Ζωηφόρος

Αναγουλιάζει ο Rick Santorum με το άκουσμα και μόνο του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας!

Το μένος του Rick Santorum

εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας


Rick-Santorum3-460x307Όπως δήλωσε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα Rick Santorum, ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας τον αναγουλιάζει!

Η σοκαριστική, και ειλικρινής αυτή αντίδραση του δεν είναι κάτι το καινούργιο, αλλά ένα χρόνιο φαινόμενο, αφού ως πολιτικός έχει την τάση να αγνοεί την θρησκευτική ελευθερία. αλλά και το Σύνταγμα.

Στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να επιβάλλει την προσευχή στα σχολεία, καθώς και τη διδασκαλία της δημιουργίας (creationism), ενώ πρόσφατα ενεπλάκη και στη διαμάχη σε σχέση με την διακριτική μεταχείριση των γυναικών από πλευράς εργοδοτών.

Η πολιτική καριέρα του Santorum χαρακτηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια, από την πλήρη αντίθεσή του στο τείχος προστασίας που προσφέρει η 1η τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος, μεταξύ κράτους και εκκλησιών.

Το 2001 ο Santorum είχε υποστηρίξει μια τροποποίηση που θα επέτρεπε την διδασκαλία του ευφυούς σχεδιασμού στα δημόσια σχολεία, και που θα έθετε σε αμφισβήτηση την θεωρία της εξέλιξης.

Επί πολλά χρόνια υποστηρίζει την σχολική προσευχή, ενώ αντιτάθηκε στο δικαίωμα των Μουσουλμάνων να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες αγοράς ακινήτων, στη διάρκεια της «διαμάχης των τζαμιών».

Έχει δηλώσει πως η απαίτηση, ακόμη και οι θρησκευόμενοι εργοδότες, να καλύπτουν ασφαλιστικά την αντισύλληψη των υπαλλήλων τους, συνιστά μια επιθετική κρατική παρέμβαση, που προσπαθεί να επιβάλλει αξίες με το ζόρι.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται. Ως πολιτικός, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ακυρώσει την 1η τροποποίηση του Συντάγματος.

Απομένει λοιπόν στους Αμερικανούς ψηφοφόρους να τον καταψηφίσουν, και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα της χώρας, που εξασφαλίζει τις ατομικές τους ελευθερίες.

Huffington Post

http://www.huffingtonpost.com/anthony-d-romero/rick-santorum-church-and-state_b_1307708.html

Απόδοση: S.A.

Πηγή: http://www.antinews.gr/2012/03/01/149763/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel