Ζωηφόρος

Δόξα τω Θεώ. Οι πολιτικοί μας δουλεύουν για να δοξάζεται η Εκκλησία του Χριστού…!!!

Καυγάς για το "χριστιανόσημο" του Κουράκη!

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπικές οι απόψεις του Κουράκη – ΝΔ: Είστε υποκριτές, Διώξτε τον

Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ της κόντρας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν να προσθέσουν οι τοποθετήσεις του Τάσου Κουράκη για τη μισθοδοσία των κληρικών και τη φορολόγηση των Χριστιανών Ορθόδοξων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή του τονίζει πως αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο διαχωρισμός μεταξύ εκκλησίας και κράτους, μετά, όμως, από διάλογο και συνεννόηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η πρόταση του κ. Κουράκη απηχεί προσωπικές απόψεις και στη συνέχεια επιτίθεται στην κυβέρνησης κατηγορώντας της ότι επιχειρεί μια ακόμη στρατηγικής επίθεσης στοχοποίησης ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία, να την εντάξει και αυτήν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στοχοποίησης της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν άμεση. Σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για άδειασμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το ίδιο του το κόμμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, “αδειάζει” άλλο ένα στέλεχός του, τον κ. Κουράκη, χαρακτηρίζοντας “προσωπικές απόψεις” τα όσα είπε περί θέσπισης “ειδικού φόρου ΣΥΡΙΖΑ”, αποκλειστικά για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους».

Μάλιστα η Συγγρού, τονίζει ότι εάν δεν απομακρύνει τον κ. Κουράκη από τομεάρχη Παιδείας, ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά υιοθετεί τις τοποθετήσεις του: «Ο κ. Κουράκης τυγχάνει τομεάρχης Παιδείας, οπότε οι δρόμοι για τον κ. Τσίπρα είναι δύο: ή τον απομακρύνει από τη θέση του ή δηλώνει ευθέως ότι υιοθετεί πλήρως τα λεγόμενα του τομεάρχη του».

«Και κάτι ακόμα: Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό, αυτοί που μανιωδώς πολέμησαν την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες των Ελλήνων, να ζητούν τώρα μετ’ επιτάσεως, το θρήσκευμα να προσδιορίζεται στη φορολογική δήλωση» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ

πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9743.html

*** 

Άνω - κάτω ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το "χριστιανόσημο" του Κουράκη!

Θέση στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να πάρει ο υπουργός Οικονομικών από την στιγμή που ενεπλάκη το όνομά του στην διαμάχη για το χριστιανόσημο που πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.Μάλιστα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και βίντεο με απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Στουρνάρα σε τηλεοπτική εκπομπή.

"Με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη συζήτηση που άνοιξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης για τη φορολόγηση των πιστών. Και επιχειρεί να τον εμπλέξει διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του Υπουργού, όπως προκύπτει από τη μοναδική αναφορά που έχει κάνει για το θέμα ο κ. Στουρνάρας και μάλιστα 8 μήνες πριν γίνει Υπουργός (άρα είναι εντυπωσιακό αυτό που χρεώνεται στον κ. Στουρνάρα ότι υιοθέτησε πρόταση -που ειπώθηκε σήμερα- πριν μερικούς μήνες!)", τονίζεται σε ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Και συνεχίζει: "Όπως προκύπτει και από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο Υπουργός στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με την τότε ιδιότητά του ως Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές», ο κ. Στουρνάρας επισήμανε το τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;».

Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα, η οποία διαφέρει παρασάγγας από τις σημερινές απόψεις του κ. Κουράκη."

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη ΝΔ ότι διακατέχεται από αγωνιώδη εμμονή να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ακόμα κι αν αυτό αφορά στην Εκκλησία. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι:

"Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσου Κουράκη στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠ.ΟΙΚ κ. Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες".

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=188313&catid=9

***

Τα κόμματα για τον «χριστιανικό φόρο» που ζητά ο Κουράκης

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης για τον «χριστιανικό φόρο»

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση του βουλευτή του Τάσου Κουράκη να φορολογηθούν όσοι πολίτες δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι με σκοπό να εξασφαλισθούν οι μισθοί των ιερέων. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για αγωνιώδη εμμονή της ΝΔ να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δε παλαιότερες δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα ως προέδρου του ΙΟΒΕ, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών

Η αναφορά Κουράκη έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη σχέση Αριστεράς και Εκκλησίας, όπου ο βουλευτής μίλησε για τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία καυτηρίασε ήδη από χθες τη στάση του κ. Κουράκη κάνοντας λόγο για εποχές «σταλινικού καθεστώτος», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά παραπέμποντας σε χώρες της Ευρώπης για τον τρόπο μισθοδοσίας των κληρικών.

Σε σημερινή του ανακοίνωσή ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι «η αγωνιώδης εμμονή της ΝΔ να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει όρια, ούτε ακόμα κι αν αυτό αφορά στην Εκκλησία. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών».

«Η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσου Κουράκη στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά" δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠ.ΟΙΚ κ. Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Αυτή η πρόταση χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως μέρος της γνωστής στρατηγικής επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στα στελέχη του και αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας. Είναι φανερό ότι η ΝΔ δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία, να την εντάξει και αυτήν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στοχοποίησης της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας», καταλήγει.

Στο θέμα παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνοντας ότι ο εφημεριακός κλήρος δεν πρέπει να έχει καμία ανησυχία για τη μισθοδοσία του. Αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιπποκράτους:

«Το πρώτο και βασικό μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο εφημεριακός κλήρος δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως ανησυχία για τη μισθοδοσία του. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εντάξει τη μισθοδοσία του κλήρου στην ενιαία αρχή πληρωμών και το ενιαίο μισθολόγιο. Είναι επίσης γνωστοί οι κανόνες που ισχύουν για την πλήρωση των κενούμενων εφημεριακών θέσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα προσαρμογής.

Μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να μη διαχωρίζονται και να μην καταχωρίζονται οι πολίτες με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις είναι μεγάλο θεσμικό λάθος (συντηρητικού βεβαίως χαρακτήρα) να ξαναγυρίζουμε σε πρακτικές καταγραφής και διλλήματα δήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ιδίως όταν αυτό συνοδεύεται από φορολογικό κόστος!

Στο πλαίσιο των διακριτών θεσμικών ρόλων κράτους και εκκλησίας και με σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον διαρκή διάλογο Πολιτείας και Εκκλησίας για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Χρυσή Αυγή: Να πληρώνουν οι Συριζαίοι τον παχυλό μισθό του Κουράκη

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Τάσου Κουράκη, εξαπέλυσε και η Χρυσή Αυγή.

«Να πληρώνουν οι Συριζαίοι τον παχυλό βουλευτικό μισθό του Κουράκη και τα εκατομμύρια της επιχορήγησης που εισπράττει το κόμμα τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Ανεξ. Έλληνες: Υπερέβη τα εσκαμμένα ο κ.Κουράκης

Τις δηλώσεις του Τάσου Κουράκη καταδίκασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνοντας λόγο για «αλλόκοτη στάση που υποδηλώνει ασέβεια».

«Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσφέρεται να μοιράσει τη γη της Εκκλησίας σε ανέργους για να την καλλιεργήσουν, οι κατά τόπους ενορίες στηρίζουν τους απόρους με συσσίτια αγάπης και ο απλός ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου οικογενειάρχη, έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης να προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης μας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε αυτή την αλλόκοτη στάση που δηλοί ασέβεια και παντελή έλλειψη κατανόησης του άρρηκτου δεσμού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας και στηρίζουμε την Εκκλησία μας τόσο ισχυρά, όσο και εκείνη στηρίζει σήμερα την Κοινωνία μας», προσθέτουν.

«Τέλος, αν και δεν πιστεύουμε στην φίμωση της ελεύθερης άποψης, κρίνουμε ότι ο κ. Κουράκης υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΘΝΟΣ On Line 28/1/2013

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63773554

***

Χριστιανικό φόρο ζητεί ο Κουράκης

Τελικά κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τον Θεό τους. Την ώρα που η Εκκλησία της Ελλάδας στηρίζει χωρίς προαπαιτούμενα και δηλώσεις «θρησκεύματος» χιλιάδες αδύναμους οικονομικά πολίτες με ένα πιάτο φαγητό για να επιβιώσουν στους καιρούς της κρίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης επιθυμεί να φορολογούνται όσοι δηλώνουν χριστιανοί για να μισθοδοτούνται οι κληρικοί. Δεν σταματά όμως εκεί, συνεχίζει προτείνοντας οι εκκλησίες να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου! Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Κουράκης επηρεάστηκε από το... America dream του αρχηγού του -εκεί συμβαίνει το παραπάνω- ή πρόκειται για μια ρατσιστική αντίληψη περί φορολόγησης που εφάρμοζαν οι Τούρκοι για τους χριστιανούς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία ανακάλυψε ο κ. Κουράκης. Πάντως, έτσι κι αλλιώς οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σε ανακοίνωσή της μιλά για νέο «χτύπημα» από τις χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Ο κ. Κουράκης ήταν από τους ομιλητές του συνεδρίου με θέμα: «Εκκλησία και Αριστερά» που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, φέρεται να υποστήριξε ότι «Ως ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος και σε θεσμικό επίπεδο» και έκανε αναδρομή στα κατά τη γνώμη του ευνοϊκά φορολογικά προνόμια που διατηρεί η Εκκλησία με αποφάσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έως σήμερα.

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, επισήμανε: «Το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από τη διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων» και στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά προτάσεις για διάλογο αναφορικά με την Εκκλησία και την αντιμετώπισή της από το κράτος.

 Δύο από τις προτάσεις είναι οι εκκλησίες και οι ενορίες να μετατραπούν σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. «Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση στα όσα είπε ο κ. Κουράκης, τονίστηκε: «Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν ξανά. Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για τη φορολόγηση όσων δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό! Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον “ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ”, τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;».

Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία, 28/1/2013

Πηγή: http://www.google.gr/url?q=http://www.dimokratianews.gr/content/13186/%25CF%2587%25CF%2581%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C-%25CF%2586%25CF%258C%25CF%2581%25CE%25BF-%25CE%25B6%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B5%25CE%25AF-%25CE%25BF-%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582&sa=U&ei=ie4GUZCzC4TYtAas24HQBg&ved=0CBoQFjAB&usg=AFQjCNFw3HCRZhAtkjqVTQVRYP0D-Bf9SA

***

Το μισθό του κ. Κουράκη να τον πληρώνουν αυτοί που τον εξέλεξαν.

***

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ "ΠΙΣΤΟΙ"

Να πληρώνουν για το κόμμα σας όσοι σας ψηφίζουν?

Ο κ. Τάσος Κουράκης θέλει να επιβληθεί φόρος Πίστης. Όποιος θέλει να εκκλησιάζεται, να αναλάβει μερίδιο της δαπάνης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμπνεύστηκε και πρότεινε ειδικό φόρο για όσους θα συμπληρώνουν στη φορολογική τους δήλωση το «πιστεύω» τους ώστε να πληρώνουν ειδικό τέλος χριστιανοσύνης.Δηλαδή αυτοί που έκαναν τα πάντα για να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα, θέλουν τώρα να τους φακελώσουν για να πληρώνουν φόρο λες και γυρίσαμε στην Τουκοκρατία, τότε που ΜΟΝΟ οι Χριστιανοί πλήρωναν φόρο.

Η ιδέα θα μπορούσε να επεκταθεί. Να δημιουργηθεί νέος πίνακας όπου οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν τις προτιμήσεις τους ώστε να μην κόψει το κράτος τις δαπάνες για κάποιες συνήθειες που έχουν ορισμένοι αλλά όχι όλοι οι πολίτες. Για παράδειγμα να δηλώνονται οι πολιτικές προτιμήσεις. Τι κόμμα ψήφισες κύριε? ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.α? Το ξέρεις ότι το κόμμα σου έχει "φεσώσει" το Ελληνικό Δημόσιο τόσα εκατομμύρια ευρώ μέσω θαλασσοδανείων? Ποιός θα τα πληρώσει αυτά? Γιατί να τα πληρωσουμε όλοι? Να τα πληρώσετε εσείς που τους ψηφίσατε.

Το μισθό του Κουράκη γιατί να τον πληρώνουμε όλοι? Να τον πληρώνουν αυτοί που τον «σταύρωσαν», δικιά τους επιλογή δεν είναι? Βλέπετε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για κάθε "έξυπνο" επιχείρημα υπάρχει πάντα το αντεπιχείρημα, και συνήθως είναι πιο "εξυπνούλικο".

Στην τελική το πολιτικό μας σύστημα μόνο καταστροφή και «φέσι» μας έχει φέρει, για την Εκκλησία όμως δεν μπορεί να το ισχυριστεί ο κ. Κουράκης, τα γεγονότα άλλα λένε.

Η Εκκλησία χάρισε μανουάλια κι ασημικά για την Επανάσταση. Παραχώρησε γη οποτεδήποτε υπήρξε ανάγκη. Σήμερα επιδίδεται σε φιλανθρωπικό έργο για το οποίο κάνουν επίδειξη άλλοι, όχι οι κληρικοί. Συνήθως όταν διάφοροι δημαρχαίοι φωτογραφίζονται να μοιράζουν συσσίτιο στους φτωχούς, αυτό είτε έχει πληρωθεί από αρχιεπισκοπή ή έχει μαγειρευτεί από εθελοντές ενορίας.

Δύο διαφωτιστικά νούμερα: η Εκκλησία δίνει κάθε χρόνο περί τα 100 εκατομμύρια σε φιλανθρωπικό έργο. Όσον αφορά τον μύθο του αφορολόγητου, καταβάλλονται περί τα 8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με διάφορους κωδικούς.

Από ότι ξέρουμε τα κόμματα δεν δίνουν τίποτα, αλλά αντιθέτως πέρνουνε, δεν συντηρούν αδιακρίτως όποιον έχει ανάγκη παρά μόνον τα "κομματόσκυλα", με την τσέπη των υπολοίπων μας, βεβαίως.

Εις ανώτερα και σε νέες φαεινές ιδέες εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και προπαντώς με στέρεα και καλή τεκμηρίωση.

Πηγή:

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD

Πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7262.html

***

Σχολιάζει εύστοχα και ευσύνοπτα την είδηση

το ιστολόγιο “Χριστιανική Βιβλιογραφία”:

“Τὸ ἀντιχριστιανικὸ μίσος ἐξελίσσεται ἀργὰ μὲν σταθερὰ δὲ σὲ παραφροσύνη καὶ ἐκδηλώνεται μὲ ἀσυγκράτητη ὠμότητα, ποὺ δὲν τὴν θεραπεύει κανένα… «συνέδριο»! Ἰδοὺ δεῖγμα νοοτροπίας Μουτζαχεντὶν μὲ προβειὰ προοδευτική. Στὸ ἑπόμενο συνέδριο ἂς ζητήσουν κεφαλικὸ φόρο. Καλύτερα, τὶς κεφαλὲς τῶν Χριστιανῶν ἐπὶ πίνακι…! Θὰ εἶναι πιὸ ρεαλιστικὰ δημοκρατικό!”

***

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΑΚΗ

Σεραφείμ Πειραιώς: "Καλώς προβάλλει τον εθνικισμό η ΧΑ"

"Η Χρυσή Αυγή προβάλλει τον εθνικισμό και καλώς τον προβάλλει» δήλωσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποβάλει κάποια πράγματα σε ορισμένους κύκλους της, όπως τις παγανιστικές ιδεοληψίες, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν αποτελεί ούτε χρυσή ελπίδα ούτε μαύρη νύχτα. Είναι ένα κόμμα που εκφράζει ένα τμήμα των ψηφοφόρων".

Από την πλευρά του, κληθείς επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις Κουράκη, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ένα λάθος της Αριστεράς. Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς».

Κατηγόρησε δε, τα κόμματα της Αριστεράς ότι επιθυμούν αποχριστιανοποίηση του ελληνισμού. «Αυτή τη στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνους-Εκκλησίας. Θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στο γένος των Ελλήνων;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση έθνους-Εκκλησίας» κατέληξε ο μητροπολίτης Πειραιά.

«Αυτό που λέει ο κ. Κουράκης είναι μια πολιτική κουταμάρα, γι' αυτό προσπάθησε να το μαζέψει» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, o μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος για τα περί φορολόγησης των πολιτών που δηλώνουν "Χριστιανοί Ορθόδοξοι".

Ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Πώς είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες απόψεις, τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσεως; Με την ίδια λογική, όσοι δεν έχουν παιδιά, δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους για σχολεία».

 «Μόνο θετικές αντιδράσεις είχαμε μετά το χτεσινό μου κήρυγμα που είπα ''φέρτε τα λεφτά πίσω''» πρόσθεσε.

 Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B7-%CF%87%CE%B1

***

Η βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου για τη δήλωση Κουράκη

για φόρο υπέρ της Εκκλησίας σε όσους δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ TH ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ

Θεωρούμε ατυχή τη δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη αναφορικά με την αναγραφή των Ελλήνων πολιτών του  τους στις φορολογικές τους δηλώσεις έτσι ώστε να πληρώνονται μέσω αυτής της συγκεκριμένης φορολογίας οι ιερείς της εκκλησίας μας.

Θα του διαφεύγει προφανώς ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας κατοχυρώνεται μέσω του Συντάγματος μας άρθρο 3 καθώς επίσης και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών στο άρθρο 9α.

Του υπενθυμίζουμε επίσης ότι η Εκκλησία μας βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, στηρίζοντας τους καθημερινά με το έργο της, στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και εγώ προσωπικά ως Ελληνίδα Πολίτης αλλά και θεολόγος καταδικάζουμε την ατυχή αυτή δήλωση.

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_28.html

***

Κουράκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου..."

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντάει στην ανακοίνωση της ΝΔ

για τον "εκκλησιαστικό φόρο"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αναπλ.Καθηγητής ΑΠΘ Τ.Κουράκης, ο οποίος στην ομιλία του στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά" αναφέρθηκε στη δυνατότητα εφαρμογής και στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, του "εκκλησιαστικού φόρου", έγινε δέκτης κριτικής της ΝΔ. Απαντώντας στο Κυβερνητικό κόμμα ο κ.Κουράκης κατέστησε σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τον μισθό των ιερέων και πως όποια μεταβολή υπάρξει σε ζητήματα όπως η εκκλησιαστική περιουσία αλλά και ο τρόπος της μισθοδοσίας θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου της Πολιτείας με την Εκκλησία.

Ακολουθεί η δήλωση του βουλευτή Τ.Κουράκη:

Η ΝΔ έχοντας εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό με συνεχή και άδικη φορολογία και μείωση των εισοδημάτων, αναζητά τώρα συνενόχους στην πολιτική της αυτή. Προς το σκοπό αυτό ανακάλυψε δήθεν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της επιπλέον φορολογίας των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Στο πρόσφατο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά» αναφέρθηκα στο θέμα της πιθανής αλλαγής στη μισθοδοσία του κλήρου και είπα επί λέξει:

«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου. Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς. Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δεν τους μισθοδοτούν διόλου, έχουν όμως επιβάλει τον λεγόμενο «εκκλησιαστικό φόρο» που τον καταβάλλουν οι δεδηλωμένοι πιστοί και τον αποδίδει το κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες. Πρέπει να σας πω ότι η Αγγλία περιορίζεται αποκλειστικώς και μόνο στο να συντηρεί με κρατική δαπάνη τους ναούς που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία. Στη δε Γαλλία όχι μόνον δεν μισθοδοτούνται οι κληρικοί, αλλά και η πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα.».

Κατά συνέπεια, είναι αστείο να δηλώνει η ΝΔ σε δελτίο Τύπου ότι η ανωτέρω θέση συνιστά επιπλέον φορολόγηση των Χριστιανών Ορθοδόξων και ότι τάχα αυτή η φορολόγηση συνιστά διωγμό των πιστών. Μιλάμε για χρήματα που ούτως ή άλλως συνεισφέρουν οι πολίτες μέσω της φορολογίας, απλώς αλλάζει ο τρόπος είσπραξής τους, αναλόγως των θρησκευτικών πεποιθήσεις των πολιτών. Άλλωστε εάν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε αυτός ο διαχωρισμός και ο διωγμός θα αφορούσε την πλειονότητα των ευρωπαϊκών λαών, πράγμα εξʼ ολοκλήρου ανυπόστατο. Ακόμη, αν η ΝΔ αγωνιά για την αντίφαση της θέσης του κόμματός μας για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, και την αναφορά των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών στη φορολογική τους δήλωση, να είναι σίγουρη η ΝΔ, ότι τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στη χώρα μας υπάρχουν τρόποι για να διαφυλαχτεί αυτό το προσωπικό δεδομένο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως άλλωστε ανάφερα και στη δευτερολογία μου, η όποια λύση για τη μισθοδοσία του κλήρου θα είναι προϊόν εξαντλητικού διαλόγου με την διοίκηση της εκκλησίας και με το σύνολο της κοινωνίας, ώστε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας να προχωρήσουν με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και βεβαίως με τις αναγκαίες αλλαγές του συντάγματος. Ακόμη και από τον γραμματέα του κόμματος και από εμένα αναφέρθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου, ανεξάρτητα από τη λύση που θα προκριθεί.

Είναι εξάλλου αυτονόητο ότι στα πλαίσια της διαδικασίας διαχωρισμού Εκκλησίας από το Κράτος θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μια διαδικασία χρονικής μετάβασης από το υπάρχον νομικό καθεστώς στο νέο ώστε να υπάρξει δυνατότητα ευχερούς προσαρμογής της Εκκλησίας στο καινούριο σύστημα μισθοδοσίας μέσα από κατάλληλη αξιοποίηση του τμήματος εκείνου της εκκλησιαστικής περιουσίας που πραγματικά της ανήκει, αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί και η συναφής διαδικασία αποσαφήνισης του περιεχομένου της (κτήματα, αστικά ακίνητα, μοναστηριακή περιουσία κλπ) ύστερα από συνεννόηση με την Πολιτεία και πάντοτε ως προϊόν κοινής προσπάθειας επακριβούς προσδιορισμού της. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνεννόησης σχετικά με το τμήμα της εκκλησιαστικής περιουσίας που θα συνεχίσει να ανήκει στην Εκκλησία και να το διαχειρίζεται αυτόνομα ύστερα από την ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων εντός μιας μικτής και αποτελούμενης και από τα δύο μέρη Επιτροπής διερεύνησης του θέματος, είναι προφανές ότι θα υπάρξει σε κάθε περίπτωση η κατάλληλη μέριμνα ούτως ώστε τα περιουσιακά στοιχεία που εν τέλει θα συμφωνηθεί να παραμείνουν υπό την κυριότητα της Εκκλησίας, να επαρκούν απολύτως για τη μισθοδοσία των ιερέων, ενώ σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συναντήσει πρακτικές δυσχέρειες να υπάρξει συνδρομή της Πολιτείας με βάση την προαναφερθείσα πρόταση για εθελοντική φορολογία των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τα δοκιμασμένα και επιτυχημένα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ας φροντίσει λοιπόν η ΝΔ αντί να επιτίθεται σε κάθε ριζοσπαστική πρόταση που αρθρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας μάλιστα το περιεχόμενό της, να λύσει την αντίφαση που προκύπτει στη ρητορική της από την αφενός συχνή και κατά το δοκούν επίκληση των ευρωπαϊκών αντιλήψεων και ιδεωδών, των οποίων αυτοπαρουσιάζεται υποκριτικά ως μονοπωλιακός και προνομιακός υπερασπιστής, και αφετέρου από τη λυσσαλέα αντίδραση της απέναντι σε κάθε νεωτερική πρόταση που στοχεύει στη διεύρυνση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών θέτοντας παρακαταθήκες για τη θεμελίωση και την εμπέδωση σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών και αξιών.

Συνεπώς, οι κατά κανόνα φτωχές οικογένειες των ιερωμένων της Ελλάδας, που μαζί με τον υπόλοιπο λαό βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας των περικοπών της συγκυβέρνησης, δεν κινδυνεύουν από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί και εφαρμόζει η Ν.Δ. με τους κομματικούς συνεταίρους της.

Πηγή: http://www.amen.gr/article12178

***

Σωστή η πρόταση Κουράκη… Ας την δοκιμάσουμε!

Συμφωνώ με την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη με την οποία προτείνει "να φορολογούνται οι 'Χριστιανοί-Όρθόδοξοι' ώστε από τα έσοδα αυτά να πληρώνονται οι ιερείς της εκκλησίας.."!

Έτσι θα έχουμε ένα "πρότυπο παγκοσμιοποιημένο σύστημα φορολογίας", το οποίο δεν απέχει και πολύ απ' αυτό που μας προτείνει η "τρόϊκα", με το οποίο:

Αυτός και οι "συν αυτώ" να πληρώνουν το κόστος για τους λαθρομετανάστες, που τόσο πολύ αγαπούν…

Να πληρώνουν την μισθοδοσία των δασκάλων όσοι έχουν παιδιά στο Δημοτικό, των καθηγητών όσοι έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο - Λύκειο, των καθηγητών πανεπιστημίων όσοι έχουν παιδιά φοιτητές, κοκ….

Το κόστος των ΑμΕΑ οι οικογένειές τους…

Το κόστος όσων πάσχουν από 'ανίατες ασθένειες', να πληρώνει ο περίγυρος τους…

Όσοι έχουν παιδιά στο στρατό να πληρώνουν το κόστος οι συγγενείς  τους…

Το κόστος της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και της μισθοδοσίας Βουλευτών να πληρώνουν μόνον όσοι εμπλέκονται στο… "σύστημα"..!

Τους αριστερούς βουλευτές να τους πληρώνουν οι αριστεροί πολίτες, τους δεξιούς οι δεξιοί κ.ο.κ

Και το κόστος αποχέτευσης της τοπικής αυτοδιοίκησης να το καλύπτουν οι… "Κουρα-δα-κηδες"..!

ΥΓ 1: Ήμουν αντίθετος στην απόφαση της τότε κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργίας Αντώνη Τρίτση, που ενέταξε την μισθοδοσία των Ιερωμένων στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου οι παπάδες πληρώνονται από την εκκλησία.

Ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους πρέπει να γίνει ταχύτατα.

Οι κραυγές τύπου “θα βάλουνε τους χριστιανούς να πληρώνουν και άλλους φόρους” είναι εκ του πονηρού.

ΥΓ 2: ( Και ένας άλλος) Από τους φόρους μου ή τον ΟΠΑΠ ή το Υπουργείο Πολιτισμού επιχορηγούνται θέατρα, πολιτιστικές παραστάσεις, σβήνονται τα χρέη των ΠΑΕ, κτίζονται στάδια, χωρίς βέβαια να με ρωτάει κανείς.

Ε λοιπόν εντέλλομαι το Ελληνικό κράτος να μου καλύπτει τις θρησκευτικές μου ανάγκες.

Δυστυχώς δεν αθλούμαι και η Οπερα δεν ξέρω που πέφτει. Πηγαίνω όμως την Κυριακή στην Εκκλησία και εννοώ να καλύπτει τους Ναούς η κυβέρνηση.

Στάθης Σαραφόπουλος

Πηγή: http://emprosdrama.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5168.html

***

Τατσόπουλος: Ουρλιάζουν οι αυθεντικοί

και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν

Δεν χάνει ευκαιρία να σχολιάσει την καθημερινότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος επιστρέφει με μια ανάρτηση στο facebook αναφορικά με τον πόλεμο γύρω από τις δηλώσεις του Τάσου Κουράκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στο ζήτημα που έθεσε ο Τάσος Κουράκης για φορολόγηση των πιστών ώστε να καλυφθεί η μισθοδοσία των κληρικών σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται μακριά από τις κατάλληλες συνθήκες για τη διεξαγωγή διαλόγου και το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.

Γράφει χαρακτηριστικά ότι είναι δύσκολος ο διάλογος ,«χωρίς ν' αρχίσουν να κτυπάνε οι καμπάνες, εννοώ, και να ουρλιάζουν τόσο οι αυθεντικοί, όσο και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν (λέγε με Καιάδα)» αφήνοντας σαφείς αιχμές και κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με το αρχαιοελληνικό ψευδώνυμο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

«Στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμη έτη φωτός μακριά από τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη διεξαγωγή ενός ψύχραιμου διαλόγου που θα οδηγούσε δυνητικά στο διαζύγιο Εκκλησίας και Κράτους με κοινή συναίνεση -χωρίς ν' αρχίσουν να κτυπάνε οι καμπάνες, εννοώ, και να ουρλιάζουν τόσο οι αυθεντικοί, όσο και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν (λέγε με Καιάδα). Υπό αυτό το πρίσμα, η πρόταση -ρασιοναλιστική καθ' όλα- του Τάσου Κουράκη για αυτοχρηματοδότηση εκάστου θρησκευτικού δόγματος είναι σκανδαλωδώς άκαιρη, καθώς προέρχεται από το... μέλλον και προϋποθέτει το διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, δεν τον διευκολύνει. Όπως λέει ορθώς και ο Λίνκολν του Σπίλμπεργκ: "Τι να κάνεις την πυξίδα, να σου δείχνει τον Βορρά, άμα είναι να πέσεις στο βάλτο;».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/88103/%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel