Ζωηφόρος

Αυτό είναι το 5χρονο αγγελούδι που σκότωσε ο πα-τέρας του

Η απόφαση του δικαστηρίου της Σαουδικής Αραβίας «σκότωσε» για δεύτερη φορά το 5χρονο αγγελούδι, που βιάστηκε μέχρι θανάτου από τον ίδιο της τον πατέρα.

 

Η μικρή Λάμα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου 2011, με κατάγματα στα πλευρά και στο κρανίο, σημάδια από καψίματα, ενώ της είχαν επίσης ξεριζώσει ένα νύχι. Τελικά, όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε στις 22 Οκτωβρίου.

Μια κοινωνική λειτουργός και η μητέρα της 5χρονης, η οποία είναι διαζευγμένη και δεν είχε δει το παιδί της επί πολλούς μήνες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι η Λάμα είχε βιαστεί βάναυσα κατ' επανάληψη.

Ο πα-τέρας, που μάλιστα εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση σε εκπομπές που αφορούσαν την ισλαμική διδασκαλία, παραδέχτηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Το δικαστήριο ωστόσο επιδεικνύοντας επαίσχυντη ανοχή στον βιαστή και δολοφόνο πατέρα, του επέβαλε απλά ποινή φυλάκισης, ίση με το διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε προφυλακισμένος, καθώς και ένα μικρό πρόστιμο, το οποίο θα πρέπει να καταβάλει προς τη μητέρα του παιδιού --το λεγόμενο «τίμημα του αίματος» κατά τη σαουδαραβική νομοθεσία που βασίζεται στη σαρία.

Σημειώνεται ότι στη Σαουδική Αραβία ο βιασμός και ο φόνος τιμωρούνται με θάνατο. Ωστόσο, ένας άνδρας δεν μπορεί να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο του παιδιού ή της συζύγου του. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλονται ποινές από 5 έως 12 χρόνια κάθειρξης.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/276204/ayto-einai-to-5hrono-aggeloydi-poy-skotose-o-pa-teras-toy

***

Σοκ και οργή στην Σαουδική  Αραβία

για τον άγριο βασανισμό και την δολοφονία 5χρονης

από τον ίδιο της τον πατέρα

Ξεχειλίζει η οργή στην Σαουδική Αραβία για τον άγριο βασανισμό- μέχρι θανάτου- μιας 5χρονης, από τον ίδιο τον πατέρα της.

Στην πιο τρυφερή ηλικία, έζησε τον χειρότερο εφιάλτη στα χέρια του ίδιου του πατέρα της που είναι δημοφιλής ισλαμιστής ιεροκήρυκας . Η άτυχη Λάμα Αλ Γκαμντί εισήχθη τον περασμένο Μάρτιο στο νοσοκομείο King Saud στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με σπασμένα πλευρά, συντριπτικά κρανιακά κατάγματα, μελανιές και εγκαύματα. Υπέκυψε στα στα τραύματά της, τον Οκτώβριο του 2012.

Τόσο η Σιέντα, η μητέρα της 5χρονης Λάμα, όσο και πολλοί γνωστοί ακτιβιστές στην Σαουδική Αραβία, κατηγορούν τον πατέρα του κοριτσιού, τον Φαρχάν αλ Γκαμντί για τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθη η μικρή.

Μάλιστα ορισμένοι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η Λάμα δεν βασανίστηκε απλώς, αλλά ότι βιάστηκε, κάτι που αρνείται η μητέρα, παρότι όπως αναφέρει το CNN, ανέφερε ότι ο πατέρας έκαψε το ορθό έντερο της 5χρονης κόρης του και ανησυχούσε για την...παρθενία της μικρής.

Ασάφεια επικρατεί γύρω από την τύχη του πατέρα, αφού κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει απελευθερωθεί, αλλά σύμφωνα με την επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο παιδοκτόνος κατηγορείται για την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης του και βρίσκεται στην φυλακή εδώ και 8 μήνες.

H μητέρα της άτυχης Λάμα που έχει χωρίσει με τον πατέρα της μικρής, υποστηρίζει ότι η κακοποίηση έλαβε χώρα ενόσω η κόρη της περνούσε χρόνο με τον πατέρα της και επισημαίνει ότι ο τελευταίος έχει ομολογήσει με τον πιο απεχθή τρόπο τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια, μια άνευ προηγουμένου κακοποίηση που πιστοποιείται όπως σημειώνει και από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η Λάμα όταν εισήχθη στο νοσοκομείο.

Θανατική ποινή

Η Σιέντα προσθέτει ότι ο πρώην άντρας της έχει παντρευτεί ξανά και έχει άλλα δυο παιδιά, τα οποία σύμφωνα με την ίδια θα πρέπει να του τα πάρει το κράτος, γιατί οι ζωές τους, όπως υπογραμμίζει, κινδυνεύουν. Η ίδια δηλώνει ότι θέλει να απευθυνθεί στον ίδιο τον βασιλιά και να κάνει γνωστό το δράμα της, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία του συζύγου της, ώστε κανένα άλλο παιδί να μην υποστεί τα ίδια φρικτά βασανιστήρια που υπέστη η κορούλα της.

Η Αζίζα Αλ Γιουσέφ, ακτιβίστρια και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο King Saudi που διατηρεί στενή επαφή με την μητέρα της άτυχης Λάμα, τονίζει ότι η τραγική αυτή περίπτωση φέρνει ξανά στον προσκήνιο την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει νομοθεσία που θα παρέχει προστασία στα παιδιά και στις γυναίκες από την ενδοοικογενειακή βία.

Άλλη ακτιβίστρια, η Μανάλ Αλ Σαρίφ, που διεξάγει καμπάνια μέσω ίντερνετ, υπενθυμίζει μιλώντας στο CNN, την ασφυκτική ζωή που διάγουν οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία όπου «όλες θεωρούνται κατώτερες και αυτομάτως ανατίθενται στην φροντίδα και στην κρίση του πιο κοντινού συγγενή τους, γένους αρσενικού».

(πηγή: CNN)

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63777612

***

«Είμαι η Λάμα»

Ελεύθερος Σαουδάραβας που βίασε και σκότωσε την πεντάχρονη κόρη του

Η μικρή Λάμα βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τον πατέρα της, γνωστό ιεροκήρυκα της Σαουδικής Αραβίας

Ριάντ, Σαουδική Αραβία

Βίαζε κατ' επανάληψη, ξυλοκοπούσε και βασάνιζε την πεντάχρονη κόρη του. Έως ότου η μικρή Λάμα υπέκυψε στα τραύματα που της προκάλεσε ο πατέρας της, διάσημος ιεροκήρυκας της Σαουδικής Αραβίας που έβγαινε στην τηλεόραση για να διδάξει τη Σαρία. Ο Φαγιάν αλ-Γκαμντί ομολόγησε, πέρασε λίγους μήνες και στη φυλακή, πλήρωσε το «χρήμα του αίματος» και τώρα είναι ελεύθερος... Η τραγική κατάληξη του πεντάχρονου κοριτσιού και το κλείσιμο της υπόθεσης με έχει προκαλέσει κατακραυγή διεθνώς και στην ίδια την Σαουδική Αραβία.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει κατακραυγή διεθνώς και στην ίδια την Σαουδική Αραβία. «Είμαι η Λάμα» γράφει το hashtag #AnaLama στο Twitter, όπου καταφθάνουν σχόλια από όλο τον κόσμο.

Η μικρή Λάμα εισήχθη σε νοσοκομείο του Ριάντ τον περασμένο Μάρτιο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σπασμένα πλευρά, σπασμένο αριστερό χέρι, εκτεταμένα εγκαύματα και μώλωπες. Το παιδί υπέκυψε στα τραύματά του στις 22 Οκτωβρίου. Κοινωνικοί λειτουργοί δήλωσαν ότι η μικρή κακοποιούνταν σωματικά και σεξουαλικά κατ' επανάληψη.

Ο Σαουδάραβας ιεροκύρηκας ομολόγησε ότι χτύπαγε την κόρη του με ραβδιά έχοντας αμφιβολία για την παρθενία του μόλις πέντε ετών παιδιού του, σύμφωνα με ακτιβίστριες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών της Σαουδικής Αραβίας.

«Την βασάνιζε με τους πιο σοκαριστικούς τρόπους. Το αγαπημένο μου παιδί είναι νεκρό και το μόνο που επιθυμώ τώρα είναι Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να κλείσω τα μάτια μου και να γνωρίζει ότι δεν πέθανε μάταια» δήλωνε στο δίκτυο CNN η μητέρα του κοριτσιού Σιεντά Μοχάμεντ Άλι -η οποία είναι διαζευγμένη και δεν είχε το παιδί επί πολλούς μήνες.

Αντί της θανατικής ποινής ή της καταδίκης σε ισόβια κάθειρξη, ο Φαγιάν αλ-Γκαμντί εξέτισε ολιγόμηνη ποινή φυλάκισης προτού αποφανθεί ο δικαστής ότι οι ενάγοντες δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτε άλλο εκτός από το «χρήμα του αίματος», που θεωρείται αποζημίωση στους οικείους του θύματος βάσει της Σαρία.

Στη Σαουδική Αραβία ο βιασμός και ο φόνος τιμωρούνται με θάνατο. Ένας άνδρας δεν μπορεί, ωστόσο, να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο του παιδιού ή της συζύγου του. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλονται ποινές από πέντε έως 12 έτη κάθειρξης.

Όμως, ο Φαγιάν αλ-Γκαμντ καταδικάστηκε στις 21 Ιανουαρίου σε φυλάκιση ίση με το διάστημα που παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος και στην καταβολή αποζημίωσης προς τη μητέρα, το λεγόμενο «χρήμα του αίματος».

Ο ίδιος δέχθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent, να καταβάλει το ποσό των 36.000 ευρώ. Είναι το μισό ποσό από αυτό που θα κατέβαλε εάν η Λάμα ήταν αγόρι... Και έτσι η υπόθεση για το δικαστικό σύστημα της Σαουδικής Αραβίας κλείνει.

Όχι, όμως και για οργανώσεις ακτιβιστών που αντιδρούν στην ετυμηγορία. Τοπικά δίκτυα μεταδίδουν επίσης πως η οργή για το συμβιβασμό αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στο Twitter λειτουργεί το hashtag #AnaLama (Είμαι η Λάμα), όπου καταφθάνουν σχόλια από όλο τον κόσμο.

πηγή: http://news.in.gr/world/article/?aid=1231233948

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel