Ζωηφόρος

Η Ρωσική Εκκλησία για το "ηλεκτρονικό" φακέλωμα!

Θέση για το θέμα του λεγόμενου "ηλεκτρονικού φακελώματος" πήρε η Σύνοδος των Επισκόπων της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία συνεδρίαζε αυτές τις ημέρες στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας.

 

"Η Εκκλησία θεωρεί απαράδεκτη την οποιαδήποτε μορφή εξαναγκασμού των πολιτών να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές αναγνώρισης και αυτοματοποιημένα εργαλεία για την συλλογή προσωπικών δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών της ιδιωτικής ζωής", αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Σύνοδος.

Να αναφερθεί ότι η Σύνοδος των Επισκόπων σε άλλο σημείο υπογραμμίζει ότι "η χρήση ηλεκτρονικής ταυτότητας σε συνδυασμό με την νέα τεχνολογία θα μπορεί να εντοπίζει τις κινήσεις, τις αγορές, τις πληρωμές, το ιατρικό ιστορικό αλλά και άλλες δρατηριότητες της προσωπικής ζωής".

Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Ρωσική Εκκλησία εκφράζει και τον φόβο, πως η ανεξέλεγκτη αυτή συλλογή δεδομένων μπορεί να οδηγήσει εκτός από βιομετρικές και σε εμφυτεύσιμες ηλεκτρονικές συσκευές.

Τέλος η Σύνοδος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε εκείνους οι οποίοι δεν επιθυμούν να αποδεχθούν το νέο σύστημα αναγνώρισης, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια ενναλακτική λύση για όλους αυτούς.

Πηγή: http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/15522-2013-02-05-08-45-20

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel