Ζωηφόρος

Διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης

Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης και χαρακτήρισε δευτερεύον θέμα την πρόταση του Τάσου Κουράκη για φορολόγηση όσων θέλουν και είναι Χριστιανοί.

 

Ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον Βήμα fm ανέφερε ότι «είναι αυτή τη στιγμή ανάγκη -φυσικά με διάλογο με την Εκκλησία και συναινετικά- να εκσυγχρονίσουμε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Το οικονομικό σκέλος είναι δευτερεύον και έχει πάρα πολλές σημαντικές άλλες πτυχές, για τις οποίες η Εκκλησία ενδιαφέρεται, πέρα από το θέμα της μισθοδοσίας και το αν γίνεται με άμεση φορολόγηση των πιστών ή όχι. Είμαστε σταθερά υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας και με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου» υπογράμμισε ο Γιώργος Σταθάκης.

Ερωτηθείς για την επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπάρχει ζήτημα: Η ΝΔ και σημαντικό μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης διαμορφώνουν μια πολιτική ατζέντα αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ατζέντα που είναι πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα, είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει πειστικότητα του δικού μας λόγου και ικανότητά μας αυτός να φτάνει σε κοινωνικές ομάδες, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, ήδη, ένα προβάδισμα σημαντικό. Αναφέρθηκε δε χαρακτηριστικά «στους νέους και στις ενδιάμεσες ηλικίες, όπου θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη διείσδυση ο λόγος μας αυτήν τη στιγμή και να είχαμε καλύτερες επιδόσεις».

πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63774330

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel