Ζωηφόρος

Αριστερόστροφοι αρχιερείς και τινές πανεπιστημιακοί!

ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ!

 

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΤ1 "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ"

ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ

ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟY

Με πόνο ψυχής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΤ 1 (σήμερα το πρωΐ, Κυριακή 31η Μαρτίου ε.έ.) παρακολουθήσαμε μια εκπομπή, την οποία επιμελείται και συντονίζει και στην οποία προΐσταται ο αγαπητός μας Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Ήταν αφιερωμένη στο πρόσφατο  Συνέδριο με θέμα «ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ», ήταν δε ολοφάνερη η προσπάθεια του Μητροπολίτου-οικοδεσπότου να προβληθή το συνέδριο αυτό, γενικώτερα δε η αριστερή κουλτούρα!

Θέλουμε από τη θέση αυτή να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.  Η ενασχόληση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου με το αντικείμενο αυτό δεν μπορεί να έχει άλλη εξήγηση  παρά μόνο, την επιθυμία να «αγιοποιηθή» ένα Συνέδριο, που ούτε αναγκαίο ήταν, ούτε μεγάλης αποδοχής  έτυχε από την πλευρά του εκκλησιαστικού πληρώματος.

Ένα μεγάλο λάθος της εκπομπής ήταν, ότι δεν έθετε σε υπότιτλους το όνομα των επί μέρους  συνομιλητών του συνεχώς, ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε τα πρόσωπα και συνεπώς να εκτιμήσουμε αρκούντως τα λεγόμενα!

Το υπερβέβαιο αποτέλεσμα της εκπομπής αυτής ήταν η προσωπική προβολή του Μητροπολίτου! Βλέπετε,  ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος έχει ικανοποιητική φωτογένεια και έτσι όλοι οι Ιεράρχες έχουμε κερδίσει από την άποψη, ότι τουλάχιστον ένας «όμορφος» Αρχιερεύς φαινόταν από το γυαλί της τηλεοράσεως στα μάτια του Ελληνικού Λαού για αρκετή ώρα.

Στην αντίπερα όχθη ακριβώς το ίδιο πρωϊνό ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, στο κήρυγμά του από τον πανηγυρίζοντα ναό της Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, πολεμούσε την αριστερή δολιοφθορά της «εθνικής συνειδήσεως και αυτοσυνειδησίας μας!» Με πειστικό και συγχρόνως ήρεμο τρόπο, παρουσιάζοντας αδιαμφισβήτητα τεκμήρια, έθετε καυτά ερωτήματα για την καταλυτική δράση της αριστερόστροφης κουλτούρας στον τόπο μας και την διαστροφή της ιστορικής αλήθειας μέσα από τα διδακτικά βιβλία του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και  στην προσπάθεια του ΠΑΜΕ, οι οποίοι παραμονές της 25ης Μαρτίου, στημένοι έξω από σχολικά κτίρια, διένειμαν τα έντυπά τους στους μαθητές, δια των οποίων διατείνονται, ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ήταν ένας …….απατεώνας!

Ας επανέλθουμε, λοιπόν, στον Μητροπολίτη του Βόλου. Ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος υπήρξε μονομερής στην «περιηγήσή» του, όπως την χαρακτήρισε. Ήταν μεροληπτικός και μονομερής στην εκπομπή του, καθ’ όσον δεν προσκάλεσε να συνομιλήσουν μαζί του και κάποιοι από την αντίπερα όχθη!

Προσκάλεσε πχ. τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, γνωστό άλλωστε Ιεράρχη για κάποιες έμμονες ιδέες του, αλλά δεν είχε την καλωσύνη να προσκαλέσει στην ίδια εκπομπή του και κάποιους άλλους Ιεράρχες, που θα είχαν να διατυπώσουν μια διαφορετική «άποψη». Έτσι για μια ακόμη φορά ακούσαμε τον Σεβ. Σισανίου να υποστηρίζει τις γνωστές θέσεις του για τους οικονομικούς μετανάστες, φανατικούς Μουσουλμάνους στην πλειονότητά τους και άρα οπαδούς του Τζιχάντ ( δηλ. σφάξτε τους απίστους), τους οποίους ωραιοποιεί, νομιμοποιεί και αμνηστεύει, αλλά δεν προσκάλεσε και κάποιους Ιεράρχες από την άλλη πλευρά του λόφου, ώστε να ακουσθή και η «άλλη άποψη»! Εμείς, ως γνωστόν, είμαστε στην αντίπερα όχθη! Βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα! Γιατί άραγε δεν μας προσκάλεσε; 

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, ευθέως ότι η εκπομπή του Σεβ. Δημητριάδος ήταν μια «στημένη» εκπομπή, μια μονομερής μια μονολιθική, άρα μια αριστερής νοοτροπίας, εκπομπή, που δεν ήθελε να προβληθή η αλήθεια, αλλά μοναδικός της στόχος ήταν να προωθηθούν οι αριστερές ιδέες! Με τον τρόπο αυτό ο αγαπητός μας αδελφός Μητροπολίτης  προσπάθησε να αυξήσει τις Μετοχές του στην αριστερή πολιτική παράταξη! Έτσι αριστερόστροφοι Αρχιερείς πραγματοποίησαν και πάλι μια επίθεση στον Κορμό της Ελλάδος! Μπράβο τους!

Διερωτώμεθα όμως: γιατί αυτός ο θυελλώδης έρωτας τού Σεβ. κ. Ιγνατίου με τους αριστερούς; Ποτέ άραγε δεν ανέγνωσε το βιβλίο του μακαριστού Χριστοδούλου με τίτλο "ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΝ ΕΝΩΣΙΝ" του Νικήτα Στρούβε, το οποίον ο αείμνηστος Χριστόδουλος σε νεαρή ακόμη ηλικία είχε μεταφράσει από την Γαλλική; Ας επιχειρήσει επί τέλους να το διαβάσει τώρα, ώστε να μη δικαιολογεί τους αριστερούς για τα κατά της Εκκλησίας εγκλήματά τους, με τα λόγια: "παλιά υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις Εκκλησίας και Αριστερών"! Δηλ., Σεβασμιώτατε, σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα; Αλλά τι λέγω;Όταν οι Ιεράρχες ασπάζωνται την αριστερή κουλτούρα βεβαίως δεν υπάρχει πρόβλημα με τους Αριστερούς! Με τούς κακοδόξους, συγγνώμην ήθελα να πω "με τους Ορθοδόξους(;)",  Ιεράρχες υπάρχει πρόβλημα!

Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στην πρόκληση, που δεχθήκαμε,  από τη θέση αυτή σήμερα από το προκλητικό και απαράδεκτο περιεχόμενο της εκπομπής, προσκαλούμε τον σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο να μας σχολιάσει τα λόγια του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρα. Του κ. Τσίπρα, λέγω, ο οποίος σήμερα εμφανίζεται σαν ο πιό δυναμικός εκφραστής της αριστερής κουλτούρας! Τα παρακάτω λόγια είπε την 1η Μαρτίου 2008 στην εκπομπή της ΝΕΤ (του κ. Μανώλη Κοττάκη) με τίτλο «Η άλλη όψη». Μας τα διασώζει ο κ. Μιλτ. Εμμανουηλίδης με επιστολή του στην «ΕΣΤΙΑ», που δημοσιεύθηκε μόλις χθές, στο φ. της 30ής Μαρτίου ε.έ., και έχουν ακριβώς ως εξής:

«Δεν θα σας κρύψω, ότι δεν πιστεύω. Είμαι…. Προσωπική πεποίθησή μου είναι-είτε από τις σπουδές μου, είτε από τα διαβάσματά μου……. Δεν είμαι χριστιανός….. Δεν είμαι θρησκευόμενος…............. Και πιστεύω, ότι ίσως οι περισσότεροι που ασχολούνται  με τα κοινά της Αριστεράς  είναι γνωστό ότι δεν  είναι θρησκευόμενοι».

Σεβασμιώτατε, ποιά σχέση μπορείτε να έχετε σεις, ένας Ορθόδοξος Ιεράρχης,  με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν τέτοια φρονήματα;

Τα γυαλιά όμως σας φορεί ο κ. Εμμανουηλίδης, ο οποίος σχολιάζει τις θέσεις του κ. Τσίπρα με πολύ εύστοχο τρόπο! Ως άξια πολλής προσοχής σας μεταφέρω εδώ τα σχόλια αυτά, στα οποία προέβη ο κ. Εμμανουηλίδης:

«Είναι λυπηρό, ένας επίδοξος ηγέτης, ενός φιλοχρίστου έθνους να ομολογή με δόσιν παρρησίας "δεν είμαι χριστιανός" και να το περιορίζη "δεν είμαι θρησκευόμενος", όταν με λογικάς βέβαια αφαιρέσεις η πίστις και η γνώσις είναι σφαίρες χωριστές της συνειδησιακής ζωής. Της γνώσεως τα πορίσματα υπόκεινται εις τα κριτήρια της καθαρής επιστήμης. Της θρησκείας η εμπειρία τρέφεται από το ρίγος και την συγκίνησιν "που δίνει το ανεξιχνίαστο μυστήριο, και από την παραμυθία που προσφέρει το ακατάληπτο θαύμα.  Ο ουρανός, ο θάνατος και ο πόνος τα μεγάλα θέματά της.  Η θρησκεία είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο της πνευματικής και κοινωνικής ζωής της ανθρωπότητος.  Από την αρχή, από τις απώτατες απαρχές της ανθρώπινης ύπαρξης, οι θεμελιώδεις πράξεις της ανθρώπινης ζωής έχουν συγχρόνως παντού θρησκευτικόν χαρακτήρα».

****************

Επιστεγάζοντες το παρόν σημείωμά μας, μόνο και μόνο για να καθησυχάσουμε τη συνείδησή μας,  θα θέλαμε να απευθυνθούμε στον Σεβ. Δημητριάδος και να του πούμε δημοσίως τα εξής:

Σεβασμιώτατε εν Χριστώ Αδελφέ κ. Ιγνάτιε,

«Τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται!» Ακούστε, λοιπόν, από κάποιον πρεσβύτερο, τόσο κατά την αρχιερωσύνη, όσο και κατά την ηλικία,  Ιεράρχη και αδελφό σας, ο οποίος κάποτε -προεκλογικά, επικειμένης της εκλογής για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος- για χάρη σας εναντιώθηκε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τις επιλογές του και έδωσε μια μεγάλη μάχη! Αποτέλεσμα της μάχης εκείνης ήταν, ότι εναυάγησαν οι επιλογές και προτιμήσεις του Χριστοδούλου, και ως αποτέλεσμα ακολούθησε η δική σας εκλογή, ώστε να είσθε σεις σήμερα ο Μητροπολίτης του Βόλου! Που να φανταζόμουν τότε, ότι υποστήριζα έναν ένθερμο οπαδό της Αριστεράς, ο οποίος θα αναδεικνυόταν έπειτα και μεγάλος υποστηρικτής της!

Ακούστε, λοιπόν, την αγωνιώδη φωνή μου:

Σεβασμιώτατε, αφήστε την αριστερόστροφη κουλτούρα, την οποία επιμελώς προωθείτε και στην οποία -δυστυχώς-έχετε εγκλωβισθή! Ασχοληθήτε μόνο με τον πιστό Λαό της Εκκλησίας μας και στηρίξτε τον! Μη παρασύρεσθε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως: «Εγώ είμαι αριστερός!» Εκείνος ενεργεί διπλωματικά! Απλώς ρίχνει δίκτυα προς κάθε κατεύθυνση, διότι έτσι τον συμβουλεύουν οι περί Αυτόν. Μή παρασύρεσθε, λοιπόν. Η επίθεση της Αριστεράς κατά της Εκκλησίας ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, όπως  είπατε σήμερα σε κάποιο πανεπιστημιακό συνομιλητή σας! Το μίσος της αριστεράς κατά της Ορθοδόξου Πίστεως και κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι σταθερό, είναι μόνιμο! ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ η Αριστερά μάχεται και αντιμάχεται την Εκκλησία! Πάψτε, λοιπόν, να την υπηρετείτε! Πάψτε, να την εκτρέφετε με τα διάφορα Συμπόσια και Συνέδριά σας στη Θεολογική Ακαδημία του Βόλου! Πάψτε, να την ωραιοποιείτε! Η Αριστερή Κουλτούρα ποτέ δεν άλλαξε το δόγμα της, ότι «η θρησκεία είναι το όπιον των Λαών». Επαναλαμβάνω, ασχοληθήτε λιγο περισσότερο με τον πάντοτε ευκολόπιστο και πάντοτε προδομένο πιστό λαό της Ελλάδος, τους χριστιανούς μας! Αυτή, μόνον αυτή, είναι η αποστολή μας. Σας υπενθυμίζω την παροιμία: «ο λύκος τρίχα αλλάζει, γνώμη δεν αλλάζει!» Εγώ φεύγω από την ζωή, οδεύω προς τη δύση μου. Με την βοήθεια του Κυρίου μας συνεπλήρωσα πια τριάντα επτά (37) χρόνια στην Αρχιερωσύνη. Φεύγω λοιπόν! Ανησυχώ όμως για τις τάσεις και τις επιλογές της νέας γεννεάς των Αρχιερέων! Ένας νεόφυτος Αδελφός μας, μόλις μιά μέρα μετά τήν ενθρόνισή του, τήν καθαρά Δευτέρα, ντυμένος με ένα Μπουφάν, μετέβη στο στάδιο της πόλεως, για να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα!!! Την ίδια ώρα στούς ναούς ετελείτο η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου!Φεύγω λοιπόν! Ανησυχώ όμως για τις τάσεις και τις επιλογές της νέας γεννεάς των Αρχιερέων! Εύχομαι τα γεγονότα να με διαψεύσουν! Αλλά μη λησμονείτε, σας έγραψα τις σκέψεις μου, διότι τα "Scripta manent!"

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον 31η Μαρτίου 2013

Πηγή: http://mkka.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel