Ζωηφόρος

Απλές σκέψεις, του Β. Δ. Μακρυπούλια,

Απλές σκέψεις

του Β. Δ. Μακρυπούλια


Το κόλπο του αντιπερισπασμού είναι πανάρχαιο, όπως πανάρχαιη είναι η συνήθεια οι λίγοι να κοροϊδεύουν τους πολλούς ,θεωρώντας τους μάζα. Αυτό το τέχνασμα θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ότι πραγματικά είναι πανάρχαιο. Σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους. Αναφέρεται λοιπόν ο Θεμιστοκλής απασχολούσε τους Σπαρτιάτες ενώ οι συμπολίτες του έκτιζαν τα μακρά τείχη στο κλεινόν άστυ. Επίσης αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Θεμιστοκλής προσποιήθηκε επίθεση σε άλλο σημείο πριν τη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας. Σε φιλοσοφικό επίπεδο οι υλιστές έστρεψαν το βλέμμα του κόσμου στην ύλη και στην αίσθηση προκειμένου οι εξουσιαστές αυτού του κόσμου πλήρως να ελέγξουν το μυαλό και το νου των χαμένων μαζανθρώπων. Το κίνημα του ντεϊσμού για παράδειγμα, μία απόρροια του Πυρρώνειου Αγνωστικισμού αλλά και της άφθαρτης αρχής του Επίκουρου ξεγέλασε τον άνθρωπο. Έδιωξε τον πνευματικό θεό στο σύμπαν και κατέβασε τον υλικό θεό, το χρήμα στη γή. Εάν συνυπήρχαν οι δύο θεοί, ο πνευματικός και ο υλικός, ο πνευματικός θα κέρδιζε. Τώρα ο υλικός θεός το χρήμα «παίζει» μόνος του.

Μέχρι εδώ καλά. Το χρήμα, ειδικά μέσα από τη βιομηχανική επανάσταση και τον καπιταλισμό έγινε ουσιαστική παράμετρος της ανθρώπινης ζωής, για πρώτη φορά, διότι διαμόρφωσε μέσα από την παραγωγή αγαθών, ένα νέο τρόπο ζωής. Αλλά και εξάρτησης. Για παράδειγμα. Στη Ρώμη ο φτωχός δεν έχανε τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και τα σούπερ μάρκετ. Μπορούσε να μην πεθάνει και από ασιτία διότι η φύση του παρείχε τα πάντα και οι άνθρωποι ήταν σχετικά κοντά στη φύση. Αντίθετα στη Ρώμη του 21ου αι. τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Η βιομηχανική επανάσταση γέννησε όλες εκείνες τις ανέσεις οι οποίες απομάκρυναν τον άνθρωπο από τη μητέρα φύση και τον έθεσαν μέσα στις μεγαλουπόλεις δούλο των αισθήσεών του και του επίπλαστου μαζικού και εξωτερικού τρόπου ζωής των υπεραγορών και των ταχυφαγείων. Το χρήμα λοιπόν δεν έχει καθόλου απλή ανταλλακτική αξία, θα έλεγα ότι αυτή είναι η πιο απλή του λειτουργία. Έχει κάτι το μαγικό, ελέγχει και κρατάει φυλακισμένους τους ανθρώπους και σιγά-σιγά γίνεται η κοινή ξεπεσμένη γλώσσα όλων των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι λοιπόν έφυγαν από τη φύση, υιοθέτησαν τον τρόπο που η εξουσία τους ωθεί σε ένα ψεύτικο τρόπο ζωής, όλο μάλιστα αυτό έγινε κατορθωτό μέσα από το κράτος, το οποίο αποτελεί την πιο απαίσια φυλακή που έγινε ποτέ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο κρατικός σήμερα αντιπερισπασμός είναι κάτι το απίστευτο. Το κράτος του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους δεν έχει καμμία απολύττως σχέση με το κράτος του Λεβιάθαν, του Χάμπερμας, τουΑντόρνο, του Πουλατζά και πάει λεγοντας. Ο αποχαυωνμένος άνθρωπος των μεγαλουπολεων, των ταχυφαγείων, της καλοπέρασης, και της μαζοποίησης δεν μπορεί να ιδεί το κράτος όπως ο Αθηναίος του 5ου αι. π.Χ. Εφαλτήριο προσωπικής ανόδου προς το αγαθό.

Ο αντιπερισπασμός του Ελληνικού κράτους, του 21ου αι. μ.Χ (ή του 2787 από την πρώτη Ολυμπιάδα)έγκειται στο εξής: Σαφέστατα η εξουσία αυτού του κράτους είναι σύμμαχος με την υπόλοιπη εξουσία ας υποθέσουμε της Ευρώπης. Δεν πρέπει όμως οι Έλληνες να βλέπουν όλο το εύρος αυτής της εξάρτησης. Η οποία μετά τον Καλλικράτη οδηγείται στη νέα Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία-η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλάζοντας μόνο τον Καρλομάγνο-η οποία θέλει την Ελλάδα   μία απλή επαρχία. Σαφέστατα οι Έλληνες εάν αυτό το καταλάβαιναν θα αντιδρούσαν. Θα αντιδρούσαν εάν ομοίαζαν με τους αγρότες της Ρώμης των πρώτων χριστιανικών χρόνων οι οποίοι κοντά στη φύση φαίνεται ότι δεν είχαν τόση ανάγκη κανένα κράτος. Στο κράτος όμως του 21ου αι. όπου οι επίπλαστες ανάγκες έκαναν τον άνθρωπο ένα ρομπότ πέρα από το κράτος δεν υπάρχει ζωή. Η εξουσία λοιπόν προτείνει την οικονομική κρίση-η οποία είναι ανύπαρκτη. Είναι ανύπαρκτη διότι το χρήμα δεν χάνεται κάπου πηγαίνει-Οι άνθρωποι έχοντας μάθει στον καθαρά αστικό τρόπο ζωής στρέφουν όλη τους τη ζωή στο πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση. Θεωρούν ότι πέρα από το κράτος που τους δίνει τα πάντα δεν υπάρχει ζωή.

Λίγο πιο πάνω από τα κεφάλια τους όμως η πραγματική εξουσία του κόσμου αυτού εκπονεί τα πραγματικά σχέδιά της. Ποιά είναι αυτά; θα μπορούσαμε να τα κατανείμουμε σε τρείς γενικές κατηγορίες.

1.Ηλεκτρονική ένωση και ελεγξιμότητα του πλανήτη.

2.Κατάργηση της παραγωγής και ανακύκλωση των πάντων. Άρα έρχεται το

3.Δημιουργία πλήρως ελεγχομένων ανθρωπίνων οντοτήτων.

Ας τα δούμε με τη σειρά. Πριν βέβαια πούμε το οτιδήποτε επιβάλλεται να τονίσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν μέσα από την δραματική μείωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Ο άνθρωπος, που σύμφωνα με τον Πλάτωνα είναι φυτό που έχει τις ρίζες του στον ουρανό, έχει ξεριζωθεί από τον τόπο του, ζει μόνο με τις αισθήσεις του και έχει απολέσει παντελώς τις ανώτερες συμπαντικές του δυνάμεις.

Το πρώτο από τα παραπάνω τρία σημεία σηματοδοτεί την καινούργια μεταβιομηχανική και μετακαππιταλιστική περίοδο της ανθρωπότητας και είναι βέβαια η πλήρης υπέρβαση της μαρξικής θεωρίας. Οι άνθρωποι μπροστά στην εικονική πραγματικότητα τοποθετούνται σε ένα νέο σύμπαν, αντί για θεό έχουν τον ηλεκτρονικό θεό που τους ελέγχει και τους καθοδηγεί. Το μάτι του μεγάλου αδελφού. Οι ηλεκτρονικές ταυτότητες ισοδυναμούν με το θρησκευτικό μας χαρακτήρα. Τώρα θα προσπαθούμε σταμπαρισμένοι να είμαστε υπάκουα παιδιά. Αυτή τη στιγμή που όλοι μας ασχολούμαστε με την ψευδέστατη κρίση του ευρώ η ηλεκτρονική αυτοκρατορία ολοκληρώνεται και ο άνθρωπος θα είναι σύντομα είλωτας σε αυτούς που τώρα δεν αντιστέκεται. Τίποτα το κρυφό δεν θα υπάρχει και όλα θα είναι γνωστά στο μεγάλο αδελφό.

Το δεύτερο σημείο είναι το πιο φρικτό. Μέσα από τις αρρώστιες, την αστικοποίηση, τον πνευματικό περιορισμό και την απομάκρυνση του ανθρώπου από τη ζωοδότρα φύση οι άνθρωποι κατάντησαν πλήρως προβλέψιμα   όντα… Ο άνθρωπος κατάντησε   ένα σώμα το οποίο απλά ικανοποιείται υλικά χωρίς κάποιο ανώτερο προσδιορισμό. Αριστεροί και δεξιοί   προσπαθούν να το τρέφουν με χρήμα και ύλη χωρίς να του προσδίδουν ανώτερες αξίες και ιδανικά. Μέσα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας όλα αυτά τα μαζικά υποκείμενα είναι εύκολο να ελεγχθούμε. Εάν σκεφθούμε ότι η βιομηχανική επανάσταση άρχισε να παράγει υλικά και αγαθά προκειμένου ο άνθρωπος να μετατοπίσει τον τρόπο ζωής του από τον παραδοσιακό σε κάποιον άλλον-αυτόν που σήμερα ξέρουμε-σήμερα που ο σκοπός επετεύχθη και ο αποβλακωμένος άνθρωπος των μεγαλουπόλεων δεν θέλει άλλα προϊόντα-ο καπιταλισμός πεθαίνει διότι έκανε τον κύκλο του-η εξουσία προχώρησε σε ένα επόμενο βήμα. Αφού δεν υπάρχει νέα παραγωγή δεν υπάρχει πραγματικό χρήμα, η πραγματική εργασία εξαθλιώνεται διότι κανείς δεν ονειρεύεται ένα κόσμο καλύτερο με νέες δημιουργίες. Ο φανταστικός πλούτος χρηματιστηριακά   συσσωρεύθηκε σε λίγους οι οποίοι καταργώντας το πραγματικό   χρήμα κόβουν ως νόμισμα απλό χαρτάκι και τίποτε άλλο. Εδώ βρίσκεται   και το μεγάλο κόλπο. Όπως μέσα από τον ήλιο και άλλες φυσικές πηγές-που είναι ασταμάτητες πηγές ενέργειας -παράγουμε   την ανακύκλωση της ενέργειας με τον ίδιο τρόπο μέσα από το χαρτάκι χρήμα παράγουμε την διαρκή ανακύκλωση του χρήματος. Οι άνθρωποι χωρίς παραγωγή, χωρίς εργασιακό σκοπό   θα παίρνουν ανακυκλωμένο χρήμα και θα ελέγχονται πλήρως. Η ψευτοοικονομική κρίση έβαλε στο κόλπο και την Ελλάδα. Οι Έλληνες θα δίνουν 10 και θα λαμβάνουν 10 σε έναν κόσμο που τόσο ελεγχόμενοι οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να αντιδράσουν. Εάν η παραπάνω ισορροπία του δέκα προς δέκα διαταραχτεί τότε η εξουσία   θα κόψει χαρτάκια ή θα αφαιρέσει χαρτάκια.Δεν υπάρχει θέμα να δημιουργηθούν και   πάλι περιουσίες, η ζωή των ανθρώπων να προχωρήσει   μπροστά. Πλέον οι λίγοι   θα εξουσιάζουν τους πολλούς με τον πιο αναιδή τρόπο. Το χρήμα ήταν πρόκληση μέχρι οι πολλοί να πιστέψουν ότι χωρίς ιερά και όσια αλλά μόνο την εργασία θα επιτύχουν μία καλύτερη ζωή και έναν καλύτερο κόσμο. Τώρα   προχωρούμε προς ουσιαστική κατάργηση της εργασίας που προοδεύει την ανθρωπότητα. Απλά οι άνθρωποι   θα δικαιολογούν   τα πρωϊνά τους.

Το επόμενο βήμα είναι αναπόφευκτο και θα σημάνει τον απόλυτο έλεγχο   του ανθρώπου από ....Ήδη μέσα από την καμπάνια των μεταμοσχεύσεων-η οποία αγνοεί δυστυχώς το μέγα δόγμα της μοναδικότητος του προσώπου-μέσα από την εξάπλωση συγκεκριμένων ασθενειών οι οποίες μας έχουν κάνει πειραματόζωα στα χέρια αυτών που μας τις μεταδίδουν   οι επιστήμονες μαθαίνουν τον τρόπο κατασκευής του εργαστηριακού ανθρώπου. Μπροστά στην εποχή των ρομποτανθρώπων αυτοί που αντιστέκονται είναι αυτοί που ακόμα θυμούνται   τα μακάρια νησιά του Σωκράτη.

Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι το χρήμα και οι πολιτικοί είναι το προπέτασμα που κρατεί κοιμισμένο τον κόσμο προκειμένου οι πραγματικοί εξουσιαστές να φθάσουν το πράγμα εκεί που θέλουν. Ασχολούμενοι οι άνθρωποι με τους πολιτικούς αφήνουν ελεύθερους τους πραγματικούς δυνάστες να ολοκληρώνουν τα σχέδιά τους. Αυτός ο κόσμος έχει δύο εξουσίες. Η μία είναι αυτή που ευνουχίζει τα πλήθη και η άλλη αυτή που μυστικά προωθεί τον κόσμο προς ό,τι   θεωρεί αυτή και μόνο αυθαίρετα και απάνθρωπα γόνιμο.

Επειγόντως θα πρέπει να προσδιορισθούμε απέναντι σε τρία μεγέθη. Στον πραγματικό εαυτό μας, στο σύμπαν και στην αλήθεια μέσα μας.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel