Ζωηφόρος

Η νεολαία και οι «επιτήδειοι», του Στρατή Ανδριώτη,

Η νεολαία και οι «επιτήδειοι»

του Στρατή Ανδριώτη

Η νεολαία είναι ότι πολυτιμότερο έχει ο κόσμος μας. Το αύριο, η ελπίδα, η προοπτική του, που όμως κάποιοι επιτήδειοι έμποροι ψυχών την επιβουλεύονται, ψάχνοντας θύματα στους χώρους της, καμουφλάροντας στημένες παγίδες που εξυπηρετούν συμφέροντα, εκμεταλλευόμενοι τις έμφυτες ανάγκες των νέων που ζουν με όνειρα, ελπίδες, στόχους, αναζητώντας τη χαρά, τη γνώση, τη δράση, την επιτυχία, την φυσιολογική ζωή...

 Είναι εκείνοι που εμπορεύονται θεάματα, ψυχαγωγία, μόδα, μουσική κλπ. προωθώντας μεθοδευμένα μια φτωχότερη παιδεία, περισσότερη διαφθορά καί τους νέους στα δίχτυα των ναρκωτικών καί του θανάτου. Θέλουν τους νέους στο περιθώριο, στο χάος, στη βία, στην εγκληματικότητα, στην προπαγάνδα της σεξουαλικής ασυδοσίας, στην ηθική και πνευματική αποχαύνωση. Διαγράφουν από την κοινωνία αξίες καί ιδανικά, αφήνοντας το χώρο άδειο, για να ξεπέσουν οι νέοι σε είδωλα καί υποπροϊόντα της εποχής, όπου πρότυπα γίνονται τα ακριβοπληρωμένα πέλματα των ποδοσφαιριστών, οι κάθε είδους δήθεν σταρ, οι πόρνες, οι ομοφυλόφιλοι κ.α.

Επιτήδειοι που προσπαθούν να γκρεμίσουν την οικογένεια, τη θρησκεία, την πατρίδα, τους νόμους, την παιδεία, την ιστορία, την ηθική, για να μην μπορούν να δουν οι νέοι ποια πράγματι είναι η ελευθερία, η αγάπη, η δικαιοσύνη, η ισότητα, η ειρήνη, η αλήθεια. Θέλουν παιδιά χωρίς νου, κρίση, βούληση καί λειτουργία σκέψης. Αποχαυνωμένα, που κυνηγούν χίμαιρες, αναπτύσσοντας την αυτομηδένιση, τον θρίαμβο του τίποτα, υπόδουλους στη σκλαβιά που προκαλούν οι αδυναμίες του χαρακτήρα, τα πάθη. Χωρίς πνευματική καλλιέργεια, χωρίς παιδεία-μόρφωση, εκλεκτικό διάβασμα, καλή επίδοση σε ωφέλιμες ασχολίες, δημιουργικότητα, ευσυνειδησία, ανωτερότητα βίου, δυνατότητα απόρριψης καθετί τιποτένιου, ανάπτυξη προσωπικότητας καί υγιών συναισθημάτων. Τους θέλουν πνευματικά αποπροσανατολισμένους, με υλιστικό τρόπο ζωής, σε μία κοινωνία αντιθέσεων, πληθώρας θεωριών, ιδεολογικού χάους καί προκλητικότητας. Χωρίς πίστη στο Θεό, αλλά με πίστη σε τιποτένια, ανούσια, γελοία υποκατάστατα που υποκαθιστούν την αρετή του Χριστιανού με την ιδεολογία, την τύχη, την μαγεία, τον ελεύθερο έρωτα κλπ. επιλέγοντας την αθεΐα ως έναν τρόπο ασύδοτης καί ανέμελης ζωής καί άτακτου βίου. Λατρεύοντας ξόανα, πιστεύοντας στις σούζες, τις κόντρες, στο σκότωμα του χρόνου, στη διασκέδαση της χαμοζωής. Αγνοώντας τον τρισχιλιετή πολιτιστικό, αρχαιολογικό καί ιστορικό πλούτο της δόξας καί του ηρωισμού της Ελλάδας, τις παραδόσεις, τα μνημεία, που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν διαθέτει. Δίχως βάσεις οικογενειακής ζωής, σε μια κοινωνία που εξαρτάται από την μορφή που δίνει το οικογενειακό περιβάλλον στα παιδιά που παρά τις ανέσεις, μεγαλώνουν χωρίς το ανάλογο παράδειγμα, αναζητώντας την ελευθερία, στα ακούρευτα μαλλιά, στους χορούς της ζούγκλας, στις αναθυμιάσεις των κλαμπ, στις υστερίες των γηπέδων, στο πρόωρο κάπνισμα, στο αμαρτωλό ξενύχτι, στην ικανοποίηση των ενστίκτων, στην ελευθερία του πεζοδρομίου.

Δεχόμενοι χιλιάδες κάθε λογής μηνύματα για οτιδήποτε τους πλασάρει έναν άλλο τρόπο ζωής, ωραιοποιημένο, εξωπραγματικό, που τους θέλει θύματα του καταναλωτισμού, της απόκτησης αγαθών, σ’ έναν κόσμο προτύπων συμπεριφοράς, ενδυμασίας, διατροφής, διασκέδασης. Νέοι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από το μεγάλο πρόβλημα που είναι η ανωνυμία τους, επιλέγοντας να κάνουν εντύπωση, για να τους προσέξει ο συνάνθρωπός τους, δημιουργώντας επεισόδια, ανήκοντας σε ομάδες περιθωριακών ατόμων, οργανώσεων, κουκουλοφόρων, ψευτοαναρχικών, προκαλώντας θορύβους με μηχανές, προτιμώντας για ντύσιμο το… γδύσιμο, προσπαθώντας να ξεπεράσουν το κόμπλεξ της έλλειψης προσωπικότητας. Πιστεύοντας ότι ψυχαγωγία είναι η πλήρης κάλυψη του ελεύθερου χρόνου, με ένα βασανιστικό κυνήγι στιγμιαίων ηδονών, ηθικών παρεκτροπών, μεθυστικών διασκεδάσεων της αγέλης και του ξενυχτιού, που οι νέοι γίνονται έρμαια των παθών, τα οποία ποτέ δεν ικανοποιούνται, με αποτέλεσμα την εξασθένηση του σώματος, την υπονόμευση του χαρακτήρα, της πνευματικής υγείας, την αποσύνθεση της ηθικής ακεραιότητας, καί τον μαρασμό της δημιουργικότητας. Διασκεδάζουν αγνοώντας ότι χαρά δεν είναι η επιδερμική ευχαρίστηση των αισθήσεων, αλλά η ανακούφιση-ανανέωση των ψυχικών καί σωματικών τους δυνάμεων, που χαλαρώνει την οργανική ένταση, διατηρώντας την αποδοτική λειτουργία καί την υγεία.

Μια νεολαία κομματικοποιημένη-διαιρεμένη χωρίς λόγο, χωρισμένη σε ομάδες, ποδοσφαίρου, μηχανόβιων, ροκάδων, κλπ. που ξεχωρίζει η αγραμματοσύνη καί η αμάθεια. Με την διάλεκτο των νέων να αδικεί την πάμπλουτη Ελληνική γλώσσα μας. Την αγορά πλημμυρισμένη με εισαγωγές άχρηστων ειδών καί συνηθειών. Την ξενομανία, να αντικαθιστά την Ελληνική μας κληρονομιά όταν όλοι οι ξένοι υποκλίνονται στο μεγαλείο της. Μια νεολαία σεξουαλικά επαναστατημένη, κατά της ηθικής, ώστε να κονιορτοποιούνται τα πάντα. Με πλήρη ελευθερία-ασυδοσία, πιστεύοντας ότι η κάθε είδους ηδονή επιλύει υπαρξιακά προβλήματα, γεμίζοντας την κοινωνία με προκλητικές εμφανίσεις ανθρώπων, πορνομάγαζα, αισχρά έντυπα, κ.α. που επιτείνουν το ψυχικό κενό, την απελπισία, αφήνοντας πίσω τους αφροδίσια νοσήματα, ΑΙDS, απαξίες, εξευτελισμένες προσωπικότητες, εγκληματικότητα, διαλυμένες οικογένειες, βιασμούς, εκτρώσεις (λοιμώξεις, επιπλοκές), ναρκωτικά, εξαφανίσεις νέων, διαστροφές, ομοφυλοφιλία, διαφθορά…

Με νέους εθισμένους στο κάπνισμα, (1η αιτία θανάτου), με 55 χημικές ουσίες του καπνού των τσιγάρων να προκαλούν καρκίνο. Αψηφώντας κινδύνους εμφράγματος, καρδιοπαθειών, αποβλάκωσης του πνεύματος, αναστολής της ανάπτυξης, στειρότητα, με τους επιστήμονες να θεωρούν αμφίβολο αν υπάρχει έστω καί μία λειτουργία της ζωής που δεν εξασθενεί απ’ το κάπνισμα, με παιδιά κάτω των 16 ετών να ξοδεύουν στη χώρα μας 1δις € το χρόνο για τσιγάρα, ώστε να επιβεβαιώσουν τον ανδρισμό τους, να ξεχωρίζουν μιμούμενοι τους άλλους, να δείξουν οι γυναίκες την εξίσωσή τους με τον άνδρα.

Με νέους που καταφεύγουν στο αλκοόλ (3η αιτία θανάτου), πίνοντας καί έχοντας ταυτίσει την παρέα, το κέφι, την διάθεση, την διασκέδαση, με την κατάχρηση, τις τρέλες, την μαγκιά, το μεθύσι που όμως γίνεται ψυχική καί σωματική αρρώστια, δημιουργώντας έλκη, καρκίνο, εγκεφαλικά, γεννήσεις παραμορφωμένων ή καθυστερημένων παιδιών, που αποτελεί την κυριότερη αιτία θανατηφόρων ατυχημάτων, υποβαθμίζει την προσωπικότητα, μειώνει τη δύναμη δημιουργώντας εξάρτηση-καταστροφή.

Μια νεολαία που αποχαυνώνεται με την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, την συναλλαγή καί το χρήμα. Με τη μπάλα που φανατίζει, παθιάζει ανόητα καί αποπροσανατολίζει, στρέφοντας τη φυσική ορμητικότητα σε υποδεέστερα πράγματα που δήθεν εκτονώνουν με την ψυχολογία του όχλου (βωμολοχίες, ύβρεις, διαπληκτισμοί). Με νέους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά, εξαπλωμένη παντού τη διαφθορά, τις κάθε είδους αισθησιακές, λάγνες καί καταστρεπτικές διασκεδάσεις, τους κανιβαλισμούς πολλών συναυλιών, όπου πολλά μουσικά ακούσματα εκφράζουν μια νεολαία που βρίσκεται στο περιθώριο. Εκτεθειμένοι νέοι σε πολλούς κινδύνους που προκαλούν πρόωρους θανάτους με αυτοκτονίες (5000 απόπειρες το χρόνο στη χώρα μας – 500 νεκροί) ως διαμαρτυρία απέναντι σε μια εχθρική καί αδιέξοδη πραγματικότητα. Με τροχαία δυστυχήματα, με παιδιά που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο τους, που ζουν εναντίον των θεσμών της οικογένειας, χωρίς δουλειά καταλήγοντας στην εγκληματικότητα, στα ναρκωτικά, στα στέκια του υπόκοσμου, στην πορνεία, πνιγμένα στην ανία, την πλήξη, την διαταραχή της ψυχικής ισορροπίας, δημιουργώντας έναν κοινωνικό βούρκο. Παρασυρμένοι από πολλές προτεινόμενες καί ολέθριες «λύσεις», όπως ότι μόνο μία βίαιη μουσική μπορεί να τους ξυπνήσει, διαδίδοντας ότι η δύναμη της μουσικής διαμορφώνει γούστα, διάθεση, συμπεριφορά, χαρακτήρα, με ήχους, μελωδίες, ρυθμούς, που αλλάζουν, μαζί με τη μόδα, τα σχέδια, τα αξεσουάρ, την προκλητικότητα, τη χυδαιότητα! Νέοι-νέες που υιοθετούν έναν αλλόκοτο τρόπο εμφάνισης. Καρφιά, τούφες πολύχρωμες, τζέλ, βραχιόλια, χαϊμαλιά, κονκάρδες, μπλούζες με διάφορες μορφές, αρβύλες… αναζητώντας με αυτό τον τρόπο πρότυπα για να πορευθούν στη ζωή, που οι επιτήδειοι τους παρουσιάζουν μεταξύ άλλων, τους τραγουδιστές καί τα συγκροτήματα που τους προβάλλουν από παντού μέρα καί νύχτα, μετατρέποντας τη νεολαία σε θαυμαστές καί οπαδούς τους, αντιγράφοντας τη συμπεριφορά, την εμφάνιση καί την κάθε κίνησή τους!

Με κέντρα καί μέσα ομορφιάς πολυεθνικών εταιρειών που έχουν στόχο την εκμετάλλευση νέων, αφού δαπανώνται ογκώδη ποσά (εκατομμύρια € κάθε χρόνο για καλλυντικά καί φροντίδα τριχών). Τον μιμητισμό σε ότι πλασάρουν τα περιοδικά, η Τ.V. αφού δεν υπάρχει κανένα σημείο του σώματος που να μην περιποιούνται, ακόμα και για τους άνδρες που εκθηλύνουν αντί να είναι ρωμαλέοι, έξυπνοι, εργατικοί, δραστήριοι, ευφυείς, αφιερώνοντας όλοι πολύτιμο χρόνο-χρήμα, ακολουθώντας τα πρότυπα που λανσάρονται από τους μάνατζερ, τα «γραφεία» που έλκουν τους πάντες από το παγκόσμιο νεανικό κοινό καί όχι μόνο! Χωρίς να ενημερώνονται οι χρήστες βαφών, βερνικιών, κραγιόν, για τις αλλεργίες, δερματίτιδες, αλλοιώσεις στη γενετική δομή του οργανισμού από χημικές-καρκινογόνες ουσίες που περιέρχονται σε καλλυντικά κ.α.

Οι νέοι σήμερα επιβιώνουν σε μία κοινωνία που διέρχεται κρίση, αν καί υπάρχει αφθονία σε όλα, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αν αξιοποιήσουν τα χαρίσματα, τις ικανότητές τους καί αγωνιστούν σωστά θα γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που τους έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι άνθρωποι χωρίς ήθος, ιδανικά, στόχους, αρχές, πεποιθήσεις, σχέδια, καί επιδιώξεις δεν τους ανοίγονται δρόμοι, δεν γεμίζουν κενά, δεν προοδεύουν κοινωνίες!

Πηγή: http://stratisandriotis.blogspot.com/2011/01/blog-post_5702.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel