶ ὅπως κάθε ἐχέφρων ἄνθρωπος εἰς τόν πλανήτην τό ναζιστικό καθεστώς καί τόν παρανοϊκό δικτάτορά του Ἀδόλφο Χίτλερ ὡς εἰδεχθῶς κακουργήσαντας κατά τῆς ἀνθρωπότητος καί ἵσταμαι μετά πάσης τιμῆς καί σεβασμοῦ ἐνώπιον τοῦ ἑβραϊκοῦ ὁλοκαυτώματος ὅπως καί κάθε ἑτέρας εἰδεχθοῦς γενοκτονίας ὡς τοῦ Ποντιακοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τοῦ Ἀρμενικοῦ λαοῦ. Ἄλλωστε καί τό ἑλληνικόν ἔθνος θρηνεῖ χιλιάδας μαρτύρων ἀπό τήν ἐγκληματική ναζιστική θηριωδία.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

***

«Καταδικάζουμε τη γλώσσα του μίσους»

Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης στις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά

Οι δηλώσεις αυτές προσβάλλουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ,  περί «παγκόσμιας προσπάθειας απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών, πίσω από την οποία κρύβεται ο διεθνής Σιωνισμός».

«Δεν είναι στο ρόλο της κυβέρνησης να κρίνει και να σχολιάζει δηλώσεις ιερέων» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είναι όμως υποχρέωσή της, τόνισε, να καταδικάζει τη γλώσσα του μίσους από όποιον κι εάν εκφέρεται. Είναι υποχρέωσή της να στιγματίζει ως απαράδεκτη τη γλώσσα που αρνείται το ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

«Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο. Προσβάλλουν την Ελλάδα. Προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα.

» Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία μας, τις καταδικάζουν απερίφραστα» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231072137

***

Τι αναφέρουν εβραϊκά δημοσιεύματα για τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

21 Δεκεμβρίου, 2010

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα (JTA) - Ένας επικεφαλής ιερέας σε πρωινή εκπομπή του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα κατηγορεί τον Εβραϊκό κόσμο για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατηγόρησε επίσης τον Εβραϊκό κόσμο και για άλλα δεινά της χώρας κατά την εμφάνισή του στο Μega TV.

Ανάμιξη Ελευθεροτεκτόνων με την εβραίους τραπεζίτες, όπως βαρόνος Rothschild και τον διεθνή Σιωνισμό, ο Μητροπολίτης είπε ότι υπάρχει μια συνωμοσία για να υποδουλώσει την Ελλάδα και Χριστιανική Ορθοδοξία. Κατηγόρησε επίσης το διεθνή Σιωνισμό ότι προσπαθεί να καταστρέψει την οικογενειακή μονάδα, με την προώθηση των μονογονεϊκών οικογενειών και των γάμων ατόμων του ιδίου φύλου.

Στο δέκατο τρίτο λεπτό του προγράμματος ο έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε τον Μητροπολίτη, «Γιατί διαφωνείτε με τις πολιτικές του Χίτλερ; Αν κάνουν όλα αυτά, δεν είχε δίκιο να τους κάψει;"

Ο Μητροπολίτης απάντησε, «ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένα όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού και χρηματοδοτήθηκε από τη γνωστή οικογένεια Rothschild, με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να εγκαταλείψουν τις ακτές της Ευρώπης και να πάνε πίσω στο Ισραήλ για τη δημιουργία της νέας αυτοκρατορίας."

Οι Εβραίοι, όπως "Rockefeller, Rothschild και Soros έχουν τον έλεγχο του διεθνούς τραπεζικού συστήματος που ελέγχει την παγκοσμιοποίηση", ο Μητροπολίτης είπε επίσης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δεν είναι ο μόνος Έλληνας ιερέας με τέτοιες ακραίες ιδέες, όμοια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος που έχει κηρύξει παρόμοιες ιδέες από τον άμβωνα του.

«Βλέποντας και ακούγοντας το πρόγραμμα, ένιωσα αηδία ακούγοντας τον Μητροπολίτη Πειραιά εκφράζοντας τον εαυτό του, με αυτό τον τρόπο εναντίου του διεθνούς Σιωνισμού, και ξεδιάντροπα λέγοντας ότι ο Χίτλερ με τη βοήθεια των εβραϊκών τραπεζιτών έκανε ό, τι έκανε», δήλωσε ο Μπέντζαμιν Albala, πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας Αθηνών.

Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή την Τετάρτη, ζήτησε από τους επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Μητροπολίτη αυτής.

«Τα τρομακτικά ψέματα του Σεραφείμ στην ελληνική τηλεόραση αποδεικνύουν ότι ο αντισημιτισμός είναι ζωντανός και θάλλει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία", δήλωσε ο Ραβίνος David Rosen, διευθυντής διεθνών AJC των διαθρησκευτικών υποθέσεων, σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΙΙ, καθώς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. "Είναι ευθύνη της ηγεσίας της εκκλησίας να καταδικάσουν και να ξεριζώσουν τον αντισημιτισμό."

Το European Jewish Congress ζήτησε την απομάκρυνση του ιερέα.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιος ανώτερος στην ευρωπαϊκή θρησκευτική κοινότητα μπορεί να κάνει τέτοιους αποκρουστικούς και γεμάτους μίσους ισχυρισμούς», δήλωσε στο EJC ο Πρόεδρος Δρ Moshe Kantor σε μια δήλωση. "Αυτό που ειπώθηκε τόσο ανοιχτά στην εθνική τηλεόραση διακηρρύσει ότι υπάρχουν εκείνοι που δεν αισθάνονται ντροπή να εκφράζουν αυτές τις απόψεις μπροστά σε ένα ευρύ κοινό."

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους της εναντίον τέτοιων λόγων μίσους και τους ηγέτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, να απομακρύνουν αμέσως αυτό το πρόσωπο από τη θέση του."

Πηγή: http://www.jta.org/news/article/2010/12/21/2742275/greek-priest-goes-on-anti-semitic-tirade

***

December 21, 2010

ATHENS, Greece (JTA) -- A high-level priest on the morning show of the largest television station in Greece blamed world Jewry for Greece's financial problems.

The Metropolite of Piraeus Seraphim also blamed world Jewry for other ills in the country during his appearance on Mega TV.

Mixing Freemasons with Jewish bankers such as Baron Rothschild and world Zionism, the Metropolite said that there is a conspiracy to enslave Greece and Christian Orthodoxy. He also accused international Zionism of trying to destroy the family unit by promoting one-parent families and same-sex marriages.

Thirteen minutes into the program the Greek host asked the Metropolite, "Why do you disagree with Hitler's policies? If they are doing all this, wasn't he right in burning them?"

The Metropolite answered, "Adolf Hitler was an instrument of world Zionism and was financed from the renowned Rothschild family with the sole purpose of convincing the Jews to leave the shores of Europe and go to Israel to establish the new Empire."

Jews such as "Rockefeller, Rothschild and Soros control the international banking system that controls globalization," the Metropolite also said.

The Metropolite of Piraeus Seraphim is not the only Greek priest with such extreme ideas, as Salonika's Metropolite Anthimos also has preached similar ideas from his pulpit.

"Watching and listening to the program, I felt disgust hearing the Metropolite of Piraeus expressing himself like that against world Zionism, and shamelessly saying that Hitler with the help of Jewish bankers did what he did," said Benjamin Albala, president of the Athens Jewish community.

The American Jewish Committee on Wednesday called on the heads of the Greek Orthodox Church to condemn the Metropolite's statements.

"Seraphim's horrendous lies on Greek TV demonstrate that anti-Semitism is alive and well within the Greek Orthodox Church,” said Rabbi David Rosen, AJC's international director of interreligious affairs, in a letter to the head of the Greek Orthodox Church in Greece, Archbishop Ieronymos II, as well as Ecumenical Patriarch Bartholomew. “It is the responsibility of the church leadership to condemn and uproot anti-Semitism.”

The European Jewish Congress called for the priest's removal.

“It is completely unacceptable that someone senior in a mainstream European religious denomination can make such repulsive and hate-filled claims,” said EJC President Dr. Moshe Kantor in a statement. “That they were said so openly on national television demonstrates that there are those who feel no shame expressing these views in front of a wide audience.”

“We call on the Greek government to implement its laws against such hate-speech and the leaders of the Greek Orthodox Church to immediately remove this person from his position.”

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2010/12/blog-post_551.html

***

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΑΡΡΑΛΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ,

ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ"

-ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ "ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ…

Το θέμα με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ για Σιωνισμό, Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη, Μασωνία και άλλα τέτοια...ενοχλητικά, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, εντός και εκτός Ελλάδας: Πρώτο το γνωστό και μη εξαιρεταίο Κ.Ι.Σ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) έβγαλε ανακοίνωση εναντίον του, ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τον καθαιρέσει!

"Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε άρθρα, δηλώσεις και κηρύγματά του στοχεύει κατά.... σύστημα εναντίον των Εβραίων υπό την έωλη κάλυψη του «Αντισιωνισμού». Αποκορύφωμα της επιθετικής τακτικής του υπήρξε πρόσφατη συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος έθεσε υπόψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, υπό την ιδιότητά του και ως προέδρου της Ιεράς Συνόδου, την αντισημιτική και μισαλλόδοξη τακτική του εν λόγω Μητροπολίτη. Με επιστολές τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, η Anti-Defamation League και η American Jewish Committee τόνισαν ότι "είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό να ακούγονται τέτοια λόγια από ένα θρησκευτικό ηγέτη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να καταστήσει σαφές ότι ο αντισημιτισμός, σε όλες του τις μορφές, δεν είναι αποδεκτός". Παράλληλα, επισήμαναν χαρακτηριστικά ότι "Το να επιτραπεί να μείνουν χωρίς αντίδραση τα αντισημιτικά σχόλια του Μητροπολίτη, θα έστελνε το αντίθετο μήνυμα στο ελληνικό κοινό και σε εκείνους ανά τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και η ADL- που διεξάγουν διαθρησκειακό διάλογο, ότι δηλαδή ο αντισημιτισμός είναι ανεκτός -αν όχι υιοθετούμενος- από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία".

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC), το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) και η Σύνοδος Ευρωπαίων Ραββίνων, με ανακοινώσεις τους ζήτησαν από την ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να καταδικάσουν τις αντισημιτικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Ο Ραββίνος Joseph Sitruk, επίτιμος πρόεδρος της Συνόδου Ευρωπαίων Ραββίνων και επί σειρά δεκαετιών Αρχιραββίνος της Γαλλίας, καθώς και ο πρόεδρος τους WJC κ. Ronald Lauder, στις δηλώσεις τους τονίζουν: "Ελπίζαμε ότι τέτοιες μοχθηρές κατηγορίες δεν θα εκφράζονταν από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με δεδομένα τα τόσα χρόνια διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο θρησκειών μας".

Ο πρόεδρος του EJC κ. Moshe Kantor, στη δήλωσή του κάλεσε την "Ελληνική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους της χώρας κατά της ρητορικής του μίσους"…

…ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ... ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ, ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ New York Times!

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ,ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ!

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ... ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ" ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΑΦΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΦΙΜΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/12/blog-post_23.html

Και από: http://paspartoy.blogspot.com/2010/12/blog-post_1419.html

Και από: http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_628.html

***

Η ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε άρθρα, δηλώσεις και κηρύγματά του στοχεύει κατά σύστημα εναντίον των Εβραίων υπό την έωλη κάλυψη του «Αντισιωνισμού». Αποκορύφωμα της επιθετικής τακτικής του υπήρξε πρόσφατη συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος έθεσε υπόψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, υπό την ιδιότητά του και ως προέδρου της Ιεράς Συνόδου, την αντισημιτική και μισαλλόδοξη τακτική του εν λόγω Μητροπολίτη.  Με επιστολές τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, η Anti-Defamation League και η American Jewish Committee  τόνισαν ότι "είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό να ακούγονται τέτοια λόγια από ένα θρησκευτικό ηγέτη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να καταστήσει σαφές ότι ο αντισημιτισμός, σε όλες του τις μορφές, δεν είναι αποδεκτός". Παράλληλα, επισήμαναν χαρακτηριστικά ότι "Το να επιτραπεί να μείνουν χωρίς αντίδραση τα αντισημιτικά σχόλια του Μητροπολίτη, θα έστελνε το αντίθετο μήνυμα στο ελληνικό κοινό και σε εκείνους ανά τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και η ADL- που διεξάγουν διαθρησκειακό διάλογο, ότι δηλαδή ο αντισημιτισμός είναι ανεκτός -αν όχι υιοθετούμενος- από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία".

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC), το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) και η Σύνοδος Ευρωπαίων Ραββίνων, με ανακοινώσεις τους ζήτησαν από την ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να καταδικάσουν τις αντισημιτικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Ο Ραββίνος Joseph Sitruk, επίτιμος πρόεδρος της Συνόδου Ευρωπαίων Ραββίνων και επί σειρά δεκαετιών Αρχιραββίνος της Γαλλίας, καθώς και ο πρόεδρος τους WJC κ. Ronald Lauder, στις δηλώσεις τους τονίζουν: "Ελπίζαμε ότι τέτοιες μοχθηρές κατηγορίες δεν θα εκφράζονταν από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με δεδομένα τα τόσα χρόνια διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο θρησκειών μας".

Ο πρόεδρος του EJC κ. Moshe Kantor, στη δήλωσή του κάλεσε την "Ελληνική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους της χώρας κατά της ρητορικής του μίσους".

Πηγή: http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=564:2010-12-22-10-07-31&catid=49:2009-05-11-09-28-23

***

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος καταδικάζει τις δηλώσεις του Πειραιώς Σεραφείμ

του Νίκου Παπαχρήστου 

Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός είναι καταδικαστέος απ’ όπου και αν προέρχεται δήλωσε αργά το απόγευμα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, στην σκιά των δηλώσεων του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατέστησε σαφές ότι αυτές οι αντιλήψεις δεν εκφράζουν την αυτοσυνειδησία της Ορθόδοξης  Εκκλησίας.

«Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, από όπου και από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, δεν μπορούν να εκφράζουν την πίστη και την αυτοσυνειδησία της Εκκλησίας. Ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν λησμονούμε ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός γεννήθηκε Εβραίος, ενώ κανείς δεν δικαιούται να προσβάλλει τη μνήμη των 6.000.000 αθώων θυμάτων του ολοκαυτώματος. Από τη φάτνη του Θεανθρώπου που ταπεινά γεννάται στην Βηθλεέμ ανατέλλει ελπίδα και φως και όχι φόβος και συνωμοσιολογίες εναντίον του οποιουδήποτε» σημείωσε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος κληθείς να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

«Η διαχρονική συνείδηση της Εκκλησίας εκφράζεται από το παράδειγμα μεγάλων ιεραρχών, όπως του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, του Ζακύνθου Χρυσοστόμου και του αειμνήστου προκατόχου μας Ιωακείμ, που ο καθένας με τον τρόπο του, και από γνήσια χριστιανικά αισθήματα παρακινούμενος, συνέβαλε στη σωτηρία χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων. Αυτή είναι η παράδοση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αυτήν ακολουθούμε» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του κ.Σεραφείμ έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσαν ήδη την καταδίκη της Κυβέρνησης.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4282

***

Και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής καταδικάζει τις δηλώσεις Πειραιώς Σεραφείμ

του Νίκου Παπαχρήστου

Στην καταδίκη των δηλώσεων του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ προχώρησε πριν λίγα λεπτά, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε ανακοινωθέν της αναφέρει ότι "σε απάντηση της πρόσφατης αντισημιτικής  ρητορικής που δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε δημόσια από Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής καταδικάζει κάθε τέτοια γλώσσα, και εκφράζει τη θλίψη της ότι οι εν λόγω επώδυνες λέξεις δεν θα έπρεπε να είχαν ειπωθεί καν. Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής θεωρεί τις σχετικές δηλώσεις  βαρύτατα προσβλητικές και εντελώς απαράδεκτες".

"Με ηγετική θέση στον Διαθρησκειακό Διάλογο, η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή επιβεβαιώνει τις μακρόχρονες και θετικές σχέσεις της με την Εβραϊκή Κοινότητα εδώ και στο εξωτερικό, και θλίβεται με τα μέλη της με αυτό το περιστατικό, το οποίο δεν εκφράζει τα αισθήματα και τη στάση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και του Ελληνικού Έθνους. Αυτές τις Άγιες ημέρες που εορτάζουμε την ειρήνη και την καλή θέληση μεταξύ όλων των λαών, η προσευχή μας είναι, με την ευλογία και τη βοήθεια του Θεού, ο αμοιβαίος σεβασμός, η κατανόηση και η αγάπη να επικρατήσουν" υπογραμμίζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Νεότερη ενημέρωση : Λίγο πριν τις 12 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έδωσε στη δημοσιότητα την επίσημη ανακοίνωσή της αναφορικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς που έχει ως εξής:

Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ  ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Σε απάντηση των προσφάτων αντισημιτικών δηλώσεων που ατυχώς παρουσιάστηκαν δημόσια από Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής καταδικάζει κάθε παρόμοια δήλωση και εκφράζει την λύπη της για τις απαράδεκτες εκφράσεις οι οποίες δεν έπρεπε καν να είχαν λεχθεί.  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή θεωρεί τα εκφρασθέντα σχόλια πολύ προσβλητικά και εντελώς απορριπτέα.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία έχει ηγετικό ρόλο στον διαθρησκειακό διάλογο, επιβεβαιώνει τις από μακρού θετικές σχέσεις της με την Ισραηλιτική κοινότητα εδώ και στο εξωτερικό και θλίβεται μαζί της για τις αντισημιτικές δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι αντιπροσωπευτικές ούτε των αισθημάτων και της στάσεως της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική και ανά τον κόσμο,  ούτε και του Ελληνικού Έθνους.   Τις Άγιες αυτές ημέρες στις οποίες εορτάζεται η ειρήνη και η καλή θέληση μεταξύ όλων των ανθρώπων, προσευχόμεθα να υπερισχύσει με τη χάρη και βοήθεια του Θεού ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση και η αγάπη.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4283

***

Ανίερη συμμαχία Εβραίων – Κυβέρνησης κατά Σεραφείμ!

Η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.) και την Κυβέρνηση μόνο τυχαία δεν είναι. Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σεραφείμ στους Καμπουράκη – Οικονομέα στο Mega ξέσπασε πόλεμος!

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μίλησε στο Mega για την ευθύνη του παγκόσμιου σιωνισμού στην καταστροφική πορεία που οδηγεί τον κόσμο, στην προσπάθεια καταστροφής της οικογένειας, με τις μονογονικές οικογένειες, τις ίδιου φύλου οικογένειες, την προσπάθεια εξόντωσης του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Το Κ.Ι.Σ. μόνο την… εκτέλεσή του δεν ζήτησε. Διαβάστε την ανακοίνωσή του (πιο πάνω). Αν και οι επιστολές των Εβραίων φίλων μας απευθύνονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, η κυβέρνηση έσπευσε να τοποθετηθεί με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Γ. Πεταλωτή:

«Δεν είναι στο ρόλο της Κυβέρνησης να κρίνει και να σχολιάζει δηλώσεις ιερέων.

Είναι όμως υποχρέωσή της να καταδικάζει τη γλώσσα του μίσους από όποιον κι εάν εκφέρεται. Είναι υποχρέωσή της να στιγματίζει ως απαράδεκτη τη γλώσσα που αρνείται το ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο. Προσβάλλουν την Ελλάδα. Προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία μας, τις καταδικάζουν απερίφραστα».

Το ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί είναι γιατί τώρα; Οι θέσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς για τον εβραιοσιωνισμό και τη Μασωνία είναι γνωστές εδώ και πολλά έτη. Διαβάστε για παράδειγμα τι έλεγε ενώπιον των μελών της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας τον Οκτώβριο:

 «Η επίσκεψις του Πρωθυπουργού του Ισραήλ εις την Ελλάδα, η επίτευξις του μακροχρονίου σχεδίου του σιωνιστού κ. Σόρος δια την παραχώρησιν Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εις την Ισραηλιτικήν πολεμικήν μηχανήν δια τας στρατιωτικάς ασκήσεις αυτής, η υπογραφή πολιτικοστρατιωτικών συμφωνιών μετά του Ισραήλ, ο εναγκαλισμός μας από το διεθνές Εβραϊκό λόμπυ των Η.Π.Α. των Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Μπρεζίνσκυ και σία και αι συγχαρητήριαι προσρήσεις του Αντιπροέδρου της Αμερικανικής Κυβερνήσεως, η άμεσος αναβάθμισις της χρηματικοπιστοληπτικής ικανότητος της χώρας από την Moodys αποδεικνύουν ποία είναι πλέον τα νέα «αφεντικά» της αγιοτόκου και ηρωωτόκου ταύτης πατρίδος και ερμηνεύουν διατί η παρούσα Κυβέρνησις ηρνήθη το νόμιμον αίτημά μου να διαλύση τα ψευδεπίγραφα τεκτονικά δήθεν ιδρύματα που παραβιάζουν τας διατάξεις του άρθρου 188 του Αστικού Κώδικος και αποτελούν προπύργια του διεθνούς σιωνιστικού και σατανοκινήτου «σαχεντρίν», που ύψωσεν ως ψευδοθεόν τον δυσώνυμον Εωσφόρον η Διάβολον κρυπτογραφικά αναφερόμενον ως δήθεν «Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος» (Μ.Α.Τ.Σ.) αρνηθέν την πίστιν εις τον Τρισάγιον Θεόν της Διαθήκης μέσω της Ραββινικής γραμματείας, του Ταλμούδ και της Καμπάλα, και που αγωνίζεται παντί σθένει δια την επίτευξιν παγκοσμίου διακυβερνήσεως και δια την επιβολήν του Εωσφορισμού ως παγκοσμίου θρησκείας (ΜΡΑ)».

http://www.elora.gr/portal/orthodoxy/6--/2505-2010-10-10-16-16-01

Γιατί, λοιπόν, τώρα και όχι τότε, που ο Σεραφείμ τους τα έλεγε και πιο «χοντρά»; Μα γιατί, πολύ απλά τώρα βρισκόμαστε ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ της Εβραϊκής Ηγεμονίας! Εάν δεν το έχετε αντιληφθεί, σύντομα, πολύ σύντομα θα το νιώσετε.

Κι αν δεν μας πιστεύετε διαβάστε κι αυτό http://www.elora.gr/portal/orthodoxy/6--/2693--------l--r

Πηγή: http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2714-2010-12-23-19-10-54

***

A Greek Bishop’s Anti-Semitic Tirade

By ROBERT MACKEY

Metropolitan Seraphim of Piraeus.Updated | 7:19 p.m. Leaders of Greece’s small Jewish community objected on Wednesday to televised remarks by a Greek Orthodox bishop who blamed the country’s financial problems on a conspiracy of Jewish bankers and claimed that the Holocaust was orchestrated by Zionists.

The Central Board of Jewish Communities in Greece complained to church authorities about the anti-Semitic remarks made by the Metropolitan Seraphim of Piraeus during an interview on Greek television on Monday, according to a statement (in Greek) on the group’s Web site.*

The Jewish Telegraphic Agency reported that the bishop “said that there is a conspiracy to enslave Greece and Christian Orthodoxy. He also accused international Zionism of trying to destroy the family unit by promoting one-parent families and same-sex marriages.”

According to the news agency, when the bishop was then asked, “Why do you disagree with Hitler’s policies? If they are doing all this, wasn’t he right in burning them?” he replied: “Adolf Hitler was an instrument of world Zionism and was financed from the renowned Rothschild family with the sole purpose of convincing the Jews to leave the shores of Europe and go to Israel to establish the new Empire.” He added that Jewish bankers like “Rockefeller, Rothschild and Soros control the international banking system that controls globalization.”

Greece’s Jewish community is ancient, but only about 10,000 Greek Jews survived the Holocaust.

The president of the European Jewish Congress, Moshe Kantor, called for the bishop to be fired in a statement sent to reporters on Wednesday. He added: “It is completely unacceptable that someone senior in a mainstream European religious denomination can make such repulsive and hate-filled claims.”

The American Gathering of Holocaust Survivors and their Descendants sent this statement to The Lede:

Holocaust survivors are aghast at the hate-filled remarks of Metropolitan Seraphim and call on the Greek Orthodox hierarchy to remove him from his position. We also demand that the Greek government prosecute him under its laws against incitement to hatred. Greece itself, which suffered grievously under Nazi occupation, is slandered by Metropolitan Seraphim’s bigotry. His remarks constitute a brutal assault on the memory of all Nazi victims, Jew and non-Jew.

Earlier this year, the bishop wrote to Britain’s Queen Elizabeth II to demand that Elton John be stripped of his knighthood for telling Parade magazine, “Jesus was a compassionate, super-intelligent gay man.” The bishop also complained to Britain’s ambassador to Greece about the singer’s “unacceptable and absurd” comment, which, he said, had caused “deep pain and bitterness.”

*Thanks to the reader who sent us a link to video of the complete interview with the bishop from Mega TV in Greece. Even non-speakers of Greek can clearly see the shock on the face of the television host (at about 13 minutes into the interview) when the bishop explained his theory of Zionist complicity in Adolf Hitler’s extermination of the Jews.

Πηγή: http://thelede.blogs.nytimes.com/2010/12/22/a-greek-bishops-anti-semitic-tirade/?emc=eta1

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel