Ζωηφόρος

Μοναστήρι με μοναχές από 12 χώρες

Είναι μια περίπτωση μοναδική στην Ελλάδα και ίσως σε όλο τον ορθόδοξο μοναχισμό.

 

Ένα μοναστήρι, που απέχει μερικά χιλιόμετρα από τη Λάρισα, φιλοξενεί μοναχές από 12 χώρες και από όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Πρόκειται για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή της Αγιάς Λάρισας, όπου ήδη μέσα στο 2012 πρόσθεσε στη δύναμή της δύο νέες μοναχές από την… Ιαπωνία και την Εσθονία, ενώ οι υπόλοιπες μοναχές προέρχονται από τις Η.Π.Α., την Αυστραλία, τη Φινλανδία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τον Λίβανο, τη Ρωσία, την Κύπρο, την Ελλάδα κ.α.

Σίγουρα, το συγκεκριμένο μοναστήρι αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα του οικουμενικού μηνύματος της Ορθοδοξίας, που αγκαλιάζει όλους τους λαούς και στηρίζει πνευματικά αρκετούς ανθρώπους στις δύσκολες μέρες μας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το μοναδικό που προκαλεί εντύπωση, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια, οι 20 περίπου μοναχές, που δίνουν ζωή στο μοναστήρι που ίδρυσε τον 16ο αιώνα ο Άγιος Δαμιανός (Αγιορείτης Μοναχός που ασκήτεψε στη περιοχή του Κισσάβου και μαρτύρησε στη γέφυρα του Πηνειού στη Λάρισα από τους Τούρκους στις 14 Φεβρουαρίου του 1568), έχουν δημιουργήσει μια πρότυπη οικολογική μονάδα βιολογικής καλλιέργειας, ενώ εξίσου καλά τα καταφέρνουν και στην κτηνοτροφία.

πηγή:http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/5248

 

και από: http://anemonpnoi-magdalini.blogspot.gr/2013/06/12_12.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel